reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
U nas dwójka dzieci bedzie się musiała póki co zapakować w jeden pokój. Niby mamy M-3, ale sypialnia jest tak mała, ze żaden zadowalający pokój dla dziecka i tak by z niej nie wyszedł :( najgorsze, że w pokoju Oliwki sa także moje ciuchy, bo tam jest na ścianie duża szafa przesuwna. A teraz jeszcze trzeba będzie dorzucić rzeczy maluszka - tylko gdzie???? Na razie wygospodarowałam jedną dużą szufladę, a potrzeby są dużo większe. Serio, nie wiem, jak ugryźć ten temat :(

Ja tez sie tego obawiam bo M pracuje na zmiany. Ale do sypialni która mamy nawet łóżeczka nie jestem wstanie zmieścić nie mówiąc o reszcie

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
U nas na szczęście wejdzie łóżeczko i nawet jakaś dodatkowa komódka lub przewijak. Myślałam żeby wstawić tam też jakiś wygodny fotel np. Uszak przy łóżeczku, żebym mogła w komforcie karmić, tylko co ja później zrobię z tym fotelem? W pokoju tv teoretycznie by się zmieścił, ale czy ja wiem...

U nas na szczęście wejdzie łóżeczko i nawet jakaś dodatkowa komódka lub przewijak. Myślałam żeby wstawić tam też jakiś wygodny fotel np. Uszak przy łóżeczku, żebym mogła w komforcie karmić, tylko co ja później zrobię z tym fotelem? W pokoju tv teoretycznie by się zmieścił, ale czy ja wiem...
Sprzedasz :) takie fotele są popularne i dużo osób szuka taniej.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas dwójka dzieci bedzie się musiała póki co zapakować w jeden pokój. Niby mamy M-3, ale sypialnia jest tak mała, ze żaden zadowalający pokój dla dziecka i tak by z niej nie wyszedł :( najgorsze, że w pokoju Oliwki sa także moje ciuchy, bo tam jest na ścianie duża szafa przesuwna. A teraz jeszcze trzeba będzie dorzucić rzeczy maluszka - tylko gdzie???? Na razie wygospodarowałam jedną dużą szufladę, a potrzeby są dużo większe. Serio, nie wiem, jak ugryźć ten temat :(
Też mam problem z miejscem na ubranka dzidzi, nie chce zagracac mieszkania dodatkowymi meblami bo ja przestrzeń lubię :D

po rodzicach spokojna:p a tak serio w lekka panike wpadam i ciesze sie ze jutro wizyta...
Nie wpadaj, w poprzedniej ciąży jak byłam to moja siostra była półtora miesiąca dłużej niż ja o często smialysmy się bo mój brzuch latał na wszystkie strony, a u niej raz na jakiś czas jakiś tam mały kopniak, więc tu dużo zależy od Dziecka

U nas jest mało miejsca, pokój dziecięcy jest naprawdę tyci, zmieści się tylko mała wbudowana szafa i łóżeczko. I może jakaś mini komoda z przewijakiem.

W sumie nie wiem, kiedy my to ogarniemy, od września mamy kilka wyjazdów i dużo planów weekendowych, a teraz też każdy weekend to jakiś wypad, żeby się oderwać od pracy i miasta.

Oboje z M nie jesteśmy fanami urządzania domu, i spychamy to jak najgorszy obowiązek na dół listy "do zrobienia".

reklama
Do góry