reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
My to juz drugie planowane dziecko bez ślubu będziemy mieć i jakoś mi to w niczym nie przeszkadza, nie chciałabym zeby ktoś mi narzucał ze jak ślub to dzieci a jak dzieci to ślub. Chociaż z moim niemeżem planujemy sie pobrać w niedalekim czasie (na pewno nie w ciąży) [emoji4]

Poza tym co do podróży to my od poczatku sie z niczym nie ograniczaliśmy i w taki oto sposób nasz syn potrafi dostosować sie do każdej sytuacji, domówka - on spi, jestesmy u znajomych np do 1 w nocy, on zasypia, na śpiąco do samochodu i z fotelika do łóżeczka bez problemu, to wszystko kwestia poukładania sobie w głowie, byliśmy nawet na noc na jachcie na Bałtyku, którym nasz przyjaciel odbył podróż dookoła świata, warunki spartańskie mega a młody miał wtedy 5 mięsiecy, wszystko sie da! [emoji123]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Przepraszam ze bez interpunkcji i polskich znaków ale szybko na telefonie pisze [emoji4]

Mam nadzieje ze czujecie sie wszystkie dobrze [emoji4] mnie męczą okropne zaparcia, pamietam ze z synkiem tez na poczatku miałam [emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam czytam was juz od kilku dni ale tyle tutaj szczesliwych mamusiek ze nie ogarniam [emoji12] i oczywiscie wszystkim gratuluje i trzymam kciuki za zdrowe dzidziulki [emoji6]we wtorek mam wizyte i jezeli bedzie serduszko to dołącze a jak cos pojdzie nie tak to sie wymiksuje [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ależ macie tempo pisania.
U mnie pojawiły się mdłości... zaparcia dokuczają zwłaszcza wieczorem. No i wieczorem.po całym dniu kręgosłup boli w miejscu gdzie miałam podane znieczulenie do obu cesarek. Brzucho pobolewa jak.na @ czasami promieniuje do pachwin, więc obstawiam.ze wiązadła.dokuczają. no.i tak dziwnie bo zaczyna dokuczac mi miednica... jakos wczesnie...

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Witam czytam was juz od kilku dni ale tyle tutaj szczesliwych mamusiek ze nie ogarniam [emoji12] i oczywiscie wszystkim gratuluje i trzymam kciuki za zdrowe dzidziulki [emoji6]we wtorek mam wizyte i jezeli bedzie serduszko to dołącze a jak cos pojdzie nie tak to sie wymiksuje [emoji12]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma opcji zeby cos poszło nie tak :) Witamy ! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ależ macie tempo pisania.
U mnie pojawiły się mdłości... zaparcia dokuczają zwłaszcza wieczorem. No i wieczorem.po całym dniu kręgosłup boli w miejscu gdzie miałam podane znieczulenie do obu cesarek. Brzucho pobolewa jak.na @ czasami promieniuje do pachwin, więc obstawiam.ze wiązadła.dokuczają. no.i tak dziwnie bo zaczyna dokuczac mi miednica... jakos wczesnie...

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

U mnie mdłości brak, brzuch od czasu do czasu pobolewa jak na @, wieczorami wzdęcia i zaparcia. Od zawsze miałam problem ze wzdęciami ale dzis to brzuch jak naprawdę w ciąży hihi. Ojj odliczam do wizyty u lekarza!

Łaaa u mnie dziś choroba lokomocyjna. Jak w poprzednich ciazach - tylko nigdy tak wcześnie. Masakra! Wymiotuje średnio co 10km.. a mieszkam na wsi, wszędzie daleko. Co doszło to dziś zwymiotowałam NA MYŚL o ogorkach... będzie ciężko. Póki co szukam po Youtube fajnych sposobów na przekazanie rodzinie wiesci o ciąży. No i oczywiście najpierw chciałabym powiedzieć, że jestem w ciąży a potem dopiero, że dzieci jest dwoje. Jakoś wszystko dla mnie takie kiepskie. Czas goni do wizyty. Tylko usłyszę serduszka szkrabow i lecę powiadomić cały świat :)

W ogóle mam zmienne nastroje. W jednej chwili płacze,bo jak sobie poradzę z bliznietami mając jeszcze swoje starszych dzieci... a w drugiej radość ogromna, bo w rodzinie bliźnięta zdarzały się często i w sumie miałam nadzieję przy synku, ze będzie dwoje. I te wyobrażenia,ze będą mieli siebie, zawsze we dwoje... zwalam to na hormony. Razy dwa.

U mnie mdłości brak, brzuch od czasu do czasu pobolewa jak na @, wieczorami wzdęcia i zaparcia. Od zawsze miałam problem ze wzdęciami ale dzis to brzuch jak naprawdę w ciąży hihi. Ojj odliczam do wizyty u lekarza!

Kochana ja też nie mam mdłości, poza dzisiejszym wymiotowaniem, ale to były raczej torsje niż mdłości. Wolałabym uniknąć. W drugiej ciąży nie miałam w ogóle.

reklama
Kate widzę że jesteś starsza dosłownie kilka miesięcy i mamy podobną sytuację. Chociaż my się zastanawiamy czy cywilnego nie zrobić sobie. No i w drodze drugie nie trzecie. Podziwiam, że się tak organizujesz ;)
My tu z najważniejszymi rzeczami pierwsza noc dziś zaliczyliśmy w nowym mieszkaniu. Dziś i jutro reszta kartonów i mebli. Bardzo męcząca jest przeprowadzka w ciąży z maluchem ale warto. Mieć tyle miejsca na wygłupy i przestrzeń , której wcale tak dużo nie będzie jak się pojawi nowy członek rodziny.
W ogóle śnicie już o maluszku?

Do góry