reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@mamaincogito grunt ze teraz jest dobrze! Ale choroba dziecka to najgorsze co moze nas spotkac :-( siedziec to w nas bedzie zawsze. Moja starsza prawie 2 lata temu zachorowala na cukrzyce. Do tej pory ja placze nocami. Pierwsze 6 miesiecy bylu okrutne, ciezko bylo sie pogodzic i patrzec jak dzidcko musi dzienie do 10 zastrzykow sobie robic. Teraz uczymy sie nawzajem nowego zycia i dopatrujemy pozytywow

My spędziliśmy 7 dni w szpitalu, po tygodniu w domu wróciliśmy do szpitala. Córka na noworodkowy ja na ginekologię, bo karmiłam. Po wypisaniu zlecenie dalszych badań. W 6 tygodniu życia wyszły fatalne próby wątrobę, w 8 tygodniu marker nowotworowy 1024, gdzie norma jest do... 5.
Płakać mi się chce jak sobie przypomnę ten czas, już o przeszczepie myśleliśmy... Na szczęście lekami udało się wyjść na prostą, ale dlatego też mieliśmy opóźnione szczepienia. Pediatra od zakaźnych zezwolił na szczepienie dopiero po 5 miesiącu życia, gdy marker nowotworowy wrócił prawie do normy

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To niezle przeszliscie, masakra, współczuję

Dziewczyny no ja niestety muszę to wszystko potwierdzić. Ja mam 0Rh-, mąż ma A, córka odziedziczyła po nim. W szpitalu trzymali nas 5 dni, Oliwia od drugiej doby naświetlana była lampami, wszystko przez ten konflikt. Lekarz powiedział, że przez trzy kolejne lata nie powinnam zachodzić w ciąże, bo wytworzone w moim organizmie przeciwciała będą atakować kolejną ciążę(mogą ją nawet zabić). Przez trzy lata powinny wyginać i wtedy możemy myśleć o drugiej dzidzi. U nas będzie różnica 4,5 roku, wiec powinno być ok. Oby.

Annie zaskoczona jestem tym co lekarz zalecil bo bylam pewna ze zastrzyk z globuliny rozeiazuje kwestie konfliktu, tzn wiadomo ze nie calkowicie bo on istnieje ale nie tworzy dlaszego zagrozenia w tym na przyszle ciaze....
Chyba musze wiecej o tym poczytac....

Zosia :) a chłopiec Stasiu - od lat postanowione ;)
To Wasze pierwsze dziecko? Długo się staraliscie? Nam zajęło to prawie dwa lata. Tyle czasu też meczyly mnie permanentnie infekcje intymne, nie wiadomego pochodzenia. Setki badań, chyba z 7 lekarzy nie mówiąc nawet o kasie która poszła na leczenie bez sensu, bo badania niczego nie wykazały. Dopiero gdy odpuściłam temat za namową pewnej pani profesor z Wrocławia. Niespodzianka! Bardzo pomogła mi tez Nowenna Pompejanska. Polecam każdemu, kogo męczy sytuacja bez wyjścia. Ja zostałam wysluchana i otrzymałam więcej niż prosiłam:) i tak nasz bubuś ma już 14tyg i 6 dni:)

Dziewczyny tak się zastanawiam bo mam takie kłucia w kroczu w jaki sposób lekarze sprawdzają Wam szyjkę? Ja miałam tylko pierwsze badanie w 7tc dopochwowo i sprawdzała czy w środku jest czysto a potem już tylko usg przez powłoki brzuszne.
U mnie lekarz robi USG dopochwowo i mierzy długość szyjki i sprawdza jak się ma łożysko w odniesieniu właśnie do szyjki. Dodatkowo w badaniu ginekologicznym sprawdza czy nie nie otwiera i czy nie ma jakiś nieprawidłowości. Póki co ponad 5 cm.

U mnie lekarz robi USG dopochwowo i mierzy długość szyjki i sprawdza jak się ma łożysko w odniesieniu właśnie do szyjki. Dodatkowo w badaniu ginekologicznym sprawdza czy nie nie otwiera i czy nie ma jakiś nieprawidłowości. Póki co ponad 5 cm.
Hm, to moze poproszę mojego lekarza o takie badanie...Co prawda byłam u niej dopiero dwa razy wiec moze teraz to skontroluje za trzecim.
Chodzicie ze swoimi mężami?

Hm, to moze poproszę mojego lekarza o takie badanie...Co prawda byłam u niej dopiero dwa razy wiec moze teraz to skontroluje za trzecim.
Chodzicie ze swoimi mężami?

Tak, chodzę razem z M, tylko raz byłam sama na usg, bo to nie było prywatnie i nie wiedziałam ile czasu będę czekać, a M musiałby się zwolnić z pracy.

reklama
Do góry