reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Witam w weekend :-) u nas oczywiscie pogoda do bani. Pelne zachmurzenie i 22 stopnie.
Cora wstala dzis o 5.45 wiec nawet polezec nie dala w ten beznadziejny dzien.
Bylysmy na placu zabaw, ugotowalam rosolek, mezu troche ogarnal mieszkanie. Teraz leniuchujemy, a mloda spi. Jeszcze mam w planach kopytka, bo chodza za mna juz ze 2 tygodnie. Ziemniaki juz ugotowane :-)

No i chcialam sie pochwalic, ze od kilku dni czuje delikatne pukniecia i jestem coraz bardziej przekonana, ze to moj maluch sie odzywa :-D

Witam weekendowo:) w Krakowie piekne upaly, nic tylko wylegiwac sie kolo basenu na lezaczku pod parasolem popijajac zimne bezalkoholowe drinki :)

Dzisiaj plan na cheat day :-D pierwszy w kolejnosci bedzie gofer :-D a pozniej jakis smakolyk na dobicie :p moze pizza :-D albo inny syf... Chodzi za mna od wczoraj... Ba szczescie dzis zjazd food trackow w krk wiec pomalu sie szykuje na wyzerke :-D

Wczorajsza noc byla ciezka bo odwiedzil nas nieproszony gosc - szerszen. Fruwal, maz go gonil ale dziad sie schowal i klapa:/ mam nadzieje ze padl trupem bo przeszukalismy cala kuchnie i go nie znalezlismy. Pierwszy raz z taka panika wychodzilam w nocy do kibelka. Drzwi pozamykane, zero przeplywu powietrza... Ale coz balam sie ze wleci nam do sypialni.... Nie znosze tych stworzen.

Kejka mialam dokladnie to Samo! Tez czulam dziewczynke I nawet glosno o tym mowilam a tu taka niespodzianka - tesciowie ciesza sie najbardziej ;) .
Masz racje najwazniejsze by zdrowe bylo!

Uwazaj na siebie I wypoczywaj na tych wakacjach!!

Mi z kolei dzisiaj jakos twardnieje brzuch/macica i to z rana I troche mnie to zastanawia czy wszystko ok. Wczoraj troche pochodzilam po sklepach w poszukiwaniu ciuchow ciazowych potem mnie dopadla biegunka ale to chyba nie mialo wplywu?
Czy tez wam brzuch twardnieje? Nie mam zadnych boli, poza noca kiedy przewracam sie z boku na bok ale to wiazadla macicy pracuja wiec to mnie nie martwi.

Milego dnia dziewczyny! U mnie tez o dziwo slonce wyszlo po kilku 'jesiennych' dniach ;)
Twardnienia brzucha są groźne w ciąży, u mnie przez twardnienia w poprzedniej ciąży skracala się szyjka... grozi to porodem przedwczesnym.

Weź nospe i magnez jak masz :) No i zwolnij tempo...

Dziewczyny , ja też miałam przeczucia na chłopca... no bo przecież ciąża inna, bez żadnych mdłości, jakaś taka inna to mówię... nic tylko będzie chłopak [emoji3] A tu usg - co innego.
No nic , może to się jeszcze zmienić... Ale na razie się wstrzymuje z wyprawka do potwierdzenia [emoji3]

Ja posprztalam troche,zrobilam obiad,zawiozlam chlopaka na budowe ,wrocialam i znow mam stf w kuchni[emoji22]a nie mam zmywary ...ehhh teraz na chwile sie polozylam bo mam dosc :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dziś byłam na zakupach, Tz długo pracuje to wzięłam mamę i pojechalysmy... jestem ograniczona, bo też rak do góry nie mogę podnosic więc tylko palcem pokazywalam co chce..

No i zakupy zrobione, a tu auto nie chciało odpalic, sobie myślę co za pech :/
No więc zadzwonilam po brata żeby nas sciagnal... już miałam auto zostawić na parkingu, później Tz musiałby się martwić jak go ściągnąć do domu. Ale mówię... A spróbuje jeszcze raz [emoji3] Odpalilo. Chyba akumulator mi siada... I wydatek będzie.

Brat mi wniósł zakupy [emoji3]

A teraz leżę [emoji3]
Na dworze taki skwar... [emoji53]
Dobrze,że u nas w domu tak chłodno [emoji16]

Twardnienia brzucha są groźne w ciąży, u mnie przez twardnienia w poprzedniej ciąży skracala się szyjka... grozi to porodem przedwczesnym.

Weź nospe i magnez jak masz :) No i zwolnij tempo...

No to Lovi mnie nastraszylas... troche znowu spalam I chyba jest juz ok...ale wezme zaraz magnez. W srode mam wizyte to mam nadzieje ze rozwieja watpliwosci co do szyjki...
Dzisiaj odpoczywam.

Widze ze wybralas sie z rodzina na zakupy I dochodzisz do siebie po zabiegu! Ciesze sie ze jest u Ciebie dobrze!

reklama
Kurcze, ja ten brzuch mam na razie niewielki i nie wyglada nawet jak ciazowy. We wtorek bedzie 16 tydzien. Moze przez to przeziebienie i kaslanie non stop sie robi twardszy rano? Ciezko nawet ocenic czy faktycznie jest twardy, ale tak mi sie wydaje. Wizyte mam za ponad dwa tygodnie, jesli to zacznie sie nasilac to sprobuje sie dostac do lekarza przed tym terminem. Ostatnio za duzo biegam po mieszkaniu i krzatam sie wszedzie, sprzatam, na poczatku ciazy wiecej odpoczywalam i jednak bylo lepiej.
Ja też mam 16 tydzień, jutro 17 skończymy.
No, a szewek już mam założony... dziecko już waży 100 gram i jednak naciska na szyjke. A jeżeli szyjka jest "licha " to może się zacząć skracać

Do góry