reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziwne, że spotykacie się z takimi sytuacjami na ip... Przy ciężarnej to się trzeba zawsze dwa razy mocno zastanowić, zanim odeśle się ją do domu. U nas często przyjmowane są na oddział, nawet jeśli wydaje się, że to nic poważnego.
Może i tak, ale taka cisza też niepokoi. A jak czytam, że dziewczyny czują ruchy a mają termin dwa tygodnie później niż ja to aż mi skóra cierpnie

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Ja też jeszcze nie czuję, nic a nic. Żadnych rybek, bąbelków czy smyrania.. Do tego łożysko formuje mi się na przedniej ścianie, więc pewnie nie mam co liczyć na jakiekolwiek "doznania" przed 18tyg. Spokojnie, doczekamy się [emoji6] teraz najważniejsze żebyś poczuła się lepiej i miała siły na walkę z tymi paskudnymi infekcjami.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój m jakby trochę oderwana od rzeczwystosci i nie okazuje że się przejmuję. Raczej swoim zachowaniem daje mi do zrozumienia, że to co robię z tym całym panikowaniem jest zle. Dzidzia poczęta naturalnie ale staraliśmy się o nią dwa lata. W trakcie leczylam bardzo długo stany zapalne pochwy i sromu niewiadomego pochodzenia. Po odpuszczeniu tematu zaskoczyło i zaszłam. A psychicznie pamiętam, że byłam wtedy wrakiem człowieka. Pomogła mi wtedy modlitwa, a dokładnie Nowenna Pompejanska.
Ja uwielbiam słuchac ojca Szustaka ;) ^langusta na palmie^, polecam

Mój m jakby trochę oderwana od rzeczwystosci i nie okazuje że się przejmuję. Raczej swoim zachowaniem daje mi do zrozumienia, że to co robię z tym całym panikowaniem jest zle. Dzidzia poczęta naturalnie ale staraliśmy się o nią dwa lata. W trakcie leczylam bardzo długo stany zapalne pochwy i sromu niewiadomego pochodzenia. Po odpuszczeniu tematu zaskoczyło i zaszłam. A psychicznie pamiętam, że byłam wtedy wrakiem człowieka. Pomogła mi wtedy modlitwa, a dokładnie Nowenna Pompejanska.
Oj coś o tym wiem. My wbrew pozorom szybko się uwinelismy z in vitro, bo rok po rozpoczęciu leczenia i półtorej roku od starań. Wg mnie super wynik.

@kasia2309 ja ostatnio zerkalam na badania prenatalne i łożysko mam na tylnej ścianie. Ale właśnie forum taką panikę trochę wprowadza, bo normalnie nie spodziewalabym sie ruchów w pierwszej ciąży w 16tc. Infekcje mi osobiście w żaden sposób nie doskwieraja, ale jak wiem, że przez to mogę poronic to na samą myśl łzy stają mi w oczach. A mój organizm zaczyna się buntować na te antybiotyki...

@kasia2309 ja ostatnio zerkalam na badania prenatalne i łożysko mam na tylnej ścianie. Ale właśnie forum taką panikę trochę wprowadza, bo normalnie nie spodziewalabym sie ruchów w pierwszej ciąży w 16tc. Infekcje mi osobiście w żaden sposób nie doskwieraja, ale jak wiem, że przez to mogę poronic to na samą myśl łzy stają mi w oczach. A mój organizm zaczyna się buntować na te antybiotyki...

Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero po 20 tyg. Nie ma reguły. Na pewno się doczekasz. Poli co nie masz się co martwić.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel

Kochana jaka panikę? Ja sama całkiem niedawno Ci pisałam, że ruchy w pierwszej ciąży poczulam w 20 tc :)
Przyjdzie czas i na Ciebie.

U mnie to dobrze,że mam ten detektor tetna... przyznam,że bobo to jakiś leniuszek [emoji3]
Jest czas gdzie 2 dni się porusza albo jakiś kopniaczek jest , a przez następne 3 dni cisza [emoji58]
No i wtedy odpalam detektor [emoji3]

Dziś zrobiłam leczo... No niebo w gebie [emoji16]

Ja, tak jak wam pisałam od razu, wydawało mi sie ze poczułam ruchy dziecka w poniedziałek... kurczę, to nic innego jak to nie moglo byc. Ale od tamtej pory sytuacja sie nie powtórzyła i jak wtedy czekałam na jakies muśnięcie, tak teraz przestałam o tym myślec.
Właśnie wrocilam z grilla od rodziców, od tego siedzenia zaczęły bolec mnie pachwiny, kłuć i głownie z prawej strony co mnie martwi bo wg detektora Dzidzia jest po prawej stronie, bardzo nisko, praktycznie koło wyrostka. W jakich miejscach lokalizujecie detektorem swoje maluchy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja, tak jak wam pisałam od razu, wydawało mi sie ze poczułam ruchy dziecka w poniedziałek... kurczę, to nic innego jak to nie moglo byc. Ale od tamtej pory sytuacja sie nie powtórzyła i jak wtedy czekałam na jakies muśnięcie, tak teraz przestałam o tym myślec.
Właśnie wrocilam z grilla od rodziców, od tego siedzenia zaczęły bolec mnie pachwiny, kłuć i głownie z prawej strony co mnie martwi bo wg detektora Dzidzia jest po prawej stronie, bardzo nisko, praktycznie koło wyrostka. W jakich miejscach lokalizujecie detektorem swoje maluchy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie zwykle Dzidziutek po prawej stronie w połowie odległości między pepkiem a spojeniem lonowym.

Do góry