reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A ja mam w domu barszcz czerwony, wczoraj tesciowa ugotowała i uszka do tego [emoji7] Siedze w pracy i mnie skręca na samą myśl o nim!
W ogóle wczoraj byłam u dziadków i śmiać mi sie chciało bo dopiero co poruszalysmy temat ich "komplementów" odnośnie wyglądu. Wszyscy mi mówią, że nic sie nie zmieniłam, brzucha nie widac, figura taka sama tylko biust jest zauważalny większy. Natomiast babcia ekspertka mówi wczoraj że owszem, brzuszka nie widać ale biodra takie duże się zrobiły, udka większe i grubsze... taka zaokrąglona jestem. Hmmm... waga maks 1 kg do przodu, jak wieczorem sobie pojem, mierze sie raz w tyg i obwód ud zmalał o 2 cm... ale babcie potrafią podnieść człowieka na duchu [emoji23] Siostra jak to słyszała to aż ja skręcało bo ona przytyła w ciazy 25 kg wiec pomyślcie sobie co wtedy babci mówiła... [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
od początku lipca na każdej wizycie mam mierzona przed zabiegiem u mojego lekarza miała 3,2 w szpitalu przed zabiegiem 3,5 im wyszła pomiar robiony przez innego lekarza i teraz w sobotę na wizycie 3,2. Mówił że na każdej wizycie będziemy mierzyć. No i oprócz tego będę robić kontrolne wynazy czy nie ma bakteri. Stosuje płyn ochronny do higieny intymnej probiotyk lacibios femina no i zalecenie lekarza chodzenie jak najwięcej bez bielizny. Chyba nawet o tym wczoraj pisałyscie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
No to super masz opiekę! Zazdroszczę.
Chociaż na moja doktorke też nie mogę się skarżyć widzę,że robi co w jej mocy. Założyła mi szewek, chodzę do niej co 2 tygodnie ale nie na każdej wizycie "mierzy mi szyjke przez usg" , w sumie to tylko robi zazwyczaj badanie na fotelu i stwierdza,że szyjka trzyma. Może teraz bardziej będzie zwracać na nią uwagę...

Zaraz zaczynam obczajanie na Ali. Zobaczę czy coś mi wpadnie w oko.
Kurczę już chyba schizuję...od ponad dwóch tygodni boli mnie podbrzusze, cały czas. Najpierw to był ból jak na okres, od ponad tygodnia tak jakby jajniki. Taki ból kłujacy i kolkowy. Byłam u swojego lekarza i w USG wszystko było ok, badała mnie też na fotelu. Parę dni później złapał mnie taki ból kolkowy w okolicach jajnika, który promieniował aż do miejsca gdzie jest talia. Spanikowałam i pojechałam na SOR. Lekarz zadecydował, że mam zostać w szpitalu. Porobili mi badania z krwi, moczu, USG płodu, jamy brzusznej, ginekologiczne i stwierdzili brak stanu zapalnego i hiperkę bo jeden jajnik mam ponad 3cm na ponad 5 cm. Potem leżałam kilka dni w szpitalu tylko na kroplówkach z paracetamolu i rozkurczowych. Wyszłam, lekarz mówił, że dolegliwości mogą się jeszcze utrzymywać...Dzisiaj nie mogłam spać od 3 tak mnie bolały te jajniki z dwóch stron jak leżałam. Dobrze, że mam tą poduszkę C to tak się układałam, żeby znaleźć sobie jakąś dogodną pozycję. Nie boli mnie jedynie jak siedzę. Jak chodzę to boli raz bardziej raz mniej. I teraz nie wiem czy mam jechać do innego szpitala pytać co mi jest czy po prostu to przeczekać. Być może te bóle są od rosnącego dziecka tylko ja jakoś bardziej to odczuwam...sama nie wiem :(
@MilkyWay a kiedy Ty miałaś transfer ze hiperka się jeszcze utrzymuje?? jeśli w badaniach wychodzi ok to pewnie rozpycha się wszystko a jak nie doszłaś jeszcze do siebie po transferze to mocniej to odczuwasz...ja codziennie wieczorem przed zasnieciem mam bol brzucha

