reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oj jak ja bym chciała dziewczynkę :) ale dziś, gdy zobaczyłam bijące serduszko, płeć nie miała już takiego znaczenia. Dr mówi do mnie: niech pani spojrzy jak serce bije; na co ja, a gdzie tam, nic nie widzę. Przytrzymała chwilę nieruchomo sondę usg i pośrodku ciałka pojawiły się pulsujące piksele <3 ostatnio gdy małe szalało podczas usg widok był świetny, ale takie śpiące i to bijące serce dziś rozczuliły mnie podwójnie :)

reklama
Wszystko idealnie jesteśmy przeszczesliwi!!! Duza dzidzia 6cm i na 70% Zosia [emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]
GRATULACJE! <3

Wow to tak jak u mnie. Owulacja była nawet całkiem prawidłowa, ale kilogramów, zwłaszcza tych w okolicy brzucha - za dużo. Schudłam 18kg i od razu zaszłam. To ponoć chodzi o złe ukrwienie macicy, jesli tam są złogi tłuszczu to jest ona słabo i unerwiona i ukrwiona, a tym samym nie działa prawidłowo. Chyba coś w tym jest, jak myślisz?
Zeszłam w rok z haczykiem z rozmiaru 42-44 do 38/40
No właśnie u mnie był problem z brakiem owulacji. A w momencie kiedy zaszłam w ciążę, nie zdążyłam tak naprawdę zrzucić nawet kilograma. Bardziej skłaniałam się do wersji, że parę miesięcy wcześniej zmieniłam pracę na trochę mniej stresującą i organizm po prostu potrzebował trochę czasu na dojście do siebie. Wątpię żeby wykupienie pakietu na siłownie dało efekt placebo :biggrin2:.

Dziś się nieco zestresowałam - chciałam się umówić na test Harmony w lipcu, i ta polska prywatna klinika, gdzie przyjmuje mój gin poinformowała mnie, że na razie żadnych badań krwi nie mogą wysyłać do laboratorium... (plotki mówią o niezapłaconych rachunkach).
Zadzwoniłam więc do szpitala, ale tam umówić się mogę dopiero po pierwszym usg, czyli po 10 lipca. A jak szybko dostanę wtedy termin nikt mi nie potrafił powiedzieć.
Osłabia mnie ten kraj... [emoji15]

Jak ja Was dobrze rozumiem z tymi obawami, w poprzedniej ciazy na okrągło zestresowana chodziłam ;/ każde kłucie, ból brzucha przyprawiały mnie o zawał- po dwóch niepowodzeniach rocznym leczeniu dla mnie to było jak cud ;) a ten cud właśnie siedzi Kołomyję w wózku i wcina bułkę :D teraz jestem oaza spokoju i juz nie panikuje po prostu mam przeczucie ze będzie dobrze ;)

Tylko ja jak zachodziłam
4 razy w ciąże tak zawsze w pierwszym cyklu starań wiec płodni jesteśmy na maxa ;)

Kess tylko sie cieszyć ze tak dobrze znosisz ciąże ;) jesteś do niej stworzona, łatwo zaszłaś, dobrze przechodzisz jeszcze oby poród był szybki to wróżę ci piękna zdrowa gromadkę :D

Dreamscometrue gratulacje 70% zdrowej corci !! [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ogromnie gratuluję Wam udanych wizyt :-) @dreamscometrue nawet nie wiesz jak się cieszę Waszyn szczęściem po Twoich perypetiach! :-)

U nas decyzja o staraniach zapadła na koniec stycznia, wiedziałam, że jest już za późno na owocne starania w styczniu, tak więc liczę ten okres od lutego, a w maju okazało się, że jestem w ciąży.

Ja dzisiaj płynę z gorąca. Myślałam, że deszczowy poranek zwiastuje przyjemny dzień ze znośną temperaturą, ale było tak parno, że dopiero teraz mogę odetchnąć gdy zbiera się na burzę i deszcz. Lubię lato, ale jednak wolę troszkę niższe temperatury niż 30+, po prostu lepiej się wtedy czuję :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka ja wczoraj czulam sie super wiec narobilam naleśnikoe z truskawkami a dzisiaj jak zwłoki.
Ja lunie temp ponizej 30.
Jutro ide do endo bo moje tsh sporo spadlo. Z 1.5 na 0.5. Moja nadczynność lubi sie odezwać.

Do góry