reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
U nas jest mało miejsca, pokój dziecięcy jest naprawdę tyci, zmieści się tylko mała wbudowana szafa i łóżeczko. I może jakaś mini komoda z przewijakiem.

W sumie nie wiem, kiedy my to ogarniemy, od września mamy kilka wyjazdów i dużo planów weekendowych, a teraz też każdy weekend to jakiś wypad, żeby się oderwać od pracy i miasta.

Oboje z M nie jesteśmy fanami urządzania domu, i spychamy to jak najgorszy obowiązek na dół listy "do zrobienia".
oo to my odwrotnie uwielbiamy :) M sam maluje zawsze mieszkanie :)

reklama
Ja właśnie nie mam pomysłu na pomalowanie tego pokoju :/
Ogólnie kolorystyka będzie szaro-zolta, ale nie wiem jak te ściany ugryźć.
Starsza ma pasy, tutaj myślałam o czymś innym i tylko na jednej ścianie, ale już w sumie nie wiem

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My też uwielbiamy remonty. Jakbym miała teraz zbędna kasę to zrobiłabym nowa kuchnie i przede wszystkim wymienilabym płytki w przedpokoju i kuchni:/

Ja właśnie nie mam pomysłu na pomalowanie tego pokoju :/
Ogólnie kolorystyka będzie szaro-zolta, ale nie wiem jak te ściany ugryźć.
Starsza ma pasy, tutaj myślałam o czymś innym i tylko na jednej ścianie, ale już w sumie nie wiem

Kiedyś oglądałam Dorotę Szelagowska chyba "Dorotą was urzadzi" i tam był świetny pomysł na kącik dziecięcy, który chyba też zrobimy. Kilka rodzajów tapet i z tych tapet wycięcie takie niby domki, na krawędziach chyba listwy albo z kartongipsu albo styropianowe. Cudnie to wyglądało ale nie mogę w necie znaleźć tego odcinka:(

oo to my odwrotnie uwielbiamy :) M sam maluje zawsze mieszkanie :)

Zazdroszczę! Ja pomalowałam większość domu sama, nawet lubię, ale zajęło to mi... 3 lata... ha ha. ostatni pokój - jadalnię, pomalowałam w maju, w zrywie w weekend pomiędzy pobraniem jajeczek a transferem, jako ostatni czas na takie działania.

Ale już wybieranie mebli, żaluzji, zasłon - nie lubię bardzo. Nie interesuje mnie to ani trochę.

Kiedyś oglądałam Dorotę Szelagowska chyba "Dorotą was urzadzi" i tam był świetny pomysł na kącik dziecięcy, który chyba też zrobimy. Kilka rodzajów tapet i z tych tapet wycięcie takie niby domki, na krawędziach chyba listwy albo z kartongipsu albo styropianowe. Cudnie to wyglądało ale nie mogę w necie znaleźć tego odcinka:(
O pamiętam to

Jestem już po wizycie. Mam L4 [emoji16] Ale lekarz wręcz chciał mi dać, mam dość nisko łożysko, przez co pobolewa mnie brzuch, macica też taka jakaś napięta. Ale ogólnie wszystko w porządku, Dzidek wazy 167 g i potwierdzony został synek :) No i na chwile obecna, o ile nic się nie zmieni, noszę pod serduszkiem Bruna :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jestem już po wizycie. Mam L4 [emoji16] Ale lekarz wręcz chciał mi dać, mam dość nisko łożysko, przez co pobolewa mnie brzuch, macica też taka jakaś napięta. Ale ogólnie wszystko w porządku, Dzidek wazy 167 g i potwierdzony został synek :) No i na chwile obecna, o ile nic się nie zmieni, noszę pod serduszkiem Bruna :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No i super, rozumiem że zwolnienie to już do końca ciazy?

reklama
Znalazłam! Taki chce ten pokój
1501770732-aaaaaa.jpeg

Trochę mam inny układ, ale ponaciagamy troche

Do góry