od początku lipca na każdej wizycie mam mierzona przed zabiegiem u mojego lekarza miała 3,2 w szpitalu przed zabiegiem 3,5 im wyszła pomiar robiony przez innego lekarza i teraz w sobotę na wizycie 3,2. Mówił że na każdej wizycie będziemy mierzyć. No i oprócz tego będę robić kontrolne wynazy czy nie ma bakteri. Stosuje płyn ochronny do higieny intymnej probiotyk lacibios femina no i zalecenie lekarza chodzenie jak najwięcej bez bielizny. Chyba nawet o tym wczoraj pisałyscie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
A no i co najlepsze... wymazow mi żadnych nie robi. Muszę jej zapytać o to.

Ostatnio jak wyszły mi bakterie w moczu to stwierdziła, że to na pewno bakteria i przepisala mi globulki dopochwowe. Fakt faktem, nie miałam żadnych objawów zapalenia pęcherza ale już nie wiem... chciałabym żeby wszystko było tak jak powinno. W poprzedniej ciąży też miałam często bakterie w moczu... A później nagle ta szyjka i rozwarcie

1501753706-aaaaaa.jpeg
po trzech tygodniach juz sie tak nie sprawdza [emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

A ja mam w domu barszcz czerwony, wczoraj tesciowa ugotowała i uszka do tego [emoji7] Siedze w pracy i mnie skręca na samą myśl o nim!
W ogóle wczoraj byłam u dziadków i śmiać mi sie chciało bo dopiero co poruszalysmy temat ich "komplementów" odnośnie wyglądu. Wszyscy mi mówią, że nic sie nie zmieniłam, brzucha nie widac, figura taka sama tylko biust jest zauważalny większy. Natomiast babcia ekspertka mówi wczoraj że owszem, brzuszka nie widać ale biodra takie duże się zrobiły, udka większe i grubsze... taka zaokrąglona jestem. Hmmm... waga maks 1 kg do przodu, jak wieczorem sobie pojem, mierze sie raz w tyg i obwód ud zmalał o 2 cm... ale babcie potrafią podnieść człowieka na duchu [emoji23] Siostra jak to słyszała to aż ja skręcało bo ona przytyła w ciazy 25 kg wiec pomyślcie sobie co wtedy babci mówiła... [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moja teściowa też jak mnie wczoraj zobaczyła to walnęła: ooo, ale przytyłaś. Nie wiem czy to miał być komplement, czy złośliwość z jej strony...

@MilkyWay a kiedy Ty miałaś transfer ze hiperka się jeszcze utrzymuje?? jeśli w badaniach wychodzi ok to pewnie rozpycha się wszystko a jak nie doszłaś jeszcze do siebie po transferze to mocniej to odczuwasz...ja codziennie wieczorem przed zasnieciem mam bol brzucha
Pod koniec kwietnia...Coś mi się nie chce wierzyć, że to dalej hiperka...No fakt jajnik jeden jest większy ale był o wiele większy i takiego bólu nie odczuwałam a poza tym boli mnie z dwóch stron a po jednej jajnik ma normalny rozmiar. Mój lekarz z kliniki na samym początku ciąży jak miałam hiperkę to podał mi nazwę szpitala do którego mam iść jak bedzie się pogarszać bo oni mają tam największe doświadczenie. Teraz byłam w innym bo do głowy mi nie przyszło, że to to. Pewnie się rozpycha ale nie sądziłam, że to aż tak boli bo jak pytałam znajome, które były w ciąży to albo nic je nie bolało albo coś pobolewało lekko...No ale chyba nie bedę jak wariatka leciała na trzecią konsultację skoro jeden lekarz stwierdził, że jest ok, potem przebadali mnie w szpitalu i nie widzą żadnego zagrożenia ciąży...

reklama
@MilkyWay ty też po in vitro?
Mi na hiperkę dali progesteron, bo odciąża jajniki i torbiele się łatwiej wchłaniają.
Tak, no biorę teraz duphaston 3x1 od ponad tygodnia znowu. Na razie bez zmian...Tylko, że ja miałam hiperkę na samym początku, potem się uspokoiło a teraz znowu ból i nie wiem czy to dalej hiperka.

Do góry