reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny a te badania prenatalne są przez brzuch, tak? Mój mąż chce jechać ze mną na nie, niby wiem co mnie na nich czeka a jednak jakas doza niepewności gdzieś tam czai się za plecami ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Caryca lekarz Ci nie powiedział jakie to badanie ? Ale skoro dostałaś skierowanie to na skierowaniu powinni byc napisane na jakie badanie.

Chodzi mi o to jakie to usg bedzie, czy mam sie teraz zapisywac na jakies dodatkowe badania, a jesli tak to kiedy? W necie to wszedzie pisza inaczej, dlatego pytam sie Was. Jakie i kiedy robicie testy, badania itd?

Badania prenatalne tak jak należy, czyli miedzy 11 a 13 tygodniem, ja bede wtedy jakoś w 12 tygodniu, a poza tym normalne badania krwi morfologia, dla pewności tsh i zrobie jeszcze glukozę ale na badaniach prenatalnych do niczego im to nie bedzie potrzebne. Ja mam tylko zabrać ze sobą kartę ciazy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kass z tego co pamietam prenatalne sa dopochwowy badaniem.

Poważnie? Widzę, że kazdy lekarz robi po swojemu, moja koleżanka która prowadziła ciąże u tego samego lekarza co ja, dostała to samo skierowanie na badania prenatalne i miała je wykonywane przez brzuch! A przecież tygodnie te same... sama nie wiem czego mam sie spodziewać. Ja jeszcze trochę czasu mam bo 3 tygodnie wiec jeszcze nie panikuje. ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie nie wiem czy nie jest za pozno na jakies dodatkowe badania na tym etapie, moze po prostu poczekam do wtorku, zobaczymy co bedzie i wtedy zapytam, dowiem sie, moze jakas sugestia lekarza, zobaczymy. Pewnie, ze chcialabym zrobic jakies dodatkowe badania ale wlasnie nie wiem kiedy i co z tym usg za tydzien. Takie mam rozterki od rana.... :p

Hej dziewczyny! Ale sie rozpisalyscie z rana . Co do plci to wyczytalam ze jak Twoja skora I wlosy zrobily sie wyjatkowo tluste to nosisz dziewczynke a jak suche to chlopca. Wynikaloby z tego ze jest u mnie dziewczynka

Dzis zaczynam 11 tydzien ale wczorajszy dzien przeplakany bo caly dzien czula dyskomfort tak jak w okresie, okreslilabym to jak spulchnniona szyjka itp. Zaczelam swirowac, czytac a nawet zadzwonilam do szpitala... z mysla ze pojade ale wzielam paracetamol I po nocy przeszlo! Czy wam tez sie zdazaja bole/ciagniecia/spulchnienia przypominajace te okresowe?

Nie moge sie doczekac usg w piatek a nastepne za tydzien w 12 tygodniu.
Musze tez dowiedzuec sie wiecej na temat badan prenatalnych ale tutaj w Anglii mysle ze sa darmowe.

Wakacje w tym roku to raczej w kraju bo ja nie moge za dlugo wysiedziec. Ale to wszystko dziewczyny zalezy od was jak sie czujecie!

Moja pani gin mówiła, że to badanie w 12 tygodniu to badanie przez brzuch, chyba że dziecko jest źle ułożone i lekarz nie może dokonać dokładnych pomiarów lub ma jakieś wątpliwości to wtedy dopochwowo.

reklama
Dziewczyny a te badania prenatalne są przez brzuch, tak? Mój mąż chce jechać ze mną na nie, niby wiem co mnie na nich czeka a jednak jakas doza niepewności gdzieś tam czai się za plecami ;)

Tak.przez brzuch. Są bardzo szczegółowe badania gin sprawdza wszystko i fajnie widać dzidzi polecam wizytę z tatusiem

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry