reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oj jak ja bym chciała dziewczynkę :) ale dziś, gdy zobaczyłam bijące serduszko, płeć nie miała już takiego znaczenia. Dr mówi do mnie: niech pani spojrzy jak serce bije; na co ja, a gdzie tam, nic nie widzę. Przytrzymała chwilę nieruchomo sondę usg i pośrodku ciałka pojawiły się pulsujące piksele <3 ostatnio gdy małe szalało podczas usg widok był świetny, ale takie śpiące i to bijące serce dziś rozczuliły mnie podwójnie :)

reklama
Wszystko idealnie jesteśmy przeszczesliwi!!! Duza dzidzia 6cm i na 70% Zosia [emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]
GRATULACJE! <3

Wow to tak jak u mnie. Owulacja była nawet całkiem prawidłowa, ale kilogramów, zwłaszcza tych w okolicy brzucha - za dużo. Schudłam 18kg i od razu zaszłam. To ponoć chodzi o złe ukrwienie macicy, jesli tam są złogi tłuszczu to jest ona słabo i unerwiona i ukrwiona, a tym samym nie działa prawidłowo. Chyba coś w tym jest, jak myślisz?
Zeszłam w rok z haczykiem z rozmiaru 42-44 do 38/40
No właśnie u mnie był problem z brakiem owulacji. A w momencie kiedy zaszłam w ciążę, nie zdążyłam tak naprawdę zrzucić nawet kilograma. Bardziej skłaniałam się do wersji, że parę miesięcy wcześniej zmieniłam pracę na trochę mniej stresującą i organizm po prostu potrzebował trochę czasu na dojście do siebie. Wątpię żeby wykupienie pakietu na siłownie dało efekt placebo :biggrin2:.

Dziś się nieco zestresowałam - chciałam się umówić na test Harmony w lipcu, i ta polska prywatna klinika, gdzie przyjmuje mój gin poinformowała mnie, że na razie żadnych badań krwi nie mogą wysyłać do laboratorium... (plotki mówią o niezapłaconych rachunkach).
Zadzwoniłam więc do szpitala, ale tam umówić się mogę dopiero po pierwszym usg, czyli po 10 lipca. A jak szybko dostanę wtedy termin nikt mi nie potrafił powiedzieć.
Osłabia mnie ten kraj... [emoji15]

Jak ja Was dobrze rozumiem z tymi obawami, w poprzedniej ciazy na okrągło zestresowana chodziłam ;/ każde kłucie, ból brzucha przyprawiały mnie o zawał- po dwóch niepowodzeniach rocznym leczeniu dla mnie to było jak cud ;) a ten cud właśnie siedzi Kołomyję w wózku i wcina bułkę :D teraz jestem oaza spokoju i juz nie panikuje po prostu mam przeczucie ze będzie dobrze ;)

Tylko ja jak zachodziłam
4 razy w ciąże tak zawsze w pierwszym cyklu starań wiec płodni jesteśmy na maxa ;)

Kess tylko sie cieszyć ze tak dobrze znosisz ciąże ;) jesteś do niej stworzona, łatwo zaszłaś, dobrze przechodzisz jeszcze oby poród był szybki to wróżę ci piękna zdrowa gromadkę :D

Dreamscometrue gratulacje 70% zdrowej corci !! [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ogromnie gratuluję Wam udanych wizyt :-) @dreamscometrue nawet nie wiesz jak się cieszę Waszyn szczęściem po Twoich perypetiach! :-)

U nas decyzja o staraniach zapadła na koniec stycznia, wiedziałam, że jest już za późno na owocne starania w styczniu, tak więc liczę ten okres od lutego, a w maju okazało się, że jestem w ciąży.

Ja dzisiaj płynę z gorąca. Myślałam, że deszczowy poranek zwiastuje przyjemny dzień ze znośną temperaturą, ale było tak parno, że dopiero teraz mogę odetchnąć gdy zbiera się na burzę i deszcz. Lubię lato, ale jednak wolę troszkę niższe temperatury niż 30+, po prostu lepiej się wtedy czuję :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka ja wczoraj czulam sie super wiec narobilam naleśnikoe z truskawkami a dzisiaj jak zwłoki.
Ja lunie temp ponizej 30.
Jutro ide do endo bo moje tsh sporo spadlo. Z 1.5 na 0.5. Moja nadczynność lubi sie odezwać.

Do góry