reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja musze pogadać z moją doktorka o tych badaniach prenetalnych... Każdy ginekolog robi takie badania? Czy nie? W sumie to jestem zielona w tym temacie, przyznaję się bez bicia [emoji33]

Większość robi, ale są tacy, którzy się w tym specjalizują i lepiej udać się do takiego. Twój lekarz powinien Cię skierować.

reklama
Witajcie!
Ja się na prenatalne jeszcze nie zapisywałam, wizytę mam 8.06 więc wtedy na ten temat pogadam z lekarzem.
Jak samopoczucie dzisiaj? Moje zdecydowanie lepsze niż wczoraj, cały dzień przeleżałam, normalnie jadłam ale mdliło mnie non stop, bez snu też się nie obeszło.
Teraz już w pracy i dosłownie się w niej kiszę, bo okna były pozamykane i jest chyba o 10° wiecej niż na zewnątrz, a długie spodnie ochłody nie dają [emoji16] Byle do 16!

Dziewczyny, jak to jest z lataniem samolotem w ciąży? Chcemy z mężem wybrać się na urlop do Grecji, głownie dlatego że w zeszłym roku wygrałam voucher zniżkowy i chcielibyśmy go zrealizować. Najlepiej by było tak za miesiac, koniec czerwca, początek lipca. Bedzie to jeszcze 1 trymestr ale dosłownie ostatni tydzień.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ponoć w 2 trymestrze tylko można latać. I najlepiej byś miała zaświadczenie od lekarza bo mogą na pokład samolotu nie wpuścić. Każda linia ma swój regulamin. Niektóre nie wpuszcza kobiety juz od 25 tyg ... poczytaj najlepiej regulamin linii lot. . Weź pod uwagę ze ubezpieczenie często nie pokrywa , kobiety w ciąży .ja w pierwszej ciąży kupowałam jakieś szeroki zakres w razie wu.... jak bm zaczęła rodzic ..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witam z rana :)
U mnie standardowo mdłości dopóki czegoś nie zjem, a że biorę leki po których nie można jeść to dopiero w pracy zjadam śniadanie, a dojazd to masakra, dobrze że nie mam daleko ;)
Wczoraj brałam ostatni duphaston, dziś już jestem bez... tak szczerze to się trochę boję...

Cześć dziewczyny :)

Moj gin nie robi mi badan usg choc wydaje mi sie ze sprzet, ktory stoi obok, do tego wlasnie słuzy. Musze sie umawiac z innymi lekarzami na to konkretne badanie. Dodam ze chodze niejako prywatnie choc nie place za wizyty bo mam z pracy opieke zdrowotna. To wazneusg o ktorym piszecie bede miec 20 czerwca i to bedzie sam koniec 11 tygodnia. Natomiast najblizsza wizyte u gina mam 8 czerwca i moze wtedy sie spytam o jakies testy dodatkowe. Mam nadzieje ze rozwieje moje watpliwosci.

Co do samopoczucia to zdecydowanie lepsze niz jeszcze tydz temu. Mdlosci juz powiedzialy papa :) ale ostatnio 2 razy bym puscila pawia myjac zęby... masakra jakas :p

Pudelka nie czytam juz dlugo, jak sie pojawi jakis naglowek to moze zerkne ale nic poza tym. To jest muł i dziadostwo i bark poszanowania dla innych ludzi.

A jak Wam mijaja dni? :)

U mni nadal mdłości nie mijają i sądzę ze jak w poprzedniej ciąży będą do ok 14 tygodnia [emoji53]. Nawet pepsi mi nie pomaga, bo ostatnio całą zwróciłam. Teraz czekam na poniedziałek, bo będę mieć kolejne usg o spytam się o termin porodu i prenantalne usg. Muszę wszystko spisać sobie na kartce żeby nie zapomnieć.

Cześć dziewczyny, mdłości do pierwszego jedzenia mi nie mijają. Przeziębienie niestety też, chyba w przyszłym tygodniu czeka mnie mój lekarz pierwszego kontaktu.

@Caryca88, aż dziwne z tym USG u Ciebie. Ja też chodzę prywatnie i nawet jak nie byłam w ciąży to miałam robione USG kontrolne. Teraz już nawet dostałam pierwsze zdjęcie mojej Fasoliny.

Chyba poczekam do kolejnej wizyty u lekarza i wypytam o te prenatalne, najwyżej będę szukała gdzieś na cito i zapłacę ile się należy.

My dzisiaj mamy intensywny dzień.
Właśnie jedziemy z córką do ZOO z okazji Dnia Dziecka :) później zaplanowany grill ze znajomymi i sąsiadami.
Mnie wczoraj bardzo brzuch bolał, ogólnie samopoczucie jakieś takie na smutno coś.

Hej, hej.
U mnie z mdłościami coraz lepiej, z rana jest super, po śniadanku, elegancko, zero mdłości. Najgorzej wieczorami, wtedy umieram. Ale mam nadzieję, że już nie męczy mnie przez cały dzień, wymioty się skończyły, więc jeszcze pomęcze się tydzień, może dwa, i koniec! Oby, nie mogę się tego doczekać :)
Niestety, na mdłości mi też nic nie pomaga, pepsi, imbir, nic.
Ja w Niemczech chodzę normalnie na kasę chorych do gina, i teoretycznie należą mi się 3 usg na całą ciąże, ale trafiłam dobrze, więc mam kontrolne USG co wizytę :) Ja już mam dwa zdjęcia dzidzi, wiszą na lodówce :D
Ehh, biorę się za sprzątanie, chociaż lenia mam :D

Witajcie w piątek!
Ja dziś miałam pierwsze zbliżenie z kibelkiem, bo wydawało mi się, że musze zwymiotować ale nic z tego, po prostu mnie mdliło. Teraz po jajecznicy czuje się bardzo dobrze, choć pomijam fakt, że siedze w pracy i najchetniej położyłabym się na łożku i poszła spac. Wczoraj w ciagu dnia spałam godzinę, wieczorem mieliśmy grill, ale posiedzialam dwie godzinki i poszłam się kapac i... o 21 byłam już pod kołdrą. Mega jestem senna i strasznie zmęczona. Spałam tyle godzin a wygladam i czuje się jak zombie [emoji1]

reklama
Do góry