reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
U mnie tez rano mdłości i musze cos przegryźć już o 6, później się kładę jeszcze na godzinkę lub dwie. W ciągu dnia znośnie, o ile nie jestem głodna. Najgorzej jest wieczorem, bardzo ciężko na żołądku, wiec chodzę wcześnie spać, żeby jakoś przetrwać. Wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam zupę, a tak mi smakowała ta ogórkowa :-) Mam nadzieje, ze po skończeniu 1 trymestru mdłości ustąpią. wtedy tez planujemy wakacje nad polskim morzem. Szczerze to w I trymestrze nie zdecydowałabym się nigdzie pojechać, bo moje samopoczucie przez mdłości było okropne. No i jeszcze kwestia czy ta torbiel zacznie się w końcu wchłaniać...

reklama
Ja dzis tez bardzo kiepsko bylo z rana, az zrezygnowalam z wizyty bo balam sie ze mnie zaczna szarpac wymioty na miescie... W sumie to dopiero co wstalam.. Chcialam miec za soba ta wizyte ale trudno, moze jutro uda sie podjechac do przychodni z mezem i polozna wypisze te skierowania.
U mnie tez najgorsze przytulanki z ta kibelkiem wieczorem.
Ale dla dzidzka wszystko przetrwam :) no i najwazniejsze przetrwalismy tydzien w ktorym poronilam, to mnie podbudowuje mocno na duchu:)
jutro zaczynamy 8 tydzien :)

U mnie tez rano mdłości i musze cos przegryźć już o 6, później się kładę jeszcze na godzinkę lub dwie. W ciągu dnia znośnie, o ile nie jestem głodna. Najgorzej jest wieczorem, bardzo ciężko na żołądku, wiec chodzę wcześnie spać, żeby jakoś przetrwać. Wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam zupę, a tak mi smakowała ta ogórkowa :-) Mam nadzieje, ze po skończeniu 1 trymestru mdłości ustąpią. wtedy tez planujemy wakacje nad polskim morzem. Szczerze to w I trymestrze nie zdecydowałabym się nigdzie pojechać, bo moje samopoczucie przez mdłości było okropne. No i jeszcze kwestia czy ta torbiel zacznie się w końcu wchłaniać...

Ja już marze o wakacjach i w sumie gdyby się tak utrzymało moje samopoczucie i nudności to mogłabym już jechać ale trochę obawiam się, że ten 1 trymestr jeszcze się nie skończył. Za tydzien we czwartek mam wizytę u lekarza i o wszystko wypytam. Chciałabym bardzo nad nasze morze jechać ale od nas to 6 godzin jazdy samochodem wiec chyba jeżeli dostanę pozwolenie od lekarza, zdecydujemy się na samolot.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wesele w Polsce w przyszłą sobotę, ale nie jedziemy, nie dam rady. Mamy 9 godzin samochodem od nas z de do domu, jeszcze wesele, jedzenie, te zapachy, i zaraz znowu 9 godzin w samochodzie z powrotem. Nie dla mnie teraz takie imprezy.. A szkoda, z chęcią bym sobie potańczyła :D No ale dzidzia ważniejsza. :)

Witam Was w ten słoneczny dzień ☺
Co do jedzenia to zauważyłam że muszę jeść mało a często bo szybko dopada mnie głód i wtedy pojawiają się mdłości.
Wczoraj miałam bardzo kiepski dzień pod względem humoru i w nocy spać nie mogłam. dzisiaj już lepiej ale czeka mnie nauka cały dzień bo w weekend 4 egzaminy. :(

My planujemy nad morze jechać na przełomie mojego I i II trymestru. Mamy kawałek spory bo jakieś 9 godzin, ale dziewczyny moje mają już obiecane ;) Mdłości włączają mi się nawet w nocy jak na chwilę wstanę, a dziś obudziłam się wyspana o wpól do 6 rano, tylko że ciągle mi się jakieś głupoty śnią więc to chyba dlatego

Ja tez wiecznie niewyspana chodze choc podobniejak wy o 21 juz zasypiam. Mdlosci troche odpuscily i jest niebo a ziemia. Czasem jeszcze troche muli ale da sie zyc.
Wakacji nie planujemy na razie. Mielismy jechac do Niemiec na wesele, ale to az na drugi koniec kraju, 14h jazy. Nie bede ryzykowac. Zobaczymy jak to bedzie, moze zrobimy sobie wypad nad morze albo po prostu bedziemy odpoczywac nad naszymi jeziorkami.

Dzisiaj mialam wizyte. Dzidzia ma 2 cm z kawalkiem. Juz taki fajny maly ludek :-)

Dziewczyny decydujecie się wyjeżdżać będąc na L4? Mój B. ma urlop w sierpniu i myślimy żeby gdzieś pojechać chociaż na 4 dni, miały być góry ale... Tylko, że jestem na zwolnieniu i trochę się boję kontroli z ZUSu

Dziewczyny decydujecie się wyjeżdżać będąc na L4? Mój B. ma urlop w sierpniu i myślimy żeby gdzieś pojechać chociaż na 4 dni, miały być góry ale... Tylko, że jestem na zwolnieniu i trochę się boję kontroli z ZUSu

Ja jeszcze nie jestem na L4, chciałabym do końca września pracować (jak tylko dzidziuś pozwoli) i od pazdziernika iść na wolne, akurat będziemy sie wprowadzać do domu naszego, wiec ten czas bardzo bedzie mi potrzebny ;) hihi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hmm, ciąża to nie choroba mówią ale chyba w czasie jej trwania jeśli lekarz nie zaznaczyl ze masz lezec, to chyba mozesz normalnie funkcjonowac? chyba nie bedziemy siedziec w domu przez 9 miechow bo a moze wpadnie zus. To jest zwolnienie od pracy czasem cięzkiej, ponad 8godzinnej a nie od normalnego funkcjonowania, chyba mozemy wyjechac i odpoczac? :)
My planujemy za 2 tyg pojechac na 3 dni nad morze a potem w lipcu na tydzien w gory ale oczywiscie bez dlugich pieszych wycieczek :( wazne ze odpoczynek bedzie :)

Do góry