Agi.aguullka
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To niezle przeszliscie, masakra, współczujęMy spędziliśmy 7 dni w szpitalu, po tygodniu w domu wróciliśmy do szpitala. Córka na noworodkowy ja na ginekologię, bo karmiłam. Po wypisaniu zlecenie dalszych badań. W 6 tygodniu życia wyszły fatalne próby wątrobę, w 8 tygodniu marker nowotworowy 1024, gdzie norma jest do... 5.
Płakać mi się chce jak sobie przypomnę ten czas, już o przeszczepie myśleliśmy... Na szczęście lekami udało się wyjść na prostą, ale dlatego też mieliśmy opóźnione szczepienia. Pediatra od zakaźnych zezwolił na szczepienie dopiero po 5 miesiącu życia, gdy marker nowotworowy wrócił prawie do normy
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny no ja niestety muszę to wszystko potwierdzić. Ja mam 0Rh-, mąż ma A, córka odziedziczyła po nim. W szpitalu trzymali nas 5 dni, Oliwia od drugiej doby naświetlana była lampami, wszystko przez ten konflikt. Lekarz powiedział, że przez trzy kolejne lata nie powinnam zachodzić w ciąże, bo wytworzone w moim organizmie przeciwciała będą atakować kolejną ciążę(mogą ją nawet zabić). Przez trzy lata powinny wyginać i wtedy możemy myśleć o drugiej dzidzi. U nas będzie różnica 4,5 roku, wiec powinno być ok. Oby.
To Wasze pierwsze dziecko? Długo się staraliscie? Nam zajęło to prawie dwa lata. Tyle czasu też meczyly mnie permanentnie infekcje intymne, nie wiadomego pochodzenia. Setki badań, chyba z 7 lekarzy nie mówiąc nawet o kasie która poszła na leczenie bez sensu, bo badania niczego nie wykazały. Dopiero gdy odpuściłam temat za namową pewnej pani profesor z Wrocławia. Niespodzianka! Bardzo pomogła mi tez Nowenna Pompejanska. Polecam każdemu, kogo męczy sytuacja bez wyjścia. Ja zostałam wysluchana i otrzymałam więcej niż prosiłam i tak nasz bubuś ma już 14tyg i 6 dniZosia a chłopiec Stasiu - od lat postanowione
U mnie lekarz robi USG dopochwowo i mierzy długość szyjki i sprawdza jak się ma łożysko w odniesieniu właśnie do szyjki. Dodatkowo w badaniu ginekologicznym sprawdza czy nie nie otwiera i czy nie ma jakiś nieprawidłowości. Póki co ponad 5 cm.Dziewczyny tak się zastanawiam bo mam takie kłucia w kroczu w jaki sposób lekarze sprawdzają Wam szyjkę? Ja miałam tylko pierwsze badanie w 7tc dopochwowo i sprawdzała czy w środku jest czysto a potem już tylko usg przez powłoki brzuszne.
Hm, to moze poproszę mojego lekarza o takie badanie...Co prawda byłam u niej dopiero dwa razy wiec moze teraz to skontroluje za trzecim.U mnie lekarz robi USG dopochwowo i mierzy długość szyjki i sprawdza jak się ma łożysko w odniesieniu właśnie do szyjki. Dodatkowo w badaniu ginekologicznym sprawdza czy nie nie otwiera i czy nie ma jakiś nieprawidłowości. Póki co ponad 5 cm.
Hm, to moze poproszę mojego lekarza o takie badanie...Co prawda byłam u niej dopiero dwa razy wiec moze teraz to skontroluje za trzecim.
Chodzicie ze swoimi mężami?
TakHm, to moze poproszę mojego lekarza o takie badanie...Co prawda byłam u niej dopiero dwa razy wiec moze teraz to skontroluje za trzecim.
Chodzicie ze swoimi mężami?