reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja raczej poproszę o znieczulenie.
Wytrzymałam 10 godzin krzyżowych, pojechałam do szpitala z rozwarciem 6 cm i byłam wykończona. Dostałam epidural w kręgosłup, mogłam się zdrzemnąć pare godzin. Nie czułam bólu ale czułam parte, i nogi również.
Córka przyszła na świat 11:30 po dwóch godzinach poszłam o własnych siłach wziąć prysznic a o 20 byliśmy w domu i tylko dlatego tak późno bo położna prosiła żebyśmy zostali,żeby upewnić się ze z dzieckiem ok i ze mną.
Także ja poproszę raz jeszcze.
[emoji12][emoji6]

U mnie z pierwszą cora 5 min partych i koniec akcji, poszło ślicznie i ksiazkowo, za drugim razem parte zaczęły mi się przy 7 cm i to była masakra bo musiałam powstrzymywać i to naprawdę człowieka wymeczylo że jak już można było przec to ledwo siły miałam.
Ja miałam parte 1 godzinę i 15 minut.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie wiem[emoji4]bo nie wiem co mnie czeka w zwiazku z porodem i nawet jako tako sie nie boje,chce miec dzidzi przy sobie i zniose kazdy bol[emoji5]
Ale jak zaczne rodzic i bedzie potrzeba i mozliwosc to bioreeeee[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W wypisie mam wpisane 9 i 30 min druga faza. Ale faktycznie bole mialam od 7 rano, a urodzilam o 13 nastepnego dnia. Polozna mowila, ze dlugosc porodu zaczynaja liczyc od kiedy zaczyna sie systematycznie robic rozwarcie.
No to ja łącznie 8, z tego 1,15 druga faza

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa i dziekuje za odpowiedzi w zwiazku z piersiami bo oczywiscie juz sie balam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
to mnie utwierdziłyście w przekonaniu, bardzo dziękuję :)
po prostu tyle się nasłuchałam o tym znieczuleniu, że to takie "fajne, powszechnie stosowane, że owszem poród naturalny, ale po co się katować" .... zwątpiłam, czy to ja jestem takim dinozaurem, czy to jakieś dzikie trendy :D

Do góry