reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nauczą Cię w szpitalu przystawiać, albo położna na wizycie :)
Czytanie raczej niewiele da, każde dziecko inne, każdemu inna pozycja może odpowiadać

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
A ja sie z tym nie zgodze. Ja duzo czytalam o karmieniu przed porodem i dowiedzialam sie wiele rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia. Jak zachowuje sie dziecko, jakie ma odruchy, ze trzesie brodka zeby pobudzic wyplyw pokarmu, ze ma chwile odpoczynku itd. No i ze karmienie nie od razu jest piekne i cudowne. Takze warto poczytac, bo samo przystawienie dziecka to tylko kropla w morzu.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja teściowa też jak mnie wczoraj zobaczyła to walnęła: ooo, ale przytyłaś. Nie wiem czy to miał być komplement, czy złośliwość z jej strony...

Ja też nie wiem po co w ogóle takie komentarze... mysle że dla każdej kobiety ciąża pod względem dodatkowych kilogramów nie wpływa korzystnie na wygląd i poczucie, a jeszcze takie kąśliwe komentarze najbliższych bardziej dobijają niż od obcych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja sie z tym nie zgodze. Ja duzo czytalam o karmieniu przed porodem i dowiedzialam sie wiele rzeczy o ktorych nie mialam pojecia. Jak zachowuje sie dziecko, jakie ma odruchy, ze trzecie brodka zeby pobudzic wyplyw pokarmu, ze ma chwile odpoczynku itd. No i ze karmienie nie od razu jest piekne i cudowne. Takze warto poczytac, bo samo przystawienie dziecka to tylko kropla w morzu.
To wszystko nauczyła się położna w szpitalu. Dla mnie wszystko to, co wymieniłas zamyka się w czynności przystawienia ;)

To wszystko nauczyła się położna w szpitalu. Dla mnie wszystko to, co wymieniłas zamyka się w czynności przystawienia ;)

Mi polozna tylko przystawila dziecko po porodzi i tyle bylo z pomocy przy karmieniu. Takze wiedza zdobyta przed porodem bardzo mi sie przydala i karmilam 20 miesiecy [emoji4]

Jeśli chodzi o.karmienie to najwięcej sama się nauczyłam. Owszem jakieś rady dostałam które naprowadzily człowieka ale ja jak do czegoś sama nie dojdę to się nie nauczę. Zresztą w domu to już bez stresu i ma spokojnie. Nie to co w szpitalu.

Moja teściowa też jak mnie wczoraj zobaczyła to walnęła: ooo, ale przytyłaś. Nie wiem czy to miał być komplement, czy złośliwość z jej strony...
No to pojechala...
Ja też wczoraj do Tz marudzilam, że przecież zbrzydlam, bo tato mi tak powiedział. Zaczął mnie pocieszać, że to przecież nie prawda i nawet jak będę gruba i brzydka dla całego świata to będzie mnie kochał. Kochany ten mój Tz [emoji23]

Czasem to się zastanawiam czy on nie dostrzega tego mojego celulitu (ostatnio sama zwróciłam na niego uwagę :o ) no i po poprzedniej ciąży mam parę rozstępów na udach i piersiach też... A on nic o tym nie mówi jakby tematu nie było.

reklama
No to pojechala...
Ja też wczoraj do Tz marudzilam, że przecież zbrzydlam, bo tato mi tak powiedział. Zaczął mnie pocieszać, że to przecież nie prawda i nawet jak będę gruba i brzydka dla całego świata to będzie mnie kochał. Kochany ten mój Tz [emoji23]

Czasem to się zastanawiam czy on nie dostrzega tego mojego celulitu (ostatnio sama zwróciłam na niego uwagę :o ) no i po poprzedniej ciąży mam parę rozstępów na udach i piersiach też... A on nic o tym nie mówi jakby tematu nie było.
Bo faceci takich rzeczy nie widza. Jak mu nie pokazesz to sam nie zauwazy [emoji4]

Do góry