reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja raczej poproszę o znieczulenie.
Wytrzymałam 10 godzin krzyżowych, pojechałam do szpitala z rozwarciem 6 cm i byłam wykończona. Dostałam epidural w kręgosłup, mogłam się zdrzemnąć pare godzin. Nie czułam bólu ale czułam parte, i nogi również.
Córka przyszła na świat 11:30 po dwóch godzinach poszłam o własnych siłach wziąć prysznic a o 20 byliśmy w domu i tylko dlatego tak późno bo położna prosiła żebyśmy zostali,żeby upewnić się ze z dzieckiem ok i ze mną.
Także ja poproszę raz jeszcze.
[emoji12][emoji6]

U mnie z pierwszą cora 5 min partych i koniec akcji, poszło ślicznie i ksiazkowo, za drugim razem parte zaczęły mi się przy 7 cm i to była masakra bo musiałam powstrzymywać i to naprawdę człowieka wymeczylo że jak już można było przec to ledwo siły miałam.
Ja miałam parte 1 godzinę i 15 minut.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie wiem[emoji4]bo nie wiem co mnie czeka w zwiazku z porodem i nawet jako tako sie nie boje,chce miec dzidzi przy sobie i zniose kazdy bol[emoji5]
Ale jak zaczne rodzic i bedzie potrzeba i mozliwosc to bioreeeee[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W wypisie mam wpisane 9 i 30 min druga faza. Ale faktycznie bole mialam od 7 rano, a urodzilam o 13 nastepnego dnia. Polozna mowila, ze dlugosc porodu zaczynaja liczyc od kiedy zaczyna sie systematycznie robic rozwarcie.
No to ja łącznie 8, z tego 1,15 druga faza

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa i dziekuje za odpowiedzi w zwiazku z piersiami bo oczywiscie juz sie balam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
to mnie utwierdziłyście w przekonaniu, bardzo dziękuję :)
po prostu tyle się nasłuchałam o tym znieczuleniu, że to takie "fajne, powszechnie stosowane, że owszem poród naturalny, ale po co się katować" .... zwątpiłam, czy to ja jestem takim dinozaurem, czy to jakieś dzikie trendy :D

Do góry