reklama
monia090
Fanka BB :)
Marta mozliwe. Ja musialam zostac jeden dzien dluzej, bo lekarka bala sie nas wypuscic i czekala czy nie wystapi zoltaczka. Kolezanka tez z grupa 0 i jej corla tez miala silna zoltaczke. A przy drugim dziecku udalo sie uniknac. Miejmy nadzieje, ze i nasze dzieci to oszczedzi.
marta64
Noe to i nas na szczęście w szpitalu 5 dni potem jeszcze przez miesiąc była żółta. Ale że szpitala wychodziłam z płaczem i mówiłam że jak mnie nie wycisza to wychodZimy na moje żądanieJa mam A, mój ma B. Córka miała żółtaczkę bardzo długo, później przerodziła się w zapalenie wątroby, leczyliśmy do 5 miesiąca życia. Nie wiem czy to ma aż taki związek. U nas bardziej genetyczna ta żółtaczka, bo ja też miałam podobno długo.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
mamaincogito
My spędziliśmy 7 dni w szpitalu, po tygodniu w domu wróciliśmy do szpitala. Córka na noworodkowy ja na ginekologię, bo karmiłam. Po wypisaniu zlecenie dalszych badań. W 6 tygodniu życia wyszły fatalne próby wątrobę, w 8 tygodniu marker nowotworowy 1024, gdzie norma jest do... 5.Noe to i nas na szczęście w szpitalu 5 dni potem jeszcze przez miesiąc była żółta. Ale że szpitala wychodziłam z płaczem i mówiłam że jak mnie nie wycisza to wychodZimy na moje żądanie
Płakać mi się chce jak sobie przypomnę ten czas, już o przeszczepie myśleliśmy... Na szczęście lekami udało się wyjść na prostą, ale dlatego też mieliśmy opóźnione szczepienia. Pediatra od zakaźnych zezwolił na szczepienie dopiero po 5 miesiącu życia, gdy marker nowotworowy wrócił prawie do normy
aqatam
Dzidzia ma 9cm fikala koziolki,potem dostała czkawki,potem odwrocila sie pupa i nie dala zbadać dlatego badanie trwało godzinę próby odwrócenia sonda próby kaszlu nieć nie dawaly lekarz siesmial ze ma nas w tylku.Pod koniec dopiero pokazala sie w całości.Nosek przepływy itp prawidłowe tylko ta cholerna przeziermoac :/ bedzie Jessica lub Amelka a jezeli chodzi o usunięcie nie daj boze to tylko tak jak powiedzialam lekarzowi ze tylko w tych poważnych wadach jak te różne zespoły w tym Dauna.Bo lekarz wierzy ze bedzie ok ale jakby co to powiedział ze mialabym prawo usunąć Jestem dobrej mysli.Bylam dzis w pepco i nie wiem czemu przed wizyta od razu sie udalam na dział dziewczecy jakbym czuła co lekarz powie i sie sprawdziło
Bardzo mozliwe, ze przez zapalenie gardla ta przeziernosc wyszla wyzsza. Na wyniki pappy czeka sie okolo 7dni roboczych max. Skoro masz wpisane, ze pilne to pewnie wczesniej. Ewentualnie mozesz sie kontaktowac z gabinetem, albo poprosic, aby dali Ci znac jak tylko beda mieli wynik. Oni to i tak wklepuja w komputer i wszystko razem wyliczaja jeszcze raz. Jesli kosc nosowa byla widoczna, serduszko tez i pozostale parametry w normie to wydaje mi sie, ze nie ma czym przejmowac. Daj koniecznie znac po wszystkim [emoji8]
A Amelka to piekne imie [emoji7][emoji7][emoji7]
mamaincogito
Ja mam A, mąż ma B, córka AB. Wątpię... Zresztą ta od chorób zakaźnych powiedziała, że to najpewniej genetyczne i czasem się zdarza, etymologia takich schorzeń nie jest do końca znana.Mamaincogito straszna historia. Musialas sie strasznie stresowac. Myslisz, ze to nie mialo zwiazku z konfliktem na grupach krwi? Bo mnie lekarka w szpitalu straszyla ta zoltaczka...
Za moich czasów nie robiło się takich badań, jak teraz. Ja mam kiepskie próby wątrobowe, ale jak ona to porównywała to mówiła, że właśnie w okresie noworodkowym mogło u mnie dojść do uszkodzenia jakiejś części wątroby i trudno powiedzieć, czy moje wyniki są złe bo się pogorszyły dieta czy po prostu... Są normalne dla mojej wątroby nie wiem czy jasno to opisuje, bo to dosyć skomplikowane.
Ogólnie przez blisko 5 miesięcy podawałam córce 3 razy dziennie leki na wątrobę dla dorosłych, pobieranie krwi co 2 tygodnie... Córcia bardziej dzielna niż mama była momentami
Grunt, że mamy to za sobą, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
mamaincogito
Ja mam A, mąż ma B, córka AB. Wątpię... Zresztą ta od chorób zakaźnych powiedziała, że to najpewniej genetyczne i czasem się zdarza, etymologia takich schorzeń nie jest do końca znana.Mamaincogito straszna historia. Musialas sie strasznie stresowac. Myslisz, ze to nie mialo zwiazku z konfliktem na grupach krwi? Bo mnie lekarka w szpitalu straszyla ta zoltaczka...
Za moich czasów nie robiło się takich badań, jak teraz. Ja mam kiepskie próby wątrobowe, ale jak ona to porównywała to mówiła, że właśnie w okresie noworodkowym mogło u mnie dojść do uszkodzenia jakiejś części wątroby i trudno powiedzieć, czy moje wyniki są złe bo się pogorszyły dieta czy po prostu... Są normalne dla mojej wątroby nie wiem czy jasno to opisuje, bo to dosyć skomplikowane.
Ogólnie przez blisko 5 miesięcy podawałam córce 3 razy dziennie leki na wątrobę dla dorosłych, pobieranie krwi co 2 tygodnie... Córcia bardziej dzielna niż mama była momentami
mamaincogito
reklama
Magiczna83
Dzięki dziewczyny jestescie wspaniałe Milo to bylo czytać.A ja faktycznie jestem chora bo mam zapal gardła.Takze moze to to? Ajezeli nie to troche sie uspokoilam i bede czekała na dalsze badania.Dostalam skierowanie na nie na NFZ jako pilne bo jestem w grupie ryzyka.Jutro jade sie zarejestrować.Gdzies kolo piątku powinni mnie przyjąć.Ana wyniki nie wiem ile po czekam? Amniopunkcje wtedy jak reszta wyjdzie nie tak.Jestescie kochane trzymam za was kciuki
Ada mam wokol siebie dwie ciezarne jednej wyszlo na Downa 1 do 230, druga nie pamieta ale polozna przy niej biegalyni sialy panike. Jednak z UK specialnie leciala na amniopunkcje do Gdanska I placila 3000 zl a druga miala robiona w Lodzi w matce Polce I zadne ze zlych rokowan sie nie powtorzylo! Wiec nie bierz tego wyniku za wyrocznie!!!