reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kurcze, ja ten brzuch mam na razie niewielki i nie wyglada nawet jak ciazowy. We wtorek bedzie 16 tydzien. Moze przez to przeziebienie i kaslanie non stop sie robi twardszy rano? Ciezko nawet ocenic czy faktycznie jest twardy, ale tak mi sie wydaje. Wizyte mam za ponad dwa tygodnie, jesli to zacznie sie nasilac to sprobuje sie dostac do lekarza przed tym terminem. Ostatnio za duzo biegam po mieszkaniu i krzatam sie wszedzie, sprzatam, na poczatku ciazy wiecej odpoczywalam i jednak bylo lepiej.

Ann90 faktycznie moze zwolnij troche I jesli nadal Cie bedzie niepokoil to dzwon do swojego lekarza. Ja mam wizyte w srode to mam nadzieje ze wszystko sie dowiem. Do tego meczy Cie kaszel. Na pewno musisz sporo pic wody, herbaty z cytryna I miodem tak bys nie miala w gardle sucho.

Tez wyczytalam na twardnienie jak pisala Lovi zeby wziac magnez I nospe.

reklama
Mnie brzuch nie twardnieje ale ciagle pobolewa mnie zmprawej stony. Zrobilam badanie moczu i jedynie ph jest za wysokie. Czekam aż zrobi sie pdf zebym mogla wydrukowac i wyslac.mojej gin. Zrobilam te tsh i ft4 i jest bardzo dobrze.
Ktos.pisal o badaniu cisnienia. Ja mierze codziennie albo co drugi dzien bo zawsze u gin mam wysokie. I musze je kontrolowac ale zazwyczaj w granicy 130/70 jest.

No... i przede wszystkim dziewczyny pamiętajmy o tym, że gdy brzuch twardnieje bądź się napina... A przy okazji coś tam kluje - to nie glaskamy brzucha, bo wtedy skurcze się nasilaja.
Ta informacja też chyba przede wszystkim dla mam które spodziewają się pierwszego bobo [emoji3]

Ja kiedyś o tym nie wiedziałam, myślałam, że być może to pomoże, a przynosi odwrotny skutek

No... i przede wszystkim dziewczyny pamiętajmy o tym, że gdy brzuch twardnieje bądź się napina... A przy okazji coś tam kluje - to nie glaskamy brzucha, bo wtedy skurcze się nasilaja.
Ta informacja też chyba przede wszystkim dla mam które spodziewają się pierwszego bobo [emoji3]

Ja kiedyś o tym nie wiedziałam, myślałam, że być może to pomoże, a przynosi odwrotny skutek

Dobrze wiedzieć.
Ja jestem w ciąży drugi raz a nie wiedziałam [emoji6]

Właśnie dotarło do mnie, że niezły pączek się zrobiłam [emoji85]
Przed ciąża waga 53 kg... doktorka wpisala w karcie ze zaczynamy od wagi 56kg... A dziś 59 kg.. [emoji85]

Cześć, dawno tu nie zaglądałam :) Byłam drugi raz w szpitalu, przyplątała mi się paskudna infekcja intymna, leżałam 2 dni. Dowiedziałam się, że będziemy mieli córeczkę (nie uprzedziłam lekarki robiącej USG, że nie chcę znać płci). No i cóż, tyle z niespodzianki, ale przynajmniej imię wybrane: Lenora :D Kupiliśmy już wózek, łóżeczko i nosidełko, będziemy przygotowywać pokoik, malować itd. A od września ciuszki i reszta, nie mogę się już doczekać :)
Dalej ćwiczę (lekarz pozwolił), zaczęłam się inaczej malować i wpadł mi do głowy pomysł, żeby robić zdjęcia brzuszka tydzień po tygodniu, a po urodzeniu dzidzi zrobić filmik.
W miarę możliwości będę się częściej udzielać ;)
Fajnie ze sie odezwalas[emoji5] super optymizm z Ciebie wieje. Co do za infekcja ze az w szpitalu byłaś? Przepraszam ze pytam ale ja ciagle walczę z bakteriami w pochwie i stąd moje zainteresowanie... no widzisz ale przynajmniej wiesz w jakim estetycznym kierunku isc [emoji1]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Dreams - a jak u Ciebie ? Dalej plamisz? Jak się czujesz? Lezakujesz? Kiedy wizyta ?
Dzięki ze pytasz. Jakoś od wtorku nie plamie. Sumiennie leżę...i nawet zaczyna mi się podobać [emoji16] pewnie dlatego ze M ma urlop. Poleze do wizyty 4sierpnia. Jak jedno z głowy to drugie dokucza te moje okropne posiewy znów truje sie lekami i jak teraz tez nic nie pomoże to ja juz nie wiem...a Ty cieszysz sie z luzu większego?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Do góry