reklama
kass.es
Fanka BB :)
Chodzi mi o to jakie to usg bedzie, czy mam sie teraz zapisywac na jakies dodatkowe badania, a jesli tak to kiedy? W necie to wszedzie pisza inaczej, dlatego pytam sie Was. Jakie i kiedy robicie testy, badania itd?
Badania prenatalne tak jak należy, czyli miedzy 11 a 13 tygodniem, ja bede wtedy jakoś w 12 tygodniu, a poza tym normalne badania krwi morfologia, dla pewności tsh i zrobie jeszcze glukozę ale na badaniach prenatalnych do niczego im to nie bedzie potrzebne. Ja mam tylko zabrać ze sobą kartę ciazy.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
marta64
Myślę i myślę i wydaje mi się że są normalne przez brzuch, przynajmniej ja tak pamiętam bo z mężem bylamKass z tego co pamietam prenatalne sa dopochwowy badaniem.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
kass.es
Kass z tego co pamietam prenatalne sa dopochwowy badaniem.
Poważnie? Widzę, że kazdy lekarz robi po swojemu, moja koleżanka która prowadziła ciąże u tego samego lekarza co ja, dostała to samo skierowanie na badania prenatalne i miała je wykonywane przez brzuch! A przecież tygodnie te same... sama nie wiem czego mam sie spodziewać. Ja jeszcze trochę czasu mam bo 3 tygodnie wiec jeszcze nie panikuje.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Caryca88
No wlasnie nie wiem czy nie jest za pozno na jakies dodatkowe badania na tym etapie, moze po prostu poczekam do wtorku, zobaczymy co bedzie i wtedy zapytam, dowiem sie, moze jakas sugestia lekarza, zobaczymy. Pewnie, ze chcialabym zrobic jakies dodatkowe badania ale wlasnie nie wiem kiedy i co z tym usg za tydzien. Takie mam rozterki od rana....
Magiczna83
Hej dziewczyny! Ale sie rozpisalyscie z rana . Co do plci to wyczytalam ze jak Twoja skora I wlosy zrobily sie wyjatkowo tluste to nosisz dziewczynke a jak suche to chlopca. Wynikaloby z tego ze jest u mnie dziewczynka
Dzis zaczynam 11 tydzien ale wczorajszy dzien przeplakany bo caly dzien czula dyskomfort tak jak w okresie, okreslilabym to jak spulchnniona szyjka itp. Zaczelam swirowac, czytac a nawet zadzwonilam do szpitala... z mysla ze pojade ale wzielam paracetamol I po nocy przeszlo! Czy wam tez sie zdazaja bole/ciagniecia/spulchnienia przypominajace te okresowe?
Nie moge sie doczekac usg w piatek a nastepne za tydzien w 12 tygodniu.
Musze tez dowiedzuec sie wiecej na temat badan prenatalnych ale tutaj w Anglii mysle ze sa darmowe.
Wakacje w tym roku to raczej w kraju bo ja nie moge za dlugo wysiedziec. Ale to wszystko dziewczyny zalezy od was jak sie czujecie!
Dzis zaczynam 11 tydzien ale wczorajszy dzien przeplakany bo caly dzien czula dyskomfort tak jak w okresie, okreslilabym to jak spulchnniona szyjka itp. Zaczelam swirowac, czytac a nawet zadzwonilam do szpitala... z mysla ze pojade ale wzielam paracetamol I po nocy przeszlo! Czy wam tez sie zdazaja bole/ciagniecia/spulchnienia przypominajace te okresowe?
Nie moge sie doczekac usg w piatek a nastepne za tydzien w 12 tygodniu.
Musze tez dowiedzuec sie wiecej na temat badan prenatalnych ale tutaj w Anglii mysle ze sa darmowe.
Wakacje w tym roku to raczej w kraju bo ja nie moge za dlugo wysiedziec. Ale to wszystko dziewczyny zalezy od was jak sie czujecie!
szarotka27
Moja pani gin mówiła, że to badanie w 12 tygodniu to badanie przez brzuch, chyba że dziecko jest źle ułożone i lekarz nie może dokonać dokładnych pomiarów lub ma jakieś wątpliwości to wtedy dopochwowo.
reklama
Tak.przez brzuch. Są bardzo szczegółowe badania gin sprawdza wszystko i fajnie widać dzidzi polecam wizytę z tatusiemDziewczyny a te badania prenatalne są przez brzuch, tak? Mój mąż chce jechać ze mną na nie, niby wiem co mnie na nich czeka a jednak jakas doza niepewności gdzieś tam czai się za plecami
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom