reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Torunianka, Kate nie wspominajcie nawet o masażu szyjki [emoji31]nic mnie w życiu tak nie bolało.. 8 godz skurczy krzyżowych to był przy tym pikus... mi dopiero przy partych podali oxy.
Ogólnie poród wspominam dobrze i w porównaniu do waszych do bardzo szybko poszło jak o 18 odeszły mi wody odrazu pojawiły sie skurcze i o 1:45 młoda wyładowała u mnie w brzuchu [emoji7] odrazu zapomniałam o bólu.

Współczuje Wan ciężkich porodów ja w sumie mam nadzieje ze drugi poród bedzie podobny do pierwszego ;)

Mamaincogito gratuluje pęcherzyka, oby krwiak sie szybko wchłonął ;)

Ola gratuluje i witaj ;)
U nas tez pierwsza próba okazała sie udana ;)

Nina trzymam kciuki za betę &&

Blair powodzenia na wizycie i po powrocie zdaj relacje ;)

Ola mój skarb ma 7 miesięcy wiec różnica będzie 15 miesięcy ;)

Kass ja idę jutro to będzie 6t 4d i liczę na serduszko ;)

Ania nie musisz ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Fajnie ze nie jestem sama z taka nieduża różnica wieku [emoji4] jakoś trzeba bedzie sie zorganizować :D

Ja swoj poród tez bardzo dobrze wspominam [emoji4] pomimo ze był to pierwszy to szybko poszło i nie wzielam nawet znieczulenia a jestem z tych bardziej panikujących hahah
O 5 odeszły mi wody, brak skurczy o7 byłam w szpitalu dopiero [emoji12] zaczęły sie lekkie skurcze ale takie bardziej jak miesiączka przed 10 dopiero sie rozkręciły a o 12.50 synuś był z nami [emoji4] moj facet cały czas mnie wspierał i był od a do z także liczę na to samo tym razem[emoji28]

@bbubbka mnie masaż szyjki nie bolał, wspominam go tylko troszkę gorzej niż zwykle badanie gin [emoji3] a rozwarcie powiększył o 3cm [emoji3]
Trzymam kciuki za twoja jutrzejsza wizytę.

Ja się dziś narobiłam. Młodej zrobiłam jej ulubione spaghetti na parze, a ona 4 łyżki zjadła i nie chce [emoji34] czasem to mnie na to jej wybrzydzanie coś bierze. Jeszcze muszę pokoje pozamiatać i ugotować starszej obiadek i mam wolne :)

Kate, zamieniłabym się z Tobą, z chęcią bym posiedziała w domku, pogotowała, posprzątała... a tak to siedzę w pracy i obrywam za szefową, ludzie tryskają jadem na lewo i prawo a mnie z tego wszystkiego płakać się chce - co jest dla mnie nowością bo raczej dzielnie znosiłam skargi i pretensje ludzi :(

Kate, zamieniłabym się z Tobą, z chęcią bym posiedziała w domku, pogotowała, posprzątała... a tak to siedzę w pracy i obrywam za szefową, ludzie tryskają jadem na lewo i prawo a mnie z tego wszystkiego płakać się chce - co jest dla mnie nowością bo raczej dzielnie znosiłam skargi i pretensje ludzi :(

Znam to, tez przez wiele lat pracowałam z ludźmi, w poprzedniej ciąży pracowałam do końca stycznia a synek urodził sie pod koniec lutego, teraz jestem na wychowawczym ale na pewno poproszę o zwolnienie na wizycie u lekarza [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola podobna ilość czasu rodziłyśmy ;) mój maz tez cały czas był przy mnie wspierał mnie bardzo, nawet w kryzysowej sytulacji gdy mała zaklinowała sie w kanale...
Pępowinę tez przecinał ;)

Kate podobno właśnie tak jest ze niektórych boli a innych nie...

My tez juz po obiadku, moja tez nie chciała dzis zjeść skończyło sie na mleku ;) spacerek zaliczyliśmy ale zimno u nas;/

A ja chętnie bym poszła do pracy bo w sumie to już 20 miesięcy siedzę w domu. Ale lubię zajmować się dzieciakami [emoji7]tylko ciągnie mnie do ludzi [emoji41]
No cóż narazie się nie zapowiada żaden powrót. Zreszta i tak nie mam gdzie. Po ciąży z Zuzą firma mi nie przedłużyła umowy bo przecież oni nie potrzebują pracownika co co chwila będzie chodził na l4 :/

Znam to, tez przez wiele lat pracowałam z ludźmi, w poprzedniej ciąży pracowałam do końca stycznia a synek urodził sie pod koniec lutego, teraz jestem na wychowawczym ale na pewno poproszę o zwolnienie na wizycie u lekarza [emoji4]

U nas w pracy jest teraz ciężki okres, zazwyczaj nie spotykam się z sż tak ciężkimi klientami, ale od 1 czerwca zapowiada się luz... nie planowałam iść od razu na l4, raczej tak ostatnie dwa miesiące chciałabym juz odpoczywać (pod warunkiem że z ciąża bedzie wszystko w porządku :))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja jestem od miesiąca na L4 i powiem Wam dobrze mi z tym. W pracy wymagania, gonitwa, pretensje, i jeszcze praca na stojąco, już nie wspominając o ciężkich kartonach do noszenia. Na dzidzie czekamy 3 lata wiec nie mogłabym sobie darować jakby przez jakiś karton coś poszło by nie tak !

Do góry