reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja zawsze marzyłam żeby kupić porządny namiot i na wakacje jechać właśnie gdzieś na pole namiotowe. Niestety nie było chętnych wśród znajomych. Może kiedyś jak już dochowam się większych dzieci. Chociaż pewnie wtedy będę wymęczona i wygodna

reklama
Ja zawsze marzyłam żeby kupić porządny namiot i na wakacje jechać właśnie gdzieś na pole namiotowe. Niestety nie było chętnych wśród znajomych. Może kiedyś jak już dochowam się większych dzieci. Chociaż pewnie wtedy będę wymęczona i wygodna
Czy ja wiem czy wymeczona ;-) też mi się tak marzy wstępnie planujemy na przyszłe wakacje :-D

Hej dziewczyny :)

Powodzenia wizytujacym dzis!

Zapisujecie sie do szkoly rodzenia? albo te ktore juz kiedys byly w ciazy i do takiej uczeszczaly, co o tym sądzicie? Czy cos placilyscie i ile jak juz?

Mąż namawiał mnie żeby z pt na sob jechać pod namiot na ryby, ale teraz często chodzę do łazienki, a poza tym w niedzielę w nocy jedziemy nad morze i muszę spakować nas. I w sob rano ma przyjśc fachowiec który powie ile czego kupić na wykończenie schodów. Chłop oczywiście problemu ze spakowaniem nie widzi.

Zapisujecie sie do szkoly rodzenia? albo te ktore juz kiedys byly w ciazy i do takiej uczeszczaly, co o tym sądzicie? Czy cos placilyscie i ile jak juz?
Ja chodziłam i polecam gorąco. Bardzo przydatne informacje, do porodu szłam bez stresu, bo miałam rodzić sn. Do tego wiedziałam że nie będę miała pomocy na początku a w szkole rodzenia mówili też jak zajmować się maluszkiem.

Nie chodziłam i teraz tym bardziej sosbie daruje :)
Trochę podobnie że szkołami rodzenia jak z "planem porodu". Jak się zapytałam jednej poloznej co myśli o planach porodu to powiedziała "Pani sobie zrobi... Po porodzie sobie Pani powiesi w ramce i będzie czytać jak będzie Pani smutno, napewno to Panią rozweseli" :)
Ja zaufałam położnej i lekarzowi i ogólnie poród wspominam bardzo dobrze.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż namawiał mnie żeby z pt na sob jechać pod namiot na ryby, ale teraz często chodzę do łazienki, a poza tym w niedzielę w nocy jedziemy nad morze i muszę spakować nas. I w sob rano ma przyjśc fachowiec który powie ile czego kupić na wykończenie schodów. Chłop oczywiście problemu ze spakowaniem nie widzi.
Mój też takich problemów nie widzi, jedziemy nad morze z piątku na sobotę. W piątek wiki wraca z kolonii i jedziemy. On wogole bez rycia do tego podchodzi, więc ja też narazie olalam i jutro będę się męczyć, przecież tam cywilizacja i 21 wiek też dotarły i sklepy są, jak czegoś nie wezmę to kupię...

reklama
Ale jak tylko wrócę od rodziców to muszę podejść do położnej środowiskowej się zapisać.
W tamtej ciąży miałam 3 wizyty przed porodem, jak się zaczęło to też mnie przez telefon instruowała, po porodzie była u nas z 5-6 razy i też bardzo dużo pomogła, wyjaśniła

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry