reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Tak piszecie o tym i zastanawiam się czy warto kupić ;) polecacie jakis konkretnie ?

Wiesz,kupiłam bo się przestraszyłam, że coś może być nie tak i chciałam mieć możliwość sprawdzenia tętna "na szybko“. U mnie detektor wykrywal tętno za każdym razem, czytałam wcześniej że niektóre kobiety nie czują go i zaczynają się bardzo denerwować. Można również usłyszeć swoje tętnice i zmartwic się zbyt niskim tetnem. Ja mam zwykly Fetal Doppler za 190zl. Takie bardziej profesjonalne kosztują i 800-900 zł. Niektórzy uważają to za zbędny gadżet, mi pomaga- "na głowę" zwłaszcza :=)

Kass- u mnie małą zwykle namierzam tuż nad jak to Magiczna ładnie napisała "tuż nad linią włosków" ostatnio nawet ze 2-3 cm wyżej niż wcześniej, czasem z prawej,czasem z lewej, czasem tylko słyszę jak kopie i jest nienamierzalna,wtedy odpuszczam, pochodzę i sprawdzam za jakiś czas...generalnie w czasie minuty potrafi przemieścić się kilka razy i w miejscu gdzie chwilę temu pięknie pukało serduszko jest cisza ;) mam wrażenie że Ona nigdy nie śpi ;)

Jesteś pewna że to tętno? Sam wynik na wyświetlaczu to jedno ( ale mogą się nakładać przepływy i twoje tętno) jak sluchasz, słyszysz czyste pukanie czy szum/chlupotanie?

Dzisiaj wynosiło ponad 160 wiec raczej to nie moje i jak namierzam to jest czyste pukanie. Hmm moja Dzidzia wg detektora zbytnio sie nie przemieszcza, za każdym razem namierzam praktycznie w tym samym miejscu, moze pol centymetra różnicy. W czwartek wizyta u lekarza wiec sie przyjrzę dokładnie w którym miejscu on bada ale pewnie po tym usg detektor pójdzie w kat na jakiś czas ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie standardowo o 7 pobudka. Nie mogę dłużej spac mimo ze poszlam pozno spac. Wrócilismy do domku. Mlody to ze lzami w oczach przywital znak z naszą ulicą, a tak to chcial zostac nad morzem :-)
Malgosia mnie poltora roku trmu nowenna uratowala od depresji. Mialam ciezka chorobe taty, jego smierc. Stres spowodował ze dostalam zapalenia tarczycy. Przy takich hormonach jakie mialam nerwica i depresja były o krok.
Babeczki juz tak bedzie, czy to ciaza czy urodzimy nasze zamartwianie bedzie stanem powszechnym ;-)

U mnie standardowo o 7 pobudka. Nie mogę dłużej spac mimo ze poszlam pozno spac. Wrócilismy do domku. Mlody to ze lzami w oczach przywital znak z naszą ulicą, a tak to chcial zostac nad morzem :-)
Malgosia mnie poltora roku trmu nowenna uratowala od depresji. Mialam ciezka chorobe taty, jego smierc. Stres spowodował ze dostalam zapalenia tarczycy. Przy takich hormonach jakie mialam nerwica i depresja były o krok.
Babeczki juz tak bedzie, czy to ciaza czy urodzimy nasze zamartwianie bedzie stanem powszechnym ;-)
Też tak myślę. Wczoraj dostałam od m opieprz, że zamiast się cieszyć i ufać swojemu lekarzowi to wyszukuje bzdur w internecie a w ciąży przecież ma prawo boleć brzuch. Obiecałam mu że koniec z internetem i wrzucam na luz i wiesz co? Ból brzucha prawie ustąpił:) im jestem spokojniejsza tym jest lepiej. Coś czasem pociągnie mnie po bokach ale zaraz tłumaczę sobie że jest ok i mówię dzidzi, że damy radę jeszcze te 22 tygodnie:) no i modlę się Nowenna Rozwiazujaca Węzły. Z Bożą pomocą napewno nam się uda:)

Melduje się że wczoraj wróciliśmy :-) podróż była ok.

Dziś i u nas ponad 30 stopni, szkoda że tak nad morzem nie było. No ale planujemy się trochę ogarnąć i chyba skoczymy nad wodę, Trzeba wykorzystać ta piękna pogodę.

Marta my dzisiaj wybywamy na pokazy gwiezdnych wojen bo mam fanatyka w domu :-)
Jutro jade po odbior wynikow pappa. Mam mega stresa ale mam nadzieje ze skoro usg wyszlo dobrze to i to bedzie dobrze.

U nas też od rana słoneczko [emoji4] zamierzam po kościele i obiedzie wybrać się na dłuuuugi spacer [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry