reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
U nas wieksze zakupy robi malz. Kiedys razem jezdzilismy ale od kiedy corka zaczela latac po sklepach we wszystkie strony swiata zaczal jezdzic sam. Wysylam go z lista, bo bez niej z 3 rzeczy przyniesie 1. A jak prosze o pietruszke to wraca z natka, jak chce natke przynosi korzen ;-) ostatnio kupil na wszelki wypadek jedno i drugie i jeszcze koperek zeby nie bylo :-)
Po ubrania jak pojdzie sam to zazwyczaj nic nie kupi, bo nic nie bylo. Takze tu wole z nim jechac, bo ja jakos zawsze cos znajde.

Powodzenia na wizytach!

Nie ma już czegoś takiego jaj dodatkowy macierzyński, teraz jest to podzielone na 2 częsci na macierzyński i rodzicielski, max 12 mcy.
To musieli to połączyc, bo w 2015 pisałam jeszcze wniosek o macierzyński, dodatkowych macierzyński (chyba 2 tygodnie) i rodzicielski

Ostatnia edycja:
Ja nie lubię kupowac ubrań dla siebie, zawsze jak nie mam kasy tyle rzeczy mi się podoba a jak ide coś kupić to nigdy nic co by mi pasowało... cięzka jestem do zakupów ubraniowych
Też tak mam, a odkąd mam dziecko to zazwyczaj stwierdzam, że mi niepotrzebne i kupuję coś małej :)

Dziewczyny , ostatnio tak przyglądam się tym poduszka do spania... I nie mam zielonego pojęcia która wybrać :/

Jakie wy macie ? Jesteście zadowolone ? :)

W jakim kształcie?
Jakie mają wypelnienie?

Ja też dziś wizytuje ;) Co prawda idę tylko po zwolnienie Ale może weźmie mnie na szybki przegląd :D
Ja nie mam, męża plecy robią za poduszkę :D w pierwszej ciąży też był biedny :D

U nas wieksze zakupy robi malz. Kiedys razem jezdzilismy ale od kiedy corka zaczela latac po sklepach we wszystkie strony swiata zaczal jezdzic sam. Wysylam go z lista, bo bez niej z 3 rzeczy przyniesie 1. A jak prosze o pietruszke to wraca z natka, jak chce natke przynosi korzen ;-) ostatnio kupil na wszelki wypadek jedno i drugie i jeszcze koperek zeby nie bylo :-)
Po ubrania jak pojdzie sam to zazwyczaj nic nie kupi, bo nic nie bylo. Takze tu wole z nim jechac, bo ja jakos zawsze cos znajde.

Powodzenia na wizytach!
Ohhh Ci mężczyźni [emoji3]

Mój jak ma jechać sam na zakupy to jest chory , dosłownie... dziesięć razy pyta czy to na pewno on musi jechać, a czemu on, a czemu sam musi jechać. Później prosi mnie 2 godziny żebym z Nim jechała [emoji3]

Ostatecznie jakieś małe zakupy zrobi jak wraca z pracy i go poproszę Ale z dużymi zakupami ma już problem

Powodzenia na wizytach!
Haha z ta pietruszką mialam taka sama historie

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Mój ubraniowe zakupy zrobi sam, bo lubi. Autentyczne. Tylko woli zabrać mnie ze sobą jako doradcę,ale jeśli nie mam czasu, to sam też świetnie ogarnie.
Za to spożywka - Nieeee. Umie kupić piwo. Lub whiskey. I colę do tego!
W kolejce po mięso za Chiny nie stanie. Ani po ser czy inne parówki.
Nie gotuje. Nie zmywa. Ale lubi myć okna, a o rachunkach u nas to ja bladego pojęcia nie mam.

Ja mam pod nosem i Lidla i Biedrę i Netto i PoloMarket. I jeszcze Papco :) Serio, mam taka miejscówkę, ze otaczaja mnie markety i mogę wybierać i przebierać :)

Mój robi zakupy bez problemu, zawsze się trzyma listy, ale w domu to ja planuję posiłki na tydzień do przodu :) mniej pieniędzy marnujemy dzięki temu :) ale z reguły robimy zakupy razem- idzie szybciej.
W domu mam męża leniucha, ale wskażę palcem i jest zrobione :) bez względu na to co to ma być. Okna, podłogi, kurze, cokolwiek... tylko trzeba pokazać, bo tak to klapki na oczach :)

Ja mam poduszkę, ale jeszcze jej nie używam. Przy mdłościach i tak to nie miało sensu, a teraz mam jeszcze spore poduchy i mi wygodnie. Natomiast pamiętam ze od połowy ciąży baaardzo mi się przydawała przy bólu pleców.

reklama
Jak już temat naszych mężczyzn to ja mam czasem wrażenie, że jak urodzę w styczniu to już się mogę ubiegać o 500+.
Ale generalnie nie mogę narzekać, dużo mi pomaga w domu jest ciepły, opiekuńczy czasem trochę nieogarnięty, ale ja też :)

Do góry