reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
to dla mne niezwykle pocieszające, gdyby mojej "córce" w najbliższych tygodniach wyrósł siusiak z niedowierzania poszłabym chyba do 3 różnych specjalistów :D

Co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym?
czy jest jeszcze ktoś kto idzie n żywioł i z niego nie korzysta?
Wiesz co, może to dziwne ale ja nie będę chciała znieczulenia a mam zamiar rodzic SN. Gdy rodzilam córkę od razu mi powiedzieli, że anestezjolog jest jeden a w tym dniu było dużo cesarek. Z resztą ja bym nie dała rady urodzić SN przy znieczuleniu bo miałam słabe skurcze, nie wiedziałavym kiedy przec ani jak przec, a poród miałam ciężki więc na pewno skończył by się cesaka. I tak cały czas leżałam podpięta pod ktg, zakazali mi jeść, a po 6h pierwszej fazy porodu założyli mi cewnik, parte miałam przez 45 minut... Lekarz w końcu pomógł mi ją wypchnąć naciskając na brzuch :-o po porodzie o własnych siłach wstałam dopiero 12 h później... Także teraz wolę się nawet nie nastawiac na jakieś znieczulenia bo to tylko niszczy psychikę podczas porodu :-) ale to oczywiście tylko moje zdanie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zabawne ale mozliwe ;) kuzyn mojego malza do 22 tc mial corke ;) na polowkowych sie okazalo ze corce siusiak wyrosl :-D zona jego zamarla bo juz pol wyprawki skompletowane :-D
Tez się tego obawiam! Zresztą już się przyzwyczaiłam do myśli o coreczce...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Znacie jakieś sposoby jak przyzyc cały dzień bez drzemki? I do tego noc... Jutro to wesele, jak wstane rano, tak nie będę mieć kiedy się zdrzemnąć. A tu jeszcze impreza na całą noc. Nie wiem jak to przeżyć

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie nastawiam się na znieczulenie i nie mówię stanowczo NIE. Nie wiem jak to będzie wyglądało, niby mam wysoki próg bólu ale kto wie czy się nie złamię.

to dla mne niezwykle pocieszające, gdyby mojej "córce" w najbliższych tygodniach wyrósł siusiak z niedowierzania poszłabym chyba do 3 różnych specjalistów :D

Co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym?
czy jest jeszcze ktoś kto idzie n żywioł i z niego nie korzysta?
Ja teraz miałam znieczulenie w kręgosłup przy zabiegu. I przy cc też miałam.

Mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby z niego korzystać... przy porodzie naturalnym. Bo jednak trzeba później te 8h leżeć plackiem.

Chyba o to chodzi ?

Ja mialam znieczulenie. Ulga niesamowita. Niestety spowolnilo mi to akcje porodowa, a ze wody byly ziolone i ordynator kazal juz rodzic, to po 3 godzinach nie dostalam kolejnej dawki. Od 7 do 10 cm i parte bylam bez znieczulenia. Roznica nieporownywalna. Chociaz nie wiem jak to jest przec na znieczuleniu kiedy faktycznie nie wiadomo do konca kiedy. Teraz nie wiem czy bede brala znieczulenie. Jesli akcja bedzie szla szybko to sprobuje bez. No chyba, ze bedzie sie wleklo jak z cora, to dobre i te 3 godziny zeby sobie odpoczac.

Lovi po znieczuleniu przy sn nie trzeba lezec, bo daja znacznie mniejsza dawke niz przy cc. Normalnie mozna chodzic nawet na znieczuleniu.

Ja mialam znieczulenie. Ulga niesamowita. Niestety spowolnilo mi to akcje porodowa, a ze wody byly ziolone i ordynator kazal juz rodzic, to po 3 godzinach nie dostalam kolejnej dawki. Od 7 do 10 cm i parte bylam bez znieczulenia. Roznica nieporownywalna. Chociaz nie wiem jak to jest przec na znieczuleniu kiedy faktycznie nie wiadomo do konca kiedy. Teraz nie wiem czy bede brala znieczulenie. Jesli akcja bedzie szla szybko to sprobuje bez. No chyba, ze bedzie sie wleklo jak z cora, to dobre i te 3 godziny zeby sobie odpoczac.
U mnie z pierwszą cora 5 min partych i koniec akcji, poszło ślicznie i ksiazkowo, za drugim razem parte zaczęły mi się przy 7 cm i to była masakra bo musiałam powstrzymywać i to naprawdę człowieka wymeczylo że jak już można było przec to ledwo siły miałam.

reklama
Ile godzin rodziłas?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry