reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
U mnie w pierwszych 2 ciazach nie mialam w ogole mdlosci i wymiotow. A teraz non stop mdlosci i poranne tulenie porcelany. Niby jest lepiej niz 2 tyg temu, ale nadal. Ale taki urok i wszystko sie zniesie byle dobrze bylo

reklama
A mi lekarz odradza basen :( mówi, że nie chodzi nawet o infekcje bakteryjne czy grzybicze, bo to można szybko i łatwo wyleczyć i nie zagraza dziecku, ale z uwagi na liczne zakażenia uroplazma, a ta już realnie zagraża ciąży i dziecku :( podobno może nie dawać żadnych objawów, jej obecność wychodzi w badaniu moczu, jest bardzo ciężka do leczenia.
W sumie to się przestraszyłam i stwierdziłam, że na czas ciąży sobie daruje wszelkie baseny.

Ja cały weekend czułam sie fantastycznie, ani przez minute nie dokuczały mi mdłości, miałam mnóstwo energii, nawet nie potrzebowałam przespać sie w ciagu dnia jak dotychczas hihi [emoji16]
Dziś leżałam chwilę na leżaku, slonce było zachmurzone ale kurczę okazało się, ze slonce tak grzało że cała klatę, rece i nogi mam czerwone i szczypiące! Ale chwile pocierpie, brzuszek oczywiście był zasłonięty :)
A teraz gotowa do spania, jutro do pracy! Dobrej nocy!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie w pierwszych 2 ciazach nie mialam w ogole mdlosci i wymiotow. A teraz non stop mdlosci i poranne tulenie porcelany. Niby jest lepiej niz 2 tyg temu, ale nadal. Ale taki urok i wszystko sie zniesie byle dobrze bylo
Agi pociesze Cie, ja tule porcelane wieczorem...

I tylko odliczam kiedy mdlosci sie skoncza.. Choc kolezanka mnie pocieszyla, 16tydzien a mdlosci jak miala tak ma dalej.......

Miejmy nadzieje że skoncza sie mdlosci w 1 trymestrze, a w drugim bedziemy piekne i rzeskie

U mnie jutro wolne! Zidlone Swiatki jeszcze w poniedzialek! Potem kilka dni i jedziemy na tydzien do Polski w tygodniu mam jeszcze wizyte u Gina, pierwsza krew i zalozenie kart ciazy.

O matulu.... Miałam 2 tygodnie spokoju od mdłości i właśnie wróciły. Nie mam siły zwlec się z łóżka...
Tragedia.
A muszę na pocztę i jakieś zakupy zrobić, bo wymiotlam lodówkę w weekend. Dobrze, że obiad jest z wczoraj, to nie będę musiała stać przy garach. Ale pasowałoby coś zjeść, może przestanie mnie mdlić.

Mnie mdłości trzymają tylko wieczorami, zaczyna się koło 17-18, a cały dzień jest już w porządku, więc mam nadzieję, że powoli zbliżam się do końca :)
Witam was w piękny poranek! Noo, w miarę piękny, troszkę chmurek, ale jest bardzo przyjemnie :)
W Niemczech święto, mąż ma wolne, więc pewnie razem spędzimy dzień.
Hmm, mam mega ochotę na Maca, te frytki ich normalnie już mi się po nocach śnią :D

Dziś na śniadanie chciałam jajecznice z cebulką ale tak przesolilam że się zjeść nie dało.
Jutro lekarz a nerwy już dzisiaj mam
Mnie to muli cały czas

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś na śniadanie chciałam jajecznice z cebulką ale tak przesolilam że się zjeść nie dało.
Jutro lekarz a nerwy już dzisiaj mam
Mnie to muli cały czas

Ja mam w piatek i tez czekam jak na szpilkach z nadzieja ze wszystko do dobrze.

Nie moge podbiesc sie z łóżka..... a moze mi sie nie chce? :-)

reklama
Ehhh te dzieciaki takie małe jeszcze w brzuchu a już tyle nerwów człowiekowi przysparzaja :-D

Do góry