reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@kass.es progesteron ułatwia rozluźnienie mięśni gładkich - więc zapobiega skurczom. Ja mam ze względu na ivf, ale mogłabym już przestać brać. Tylko że mam też torbiele na jajnikach - progesteron produkują jajniki i żeby je odciążyć i ułatwić wchłonięcie torbieli biorę go nadal.

Pogadaj ze swoim lekarzem, ale na pewno ani Tobie ani dziecku nie zaszkodzi jak weźmiesz kilka dni.

Miałam plan dużo spać, i oczywiście obudziłam się o 7 rano i nic z tego [emoji849]
Co do ostrego - nie przesadzałabym z mocą ostrości, ale myślę, że nie zaszkodzi.
Znam Hinduski co całą ciążę wycinały wypalające mózg potrawy [emoji6]dzieciom to nie zaszkodziło.

reklama
@kass.es progesteron ułatwia rozluźnienie mięśni gładkich - więc zapobiega skurczom. Ja mam ze względu na ivf, ale mogłabym już przestać brać. Tylko że mam też torbiele na jajnikach - progesteron produkują jajniki i żeby je odciążyć i ułatwić wchłonięcie torbieli biorę go nadal.

Pogadaj ze swoim lekarzem, ale na pewno ani Tobie ani dziecku nie zaszkodzi jak weźmiesz kilka dni.

Miałam plan dużo spać, i oczywiście obudziłam się o 7 rano i nic z tego [emoji849]
Co do ostrego - nie przesadzałabym z mocą ostrości, ale myślę, że nie zaszkodzi.
Znam Hinduski co całą ciążę wycinały wypalające mózg potrawy [emoji6]dzieciom to nie zaszkodziło.
Kejka, ale oni mają przystosowany układ pokarmowy ;) dla zwykłego europejczyka takie potrawy potrafią być szkodliwe, a dla nich nie

@lisianna91 nie powinno się jeść ryb z potencjalnie wysokim skażeniem rtęcią.
Ja uwielbiam makrelę, i jadłam, ale niedawno wyczytałam, że też jest z tych ryb rtęciowych [emoji57]

Kejka, ale oni mają przystosowany układ pokarmowy ;) dla zwykłego europejczyka takie potrawy potrafią być szkodliwe, a dla nich nie

No pewnie, że tak, ale mówimy tu o innej ostrości.
Chodzi mi o to, że jeśli nie jemy tak ostrego od którego płaczemy i mamy zgagę, to chyba na inne rzeczy nie szkodzi.
Ja jestem za umiarem, więc nikogo do diety indyjskiej nie namawiam [emoji6]

Ja jem wszystko na co mam ochotę ale z umiarem ;) wiadomo nie je się tego tony.A suma sumarum dobrze kazda z nas wie ze teraz we wszystkim jest chemia itp.Takze jak tak myślę to chyba niczego nie powinnyśmy jeść :D nawet warzywa jyz nie są tak zdrowe jak kiedyś.Ja dupek mam brać jeszcze do 14 tyg potem stopniowo będziemy go odstawiać.Dostałam ze względu na krwiaka którego miałam w 6tyg

Czesc mamuski ;-)

Ja biore dupka odkad sie dowiedzialam u lekarza ze jestem w ciazy i to tez na utrzymanie poziomu progesteronu no i samej ciazy - jednym z dzialan dupka jest zapobieganie poronieniu, teraz biore jeszcze 3x1 ale tez tak ok 14-15 tyg bede odstawiac. Co do dokuczliwych objawow to nie wiem czy nie pokryly sie one z mdlosciami i sennoscia.

Pisalyscie o oszczednosciach i kredytach. My z mezem tez niestety nie dostalismy od zadnych rodzicow niczego na start. Ot pare tysiecy, ktore i tak poszly na kredyt na mieszkanie i podstawowe do niego rzeczy. Jedyne pocieszenie, ze dostaniemy rozne pierdolki i ubranka po dzieciach znajomych i rodziny :-)

slonecznej soboty! :-)

Dziewczyny ale się rozpisujecie, ciężko za wami nadążyć [emoji14]
Co do wózków to jestem całkiem zielona, ale bardziej skłaniam się w stronę używanego, plus noszę się z zamiarem kupienia chusty.
Zaczynają mnie powoli łapać zachcianki, do tej pory miałam smaka na zupę pomidorową, a dzisiaj zjadłam kanapkę z pasztetem... i kapustą kiszoną o_O Nigdy nie pomyślałam że coś takiego może być smaczne... bardzo polecam XD
Chusty są super .polecam

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

czuję jakieś zapachy obiadowe i już mi ślinka cieknie....tragedia niedługo będę wyglądała jak hipcio....a do tego mam dzisiaj imprezkę, ale dopiero późnym po południem :( a już teraz bym wsunęła kotleta :D

reklama
Do góry