reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Agi.aguullka ten chomik to było moje pierwsze skojarzenie dosłownie xD Wiesz, tego wyszły mi 2 strony a4 i w sumie sama nie wiem co mogłabym Wam tu przepisać ;-)

Też mam dziś niskie ciśnienie i czuje się średnio. Mnie ratuje najbardziej Coca-Cola i sól. Kawy nie piłam i nie pije.

Mój mąż na zakupy spożywcze teraz jeździ ze mną częściej żebym nie dźwigała, chyba, ze mam mało to jadę sama, ale nawet po warzywa i chleb zaczął ostatnio ze mną jeździć. Jak idzie ze mną po ciuchy to jest chory, chyba, że ma ochotę to wtedy mogę liczyć nawet na dodatkowe zakupy, ale ja jestem szybka w zakupach tylko czasami nie mogę się zdecydować :p Za to zakupy odzieżowe dla mojego męża to jest hardkor... Z ciuchami jest szybciej, ale nie będę Wam pisała ile wybieram z nim buty bo to jest kosmos :D

reklama
Dobra mniej więcej ogarnęłam temat bo już się wystraszyłam że cos sie zmieniło

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Mój mąż nie tyle nie lubi zakupów co chodzenia po sklepach [emoji4] ale czasem ze mną dzielnie chodzi.
Rachunkami, zakupami spożywczymi i gotowaniem też ja się zajmuję, bo tak chciałam. Mam wrażenie, że mój mąż nie do końca potrafi zrozumieć, że teraz nie na wszystko nas stać, więc po prostu wolę mieć nad tym kontrolę [emoji6]
Ale też muszę przyznać że świetnie gotuje i jak najdzie go ochota to bardzo chętnie oddaję mu kuchnię we władanie [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Rachunki ja, gotowanie różnie bo M tez bardzo lubi. Tak teraz myślę że ja strasznie wykorzystuję tego mojego chłopa :huh:

Ja już nie robię listy, bo zawsze i tak zapominam ją ze sobą zabrać [emoji28]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
:-) :):-) :):-) :)

Ach pozazdroscic wam ryneczkow ;) jak mieszkalam w Bydgoszczy to mialam pod samym domem a teraz bez auta na zakupy ani rusz...

Dziewczyny wrocilam z wynikami TSH I jestem zaskoczona bo spadlo znaczenie w ciagu 6 tygodni odkad dawke zwiekszono z 25 do 50. Bylo 3,26 a teraz jest 1,57! Czy to jest w normie czy za niskie? Wiem ze dziecie juz ma tarczyce wiec tez prpdukuje ten hormon...
T3 4,8 a T4 14,8. Bede wdzieczna za opinie bardziej doswiadczonych ode mnie mamusiek.
Mam endokrynologa za tydzien to pewnie mi wyjasni co I jak ale to as tydzien czekania ....

Wyniki masz na moje oko ok :)

Dzień dobry! :)
Kurcze to Wy wysokie to TSH macie :) mi ostatnio wyszło 0,789 :o @tita82 tez masz niziutkie... kurcze trochę mnie to martwi.
Ja mam skierowanie od ginexa na NFZ ale gdzie dzwonie, to do końca roku miejsc nie mają i w sumie nie obchodzi ich to, że jestem w ciąży.

@mamaincogito ale ładne włoski! Uwielbiam takie cięcie chociaż zawsze próbuję zapuścić. Mi ostatnio też fryzjerka spaliła włosy, olejuję je i jest lepiej ale zrobiła mi za jasne i mam taki biały łeb :/ Czas do fryzjera. Tym bardziej ze mój brat się żeni za 1,5 tygodnia i i tak trzeba się ogarnąć. Sukienki do tej pory nie mam, we wszystkim czuje się gruba. Ciążowe za luźne, rozmiar większe jakieś nieproporcjonalne.... pójdę w worku na ziemniaki.

