reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@kass.es progesteron ułatwia rozluźnienie mięśni gładkich - więc zapobiega skurczom. Ja mam ze względu na ivf, ale mogłabym już przestać brać. Tylko że mam też torbiele na jajnikach - progesteron produkują jajniki i żeby je odciążyć i ułatwić wchłonięcie torbieli biorę go nadal.

Pogadaj ze swoim lekarzem, ale na pewno ani Tobie ani dziecku nie zaszkodzi jak weźmiesz kilka dni.

Miałam plan dużo spać, i oczywiście obudziłam się o 7 rano i nic z tego [emoji849]
Co do ostrego - nie przesadzałabym z mocą ostrości, ale myślę, że nie zaszkodzi.
Znam Hinduski co całą ciążę wycinały wypalające mózg potrawy [emoji6]dzieciom to nie zaszkodziło.

reklama
@kass.es progesteron ułatwia rozluźnienie mięśni gładkich - więc zapobiega skurczom. Ja mam ze względu na ivf, ale mogłabym już przestać brać. Tylko że mam też torbiele na jajnikach - progesteron produkują jajniki i żeby je odciążyć i ułatwić wchłonięcie torbieli biorę go nadal.

Pogadaj ze swoim lekarzem, ale na pewno ani Tobie ani dziecku nie zaszkodzi jak weźmiesz kilka dni.

Miałam plan dużo spać, i oczywiście obudziłam się o 7 rano i nic z tego [emoji849]
Co do ostrego - nie przesadzałabym z mocą ostrości, ale myślę, że nie zaszkodzi.
Znam Hinduski co całą ciążę wycinały wypalające mózg potrawy [emoji6]dzieciom to nie zaszkodziło.
Kejka, ale oni mają przystosowany układ pokarmowy ;) dla zwykłego europejczyka takie potrawy potrafią być szkodliwe, a dla nich nie

@lisianna91 nie powinno się jeść ryb z potencjalnie wysokim skażeniem rtęcią.
Ja uwielbiam makrelę, i jadłam, ale niedawno wyczytałam, że też jest z tych ryb rtęciowych [emoji57]

Kejka, ale oni mają przystosowany układ pokarmowy ;) dla zwykłego europejczyka takie potrawy potrafią być szkodliwe, a dla nich nie

No pewnie, że tak, ale mówimy tu o innej ostrości.
Chodzi mi o to, że jeśli nie jemy tak ostrego od którego płaczemy i mamy zgagę, to chyba na inne rzeczy nie szkodzi.
Ja jestem za umiarem, więc nikogo do diety indyjskiej nie namawiam [emoji6]

Ja jem wszystko na co mam ochotę ale z umiarem ;) wiadomo nie je się tego tony.A suma sumarum dobrze kazda z nas wie ze teraz we wszystkim jest chemia itp.Takze jak tak myślę to chyba niczego nie powinnyśmy jeść :D nawet warzywa jyz nie są tak zdrowe jak kiedyś.Ja dupek mam brać jeszcze do 14 tyg potem stopniowo będziemy go odstawiać.Dostałam ze względu na krwiaka którego miałam w 6tyg

Czesc mamuski ;-)

Ja biore dupka odkad sie dowiedzialam u lekarza ze jestem w ciazy i to tez na utrzymanie poziomu progesteronu no i samej ciazy - jednym z dzialan dupka jest zapobieganie poronieniu, teraz biore jeszcze 3x1 ale tez tak ok 14-15 tyg bede odstawiac. Co do dokuczliwych objawow to nie wiem czy nie pokryly sie one z mdlosciami i sennoscia.

Pisalyscie o oszczednosciach i kredytach. My z mezem tez niestety nie dostalismy od zadnych rodzicow niczego na start. Ot pare tysiecy, ktore i tak poszly na kredyt na mieszkanie i podstawowe do niego rzeczy. Jedyne pocieszenie, ze dostaniemy rozne pierdolki i ubranka po dzieciach znajomych i rodziny :-)

slonecznej soboty! :-)

Dziewczyny ale się rozpisujecie, ciężko za wami nadążyć [emoji14]
Co do wózków to jestem całkiem zielona, ale bardziej skłaniam się w stronę używanego, plus noszę się z zamiarem kupienia chusty.
Zaczynają mnie powoli łapać zachcianki, do tej pory miałam smaka na zupę pomidorową, a dzisiaj zjadłam kanapkę z pasztetem... i kapustą kiszoną o_O Nigdy nie pomyślałam że coś takiego może być smaczne... bardzo polecam XD
Chusty są super .polecam

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

czuję jakieś zapachy obiadowe i już mi ślinka cieknie....tragedia niedługo będę wyglądała jak hipcio....a do tego mam dzisiaj imprezkę, ale dopiero późnym po południem :( a już teraz bym wsunęła kotleta :D

reklama
Do góry