reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ktoś pisał ze chce znaleść dobrego ginekologa-endokrynologa jeśli moge doradzić znajdź dobrego endokrynologa i osobno dobrego ginekologa. Zawsze jedna specjalizacja jest lepsza od wielu ;)

Jak pierwszy raz zobaczyłam polecana panią profesor endokrynolog to myśle " halo do kogo oni mnie wysłali " mega ekstrawagancka kobieta ! Ale prawdziwa specjalistka na prawdę wyciągnęła mnie z niedoczynnisci ;)

Zabomonika my mieliśmy w planie Chorwację właśnie tylko końcówka sierpnia u nas i w sumie niby zrezygnowaliśmy, ale tak na prawdę to jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy bo temat wraca co chwile, nadal
Nie wiemy co robić- ja w ciazy, wtedy 10 miesięczne dziecko i do tego pasowałoby byc na miejscu zeby pilnować budowy, ale z drugiej strony wakacje sie należą ;)

Ariska powodzenia na badaniach prenatalnych ! Moze dzis poznamy pierwsza płeć dzidziusia forumowego :D
O której masz wizytę ?

Moniki powidzenia na wizytach !

Kejka kiedyś mamaginekolog opisywała wszystkie badania czym sie różnią, moze poszukasz u niej na blogu;) fajnie miała to opisane ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
20.30 ;)

@dreamscometrue dziękuję :) Nie martw się brakiem objawów, ja też tak mam ostatnio przeżywałam mojej mamie, że dziewczyny na grupie na fb wstawiają zdjęcia już takich dużych brzuszków, a u mnie nic nie widać to mnie pocieszyła, że u niej bardzo późno wyszedł brzuszek, a że jestem nieodrodną córeczką mamusi to mam nadzieje, że u mnie będzie to samo. Też nie mogę się już doczekać wizyty, a wcześniej nigdy nie lubiłam chodzić do lekarza.
Wgl my tak latamy do tych lekarzy, każdy objaw analizujemy w internecie, a moja mama mi ostatnio oznajmiła, że jak była ze mną w ciąży to ani razu nie miała USG. Zrobiłam wielkie oczy.

Odnośnie płci, my po cichu liczymy na synka. Wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe i na pewno nie będę jakoś specjalnie rozczarowana jak jednak będzie to dziewczynka ale ja zawsze chciałam mieć starszego brata, a w planach mamy jeszcze jedno dziecko w przyszłości.
Z chińskiego kalendarza wychodzi nam syn, zobaczymy czy się sprawdzi xD

No to du...pa. Ja to się dowiem dopiero około 20 tygodnia.
Jutro będzie za wcześnie...
w 12 tygodniu mi nic nie pisną jak nawet będą podejrzenia bo to UK.

Ach a już myślałam ze może coś chociaż się dowiem przypuszczalnie...

Bardzo,bardzo chciałabym druga dziewczynkę ale czuje ze będzie chłopak.
Jestem prawie pewna.

Miłego dnia.

W Irlandii tak samo, ale chcę zrobić test Harmony w 10 tc i na nim już podają płeć! Choć mój mąż Irlandczyk wiedzieć nie chce, więc nie wiem jak to zrobić żeby się nie wygadać [emoji23]

W pierwszej ciąży juz w 11 tyg gin mi powiedziała ze będzie chłopak. Potem na prenatalnych nie potwierdziła, twierdząc że nie widać jeszcze...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

@dreamscometrue dziękuję :) Nie martw się brakiem objawów, ja też tak mam ostatnio przeżywałam mojej mamie, że dziewczyny na grupie na fb wstawiają zdjęcia już takich dużych brzuszków, a u mnie nic nie widać to mnie pocieszyła, że u niej bardzo późno wyszedł brzuszek, a że jestem nieodrodną córeczką mamusi to mam nadzieje, że u mnie będzie to samo. Też nie mogę się już doczekać wizyty, a wcześniej nigdy nie lubiłam chodzić do lekarza.
Wgl my tak latamy do tych lekarzy, każdy objaw analizujemy w internecie, a moja mama mi ostatnio oznajmiła, że jak była ze mną w ciąży to ani razu nie miała USG. Zrobiłam wielkie oczy.

Odnośnie płci, my po cichu liczymy na synka. Wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe i na pewno nie będę jakoś specjalnie rozczarowana jak jednak będzie to dziewczynka ale ja zawsze chciałam mieć starszego brata, a w planach mamy jeszcze jedno dziecko w przyszłości.
Z chińskiego kalendarza wychodzi nam syn, zobaczymy czy się sprawdzi xD
Też zawsze chciałam mieć starszego brata, narazie mam dwie córki więc teraz liczę na chłopaka, fajnie bybylo

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja juz zgłupialam... :( jestem w pierwszej ciąży i dla mnie wszystko jest nowe i dziwne. Powiedzcie mi jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi, genetycznymi i usg? Za tydzien mam usg rozszerzone, co to znaczy? Bede wtedy w 11tyg i 6 dniu (suwaczek jest nieaktualny o 2 dni - nie chcialo mi sie zmieniac). Na skierowaniu jest ze badania plodu miedzy 11 a 13 tyg! Wezcie mnie troche oswieccie bo juz troche zaczynam panikowac...

Marta ja na początku ciazy właśnie myślałam ze nie chce znac płci, ale jednak jestem niecierpliwa i muszę poznać [emoji23]
Po cichu liczę na synka, bo córcię juz mamy ;)

Ariska późno [emoji15] ale czekam i trzymam kciuki

Kejka kiedy będziesz miec to badanie ?

Caryca miedzy 11,a 13 tyg robi sie badanie wiec idealnie będziesz miała robione, nie panikuj ;) 11+6 to przecież pomiędzy 11, a 13 tyg ;)

reklama
Chodzi mi o to jakie to usg bedzie, czy mam sie teraz zapisywac na jakies dodatkowe badania, a jesli tak to kiedy? W necie to wszedzie pisza inaczej, dlatego pytam sie Was. Jakie i kiedy robicie testy, badania itd?

Do góry