W dodatku spóźniłam się do pracy bo stałam w korku... troche deszczu spadlo i ludsie od razu panika i wypadki.... przez to miałam mało czasu na pomalowanie prezenterów. I tak co prawda zdążyłam ale project manager nie był zbyt zadowolony. Całe szczęście nie spóźniam się nagminnie wiec wyluzował.

Dzień dobry! :)
Kurcze to Wy wysokie to TSH macie :) mi ostatnio wyszło 0,789 :o @tita82 tez masz niziutkie... kurcze trochę mnie to martwi.
Ja mam skierowanie od ginexa na NFZ ale gdzie dzwonie, to do końca roku miejsc nie mają i w sumie nie obchodzi ich to, że jestem w ciąży.

@mamaincogito ale ładne włoski! Uwielbiam takie cięcie chociaż zawsze próbuję zapuścić. Mi ostatnio też fryzjerka spaliła włosy, olejuję je i jest lepiej ale zrobiła mi za jasne i mam taki biały łeb :/ Czas do fryzjera. Tym bardziej ze mój brat się żeni za 1,5 tygodnia i i tak trzeba się ogarnąć. Sukienki do tej pory nie mam, we wszystkim czuje się gruba. Ciążowe za luźne, rozmiar większe jakieś nieproporcjonalne.... pójdę w worku na ziemniaki.

W dodatku spóźniłam się do pracy bo stałam w korku... troche deszczu spadlo i ludsie od razu panika i wypadki.... przez to miałam mało czasu na pomalowanie prezenterów. I tak co prawda zdążyłam ale project manager nie był zbyt zadowolony. Całe szczęście nie spóźniam się nagminnie wiec wyluzował.

Też mam wesele za 1.5 tygodnia :)
Kupiłam ciążowa na ASOS, ale rozmiar za duża, mama ma mi zwęzić. O taką Link do: ASOS Maternity Kate Lace Midi Dress at asos.com
Kupiłam też druga, rozmiar większą jeszcze, to już w ogóle się topie :( ale mam jeszcze w październiku wesele to może wtedy pójdę.

@Funia90 jak ja swojego wyśle po 3 rzeczy do sklepu to zawsze mam jeszcze telefon czy na pewno to i czy na pewno wszystko. Jak pracowałam na dwie zmiany, a mój B. na jedną i czasami szedł do sklepu jak byłam na popołudniówce to potrafiłam z pracy telefonicznie zakupy robić.

@szarotka27 znam ten ból z butami, mój B. ma rozmiar 46 i dość szeroką stopę więc zanim coś kupi to zjeździmy wszystkie galerie z obuwniczymi, a on siedzi i przymierza po pół godziny w każdym sklepie "tu ciasno, tam kłuje, a te to są za ciemne, te za jasne", po spodnie jeździmy do jednego sklepu w mieścinie pod Łodzią tylko tam mają jego rozmiar z lycrą.

monia_123, wiola1702, xssenia, mamaincogito powodzenia dzis dziewczyny! :)

Moj małż opłaca rachunki, ja planuje zakupy a on bardziej jako tragarz mi towarzyszy. Jak ja Wam zazdroszczę ruchów! chociaz sama jutro koncze 15 a zaczynam 16 tydzien wiec moze niebawem cos poczuje :) swojego chomiczka :D haha Ej ja mialam taki moment ze zupelnie zapomnialam w ktorym tyg jestem, serio... :)

reklama
Powodzenia na wizytach!

@Magiczna83 Wyniki masz dobre, i bardzo podobne do moich TSH 1.5 fT4 14.1 fT3 4.1 [emoji846]
Tez przy dawce 50.

Co do zakupów - nie lubię, żadnych, był czas kiedy się uczyłam po pracy i zakupy spożywcze zamawiałam przez internet. Wychodziło drożej, ale jaka wygoda!
Jak się pojawi dziecko na pewno do tego wrócę.

Mój M lubi zakupy spożywcze ale planować potrafi tylko do najbliższego obiadu, co mnie wkurza, bo "traci" czas na zakupy kilka razy w tygodniu.
Za to ciuchy dla niego kupujemy razem, raz do roku, bo oboje tego nienawidzimy [emoji849]

Do góry