reklama
Na zwolnieniu lekarskim jest Kod B który oznacza, a ciąże i symbol. 2 można chodzić, 1 trzeba leżeć. Ginekolodzy przeważnie wypisują 2myle się dziewczyny czy dobrze mysle z tym zwolnieniem?
Parkolka
Fanka BB :)
Mam wpisaną 2Na zwolnieniu lekarskim jest Kod B który oznacza, a ciąże i symbol. 2 można chodzić, 1 trzeba leżeć. Ginekolodzy przeważnie wypisują 2
marta64
Z tego co mi wiadomo zwolnienie to zwolnienie i trzeba siedziec w domu, jeśli kobieta jest w ciąży pracodawca powinien dostosować miejsce pracy do kobiety ciężarnej, jeśli nie może wtedy odsyła kobietę "do domu" i zwalnia ją ze świadczenia pracy ale zostaje ona normalnie pracownicą i normalnie płaci pensję (zapomniałam jak to się fachowo nazywa)myle się dziewczyny czy dobrze mysle z tym zwolnieniem?
L4 ciążowe jeżeli ma wskazania nie wymaga siedzenia w domu. Ja w ciazach z synami bylam nad morzem. Pracowac nie moge bo to stres,dodatkowo cukrzyca ciazowa insulina.
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Parkolka
Mam normalną umowę, na pełen etat i już od 2 lat w jednym miejscu, więc raczej mało tu kombinacji Zobaczymy, może w ostatnim momencie coś się zorganizuje, na razie to nawet nie wiem czy wysupłam jakąś kwotę na wyjazdy za dużo wydatków się szykuje.Kontrole sie zdarzaja ale raczej u osob ktore kombinuja umowami albo sa zatrudnione w kilku miejscach na czesciowe umowy... Jesli masz normalna uczciwa umowe to raczej watpie ze zus Cie skontroluje...
reklama
kass.es
z mezem myslimy w ten sposob, ze to jest ostatni czas zeby wyjechac gdzies razem, po wakacjach pewnie ani zdrowie ani portfel nie pozwola juz zeby inwestowac w jakies wyjazdy
Myślimy bardzo podobnie, patrząc na ceny w PL to porównywalne są do zagranicznych wyjazdów, gdzie na miejscu nie trzeba już wydawać pieniążków bo raczej na żadne zwiedzanie bym się nie zdecydowała. Druga sprawa, jechać 6h a lecieć 2h - to nie ma nawet porównania. Nie mogę sie doczekać 08.06 i wizyty, to będzie jedna z ważniejszych spraw o jakie zapytam lekarza [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom