Torunianka93
Fanka BB :)
Bbubbka a mi kazał z synkiem w poniedziałek jechać a w nd w nocy wody odeszły i zamiast na patologii leżeć to sala porodowa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja na razie powiedziałam tylko mamie. W pracy też wiedzą, bo od razu poszłam na zwolnienie (ze względu na specyfikę pracy)zaznaczając, że to początek ciąży.
Z dalszym informowaniem czekam do kolejnej wizyty u lekarza, 19.05. Ostatnio było widać tylko pęcherzyk. Musimy się też przygotować na wszelkie marudzenie pt. "kiedy ślub?" i zapewne ogólną opinie o wpadce. A ciąże planowaliśmy już od dłuższego czasu z założeniem, że ślub weźmiemy ale już jak maluch będzie z nami i prawdopodobnie połączymy go z chrzcinami.
Ja na razie powiedziałam tylko mamie. W pracy też wiedzą, bo od razu poszłam na zwolnienie (ze względu na specyfikę pracy)zaznaczając, że to początek ciąży.
Z dalszym informowaniem czekam do kolejnej wizyty u lekarza, 19.05. Ostatnio było widać tylko pęcherzyk. Musimy się też przygotować na wszelkie marudzenie pt. "kiedy ślub?" i zapewne ogólną opinie o wpadce. A ciąże planowaliśmy już od dłuższego czasu z założeniem, że ślub weźmiemy ale już jak maluch będzie z nami i prawdopodobnie połączymy go z chrzcinami.
Jak będą pytać o wpadkę to odpowiadaj: "Jaka wpadkę? Planowaliśmy" nie ma co się wdawac w dyskusje.
Ja się boję, że tak jak w poprzedniej ciąży będę miała turnusy na patologii. W sumie spędziłam miesiąc w szpitalu teraz sobie tego nie wyobrażam. Mam nadzieję, że teraz jest ciężko, aby później było tylko lepiej. W ogóle moje samopoczucie to dramat, jakby ktoś ze mnie cała energię wyssał. Jeść mi się nie chce, na nic siły nie mam.
Nie przejmuj się opiniami i pytaniami innych, żyjemy w takich czasach że slub nie jest koniecznością.
W naszym przypadku były za to inne pytania "Kiedy dziecko?" Jesteśmy 3 lata po ślubie i tak naprawdę nie do końca byliśmy przekonani do dzieci, uwielbiamy podróżować i baliśmy się, że dziecko bedzie nam tylko kolidować. Ale wlasnie o dziecku zdecydowaliśmy w tym roku, podczas szalonych letnich wakacji w zimie [emoji16] Moja ciąża dla rodziny bedzie ogromna niespodzianka
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jadłam pistacje w pierwszej ciąży, pomagły zabijać cukier. I szczerze nie miałam pojęcia, że nie wolno.Po prostu musieliśmy dojrzeć do tej decyzji i nie zamierzamy rezygnować z podróży
Dokładnie tak, nie ma sensu tracić nerwów na niereformowalność ludzi.
Dziewczyny pytanie z innej beczki - jak to jest z pistacjami w ciąży? Nie jadłam od x czasu i dziś w sklepie mnie na nie naszło, podjadłam ich trochę i w sumie po czasie zorientowałam sie że w ciazy nie zalecają ich jedzenia... czy to prawda? One mnie tak kuszą [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom