reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A ja jestem już w pracy, duszno jak cholera, cieknie mi wręcz po nogach [emoji16] Ale jeszcze tylko 3 godzinki i po pracy jade na sklepy. Dzisiaj 50tka teścia i zdałam sobie sprawę, że nie mam sukienki [emoji16] Może coś mi sie uda na wyprzedażach kupić.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A ja jestem już w pracy, duszno jak cholera, cieknie mi wręcz po nogach [emoji16] Ale jeszcze tylko 3 godzinki i po pracy jade na sklepy. Dzisiaj 50tka teścia i zdałam sobie sprawę, że nie mam sukienki [emoji16] Może coś mi sie uda na wyprzedażach kupić.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
a myślałam, że dzisiaj odpoczywasz!

a myślałam, że dzisiaj odpoczywasz!

Niestety, praca to moje drugie imię, pochłania większość mojego czasu. Ale postanowiłam, że od sierpnia ide na L4. Wizytę mam 13.07, jeszcze nie wezmę zwolnienia, w miedzy czasie wezmę pare dni wolnego, pojedziemy sobie do Zakopanego, odpocznę, następna wizyta powinna być 03.08 i wtedy wezmę zwolnienie. :) czyli miesiac pracy jeszcze przede mna, dam radę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny! U mnie dzisiaj rozpoczal sie 13 tydzien! [emoji173] dostalam takiego powera ze od 8 juz polowa domu wysprzatana gruntownie! Co h przerwa 15 minutowa na coa do picia. Teraz zupke wciagniemy. Zero mdlosci, zero wymiotow, zero zgagi! Pogoda u nas dzisiaj deszczowa i chlodno. Mam nadzieje ze ta moc zostanie ze mna [emoji1]

Myśle, ze prezent tak do 300 zł bedzie odpowiedni.

Ja za to mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston. Jakie było wasze zalecenie brania go? Plamiłyście, krwawiłyście? Właśnie sobie o nim trochę poczytałam i jestem przerażona. Nie plamie, nie krwawię a głownie wtedy jest przepisywany. Skutki uboczne są straszne - wymioty, nudności, wzdęcia, bóle głowy... gdyby to mój lekarz mi to przepisał, nie zastanawiałabym się ale ze byłam u innego - niby sie znają po fachu, sa kolegami ale nie wiem co o tym sadzić :/

Ja brałam duphaston, bo miałam niski progesteron w 5tc zaledwie 13. A przed terminem @ miałam delikatne plamienie (może było przyczyną implantacji)

Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych... ciąża bez objawów :D

Nie czytaj internetow.
Ja bym brała.

Niestety, praca to moje drugie imię, pochłania większość mojego czasu. Ale postanowiłam, że od sierpnia ide na L4. Wizytę mam 13.07, jeszcze nie wezmę zwolnienia, w miedzy czasie wezmę pare dni wolnego, pojedziemy sobie do Zakopanego, odpocznę, następna wizyta powinna być 03.08 i wtedy wezmę zwolnienie. :) czyli miesiac pracy jeszcze przede mna, dam radę :)

Dziwne,że ginekolog nie zaproponował Ci l4, a duphaston przepisał i to jeszcze 3×1. :)

reklama
Ja mam problem z l4.Obecnie jestem ba l4 ale od ogólnego czyli 80% :( Mój mądry gin pomimo ze dalam mu zasw z medycyny pracy ze nie mogę pracować bo jest to praca ciezka dźwiganie,praca na wysokości itp.Stwierdzil ze skoro zaklad pracy nie może dać mi innego stanowiska pracy to jego problem.No i mój tez.Nie wystawi mi l4 bo ciaza to nie choroba.Ewentualnie dopiero ok 5 miesiaca.No co za debil.Tracę przez niego czesc i tak malej pensji.Nie wiem co zrobić :/

Do góry