reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Dziewczyny, a jakie było podejście Waszych lekarzy do wypisywania zwolnien?
U mnie bez problemu. Sam zaproponował. L4 do kolejnej wizyty czyli na 4 tyg.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Jeny laski co tu się dzieje :eek: chwile mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia.

Witam nowe mamy i gratulacje.
Ja o płci dowiedziałam się w 13tc i kompletne nie pokryło się to z moimi przeczuciami. Na 100% czułam chłopaka. Jadłam kwaśne i jakaś taka ładniejsza się zrobiłam :-p No i proszę mam małą łobuziarę.
Cukry na czczo nadal szaleją, więc mam wizję insuliny nocnej.

Kciuki za jutrzejsze wizyty, ja czekam do piątku, a i już postanowiłam z racji sytuacji idę na zwolnienie

Hej witam wszystkich;) u mnie termin na 31.12 ale pozwoliłam sobie odezwać się u was. U mnie dziś po pierwszym usg. 7 tydzień maleństwo 6mm i widać bijące serduszko słabo ale już coś pokazało;)) mam nadzieje ze dalej wszystko będzie dobrze. Dzis pierwszy raz wymitowała (ehh) a jak u was? Mam nadzieję że te nudności szybko znikną.

Gratulacje wszystkim które maja pierwsze badania/ wysokie wyniki hormonów [emoji4] teraz oby było juz nas coraz więcej
Dziewczyny poruszały temat cukrzycy ciążowej wiec i ja dorzucę cos od siebie [emoji28] w poprzedniej ciąży "miałam cukrzyce ciążowa" tzn miałam jej i nie miałam tyle ze nakulam sie okrutnie a cukry przy diecie cukrzykowej były za niskie tzn poniżej normy a na diecie- jem co chce ograniczam TROCE cukry proste były ok i moze u palców jednej reki policzę jak były ciut za wysokie ale jak chodziłam do poradni to jak babki w ciąży mówiły o swoich wynikach to łapałam sie za głowę, ja po zjedzeniu dwóch pasków czekolady nie miałam takich cukrów jak one np po zjedzeniu pol jabłka, także mam nadzieje ze w tej ciąży tak samo bedzie (bo słyszałam ze jak raz sie przyczepia ta cukrzyca ciążowa to w każdej sie pojawia [emoji29]) i to chyba na dzien dzisiejszy moje największe zmartwienie [emoji30]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aaa i ja dla ciekawości zrobiłam sobie bhcg i wyszedł mi wynik 106 wiec chyba ok biorąc pod uwagę ze dzisia jest dzien planowanej kolejnej miesiączki ktora nie nadejdzie [emoji41]

Aaa i ja dla ciekawości zrobiłam sobie bhcg i wyszedł mi wynik 106 wiec chyba ok biorąc pod uwagę ze dzisia jest dzien planowanej kolejnej miesiączki ktora nie nadejdzie [emoji41]

Oby wszystko było w porządku podczas tej ciazy i obeszło się bez cukrzycy :)
Gratuluje wyniku! Ja w dn spodziewanej @ miałam 420, ale kto wie, czy owulacja mi sie nie przesunęła :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gratulacje wszystkim które maja pierwsze badania/ wysokie wyniki hormonów [emoji4] teraz oby było juz nas coraz więcej
Dziewczyny poruszały temat cukrzycy ciążowej wiec i ja dorzucę cos od siebie [emoji28] w poprzedniej ciąży "miałam cukrzyce ciążowa" tzn miałam jej i nie miałam tyle ze nakulam sie okrutnie a cukry przy diecie cukrzykowej były za niskie tzn poniżej normy a na diecie- jem co chce ograniczam TROCE cukry proste były ok i moze u palców jednej reki policzę jak były ciut za wysokie ale jak chodziłam do poradni to jak babki w ciąży mówiły o swoich wynikach to łapałam sie za głowę, ja po zjedzeniu dwóch pasków czekolady nie miałam takich cukrów jak one np po zjedzeniu pol jabłka, także mam nadzieje ze w tej ciąży tak samo bedzie (bo słyszałam ze jak raz sie przyczepia ta cukrzyca ciążowa to w każdej sie pojawia [emoji29]) i to chyba na dzien dzisiejszy moje największe zmartwienie [emoji30]

Ola a jaki miałaś wynik na glukozie? Po obciążeniu po 1h i 2h ? 75 glukozy czy 50? Pytam bo ja również matka cukrzycowa bo o 3 w nocy musiałam zjeść kanapkę( w domu był biały chleb i topiony serek- cios poniżej pasa xd) a o godz 8 miałam glukozę na czczo bodajże 92i że mam cukrzycę. Nikomu do końca ciąży nie przemówiłam za co taki wynik.. teraz byłam na prywatnej wizycie u gin i w końcu ktoś wysłuchał, stwierdziła że to wina podjadania.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry