reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Marta ja na początku ciazy właśnie myślałam ze nie chce znac płci, ale jednak jestem niecierpliwa i muszę poznać [emoji23]
Po cichu liczę na synka, bo córcię juz mamy ;)

Ariska późno [emoji15] ale czekam i trzymam kciuki

Kejka kiedy będziesz miec to badanie ?

Caryca miedzy 11,a 13 tyg robi sie badanie wiec idealnie będziesz miała robione, nie panikuj ;) 11+6 to przecież pomiędzy 11, a 13 tyg ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bbubbka, u mnie dopiero 7 tydzień, więc Harmony mogę zrobić dopiero z 3 tygodnie. Na wyniki czeka się chyba do 2 tygodni. Ale teraz w piątek mam kontrolne usg, nie mogę się doczekać, choć jednocześnie się boję, bo nie mam żadnych objawów ciążowych, czuję się zupełnie normalnie.

Też chcę znać płeć. Trzymam kciuki za synka u Ciebie :-)

reklama
No wlasnie nie wiem czy nie jest za pozno na jakies dodatkowe badania na tym etapie, moze po prostu poczekam do wtorku, zobaczymy co bedzie i wtedy zapytam, dowiem sie, moze jakas sugestia lekarza, zobaczymy. Pewnie, ze chcialabym zrobic jakies dodatkowe badania ale wlasnie nie wiem kiedy i co z tym usg za tydzien. Takie mam rozterki od rana.... :p

A może dla pewności zadzwoń do lekarza czy do kliniki zapytać co dokładnie będzie robione ☺

Tak.przez brzuch. Są bardzo szczegółowe badania gin sprawdza wszystko i fajnie widać dzidzi polecam wizytę z tatusiem

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie na pewno się wybierzemy razem z mężem na to badanie :) Jest to bardzo stresujące badanie ale i tak się go nie moge doczekać :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny moze ja złe pamietam, ale chyba dopochwowe było robione, no nic pewnie co lekarz to metoda jak ze wszystkim ;)

Kejka a to jeszcze trochę czasu.
Macie jakieś preferencje co do płci ? Dziękuje ;)

Dziewczyny moze ja złe pamietam, ale chyba dopochwowe było robione, no nic pewnie co lekarz to metoda jak ze wszystkim ;)

Nie mamy, to będzie nasze pierwsze i baaaaardzo długo wyczekane dziecko, więc płeć jest mi zupełnie obojętna. Byle było zdrowe [emoji846] Mam już 36 lat, więc chciałabym zrobić wszystkie możliwe badania.

@dreamscometrue dziękuję :) Nie martw się brakiem objawów, ja też tak mam ostatnio przeżywałam mojej mamie, że dziewczyny na grupie na fb wstawiają zdjęcia już takich dużych brzuszków, a u mnie nic nie widać to mnie pocieszyła, że u niej bardzo późno wyszedł brzuszek, a że jestem nieodrodną córeczką mamusi to mam nadzieje, że u mnie będzie to samo. Też nie mogę się już doczekać wizyty, a wcześniej nigdy nie lubiłam chodzić do lekarza.
Wgl my tak latamy do tych lekarzy, każdy objaw analizujemy w internecie, a moja mama mi ostatnio oznajmiła, że jak była ze mną w ciąży to ani razu nie miała USG. Zrobiłam wielkie oczy.

Odnośnie płci, my po cichu liczymy na synka. Wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe i na pewno nie będę jakoś specjalnie rozczarowana jak jednak będzie to dziewczynka ale ja zawsze chciałam mieć starszego brata, a w planach mamy jeszcze jedno dziecko w przyszłości.
Z chińskiego kalendarza wychodzi nam syn, zobaczymy czy się sprawdzi xD

Aż musiałam dołączyć do grupy Styczniowe Mamy na fb bo jak napisałaś o tych dużych brzuchach to się mega zdziwiłam. Wchodzę, patrze a tam dziewczyny maja normalnie już duże brzuchu! Ja rano mam normalnie płaski, jak zjem sniadanie to mnie delikatnie wydyma ale to był mój odwieczny problem, chodząc na siłownie po wypiciu butelki wody wychodziłam z wystającym brzuchem. Ciekawe kiedy mi się brzuszek zaokrągli!

Podświadomie myślę o chłopczyku, intuicyjnie też go czuję, do tego któraś z Was pisała o stanie skory i wlosow - zdecydowanie mam to i to suche wiec moze to jakiś znak?
Ale płeć i tak jest najmniej istotna - najważniejsze żeby Szkrab był zdrowy [emoji173]️

Aż musiałam dołączyć do grupy Styczniowe Mamy na fb bo jak napisałaś o tych dużych brzuchach to się mega zdziwiłam. Wchodzę, patrze a tam dziewczyny maja normalnie już duże brzuchu! Ja rano mam normalnie płaski, jak zjem sniadanie to mnie delikatnie wydyma ale to był mój odwieczny problem, chodząc na siłownie po wypiciu butelki wody wychodziłam z wystającym brzuchem. Ciekawe kiedy mi się brzuszek zaokrągli!

Jaka dokładna nazwa grupy? Mamusie z małej czy dużej litery?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry