reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja nawet tego momentu nie obstawiam :/ już mnie wyrzuty sumienia dopadają :(
Oj daj spokój, narazie instyktownie wiemy że teraz trzeba zadbać o te dzieciaczki które są już na świecie, ja sama się właśnie łapałam wczoraj na tym że miałam myśli że nie ma sesnu patrzeć na małe bo lepiej kupić młodszej to a starszej tamto ;)

Ja nic dla malucha nie mam. Nawet się nie wysilam, jeszcze jest tyle czasu że spokojnie zdążę. :) wyrzuty mnie nie dręczą. Większe wyrzuty miałabym kupując coś dla dzidziusia i pozostałym dzieciom nic. A tak wczoraj im pościel zamówiłam i pomyślałam, że w sumie póki co to nikomu się krzywda nie dzieje. :) dajcie spokój, to przyjdzie samo. Bardziej spokojnie i bez szału, ale przyjdzie :) bo nie będzie w końcu wyjścia

Cześć dziewczyny,czytam na bieżąco ale jakoś nie miałam weny do pisania...Dużo pracy, dziś organizowałam męża urodziny,bo taki zwyczaj w pracy mają kto ma urodziny robi śnidanie dla wszystkich.I tak od wczoraj polskie specjały robiłam:p
Mój mąż też zakupy tylko z listą i to szczegółową:biggrin2:

Agi.aguullka-pytałaś o koszt prenatalnych ..mi mój gin nawet o tym nie wspomniał...Miałam zwykłe trwające około minuty usg stwierdzil ze wszystko ok i tyle...

Stąd moje pytanie do dziewczyn..uważacie,że powinnam zrobić to usg prywatnie? Czy każda z was miala i czy jest ono konieczne?

dreamscometrue- gdzie mogę zamieścić foto np z usg??

@kass.es- współczuję,że musisz czasem tak się denerwować wiem jak to jest w 1 ciąży mieszkałam z bratem,żoną i dziećmi męża i była masakra...:frown:życie tylko od humoru do humoru szanownej pani,.Do tego ja nie umiałam ani gotować ani zajmować się dzieckiem i ciągle mi przytyki robiła.Ale jak napisała któraś z dziewczyn najważniejsze żeby druga połówka cię wspierała:)

Muszę się pochwali,wczoraj synuś świadectwo przyniósł:) Od sierpnia do 3 klasy:-D

Pozdrawiam miłego dnia dla wszystkich i czekamy na dobre wieści od wizytujacych:)

Bo w ogóle nie przeżywam tej ciąży.
W ogóle nie myślę o tym dziecku, tzn nie tak jak myślałam o córce.
Skoro już tak szczerze to: trzecią dzidzię robiliśmy świadomie, ale jak już dowiedziałam się że jestem w tej ciąży, że udało się to zaczęłam mieć straszne obawy, aż płakałam :p bałam się że nie wiem czy pokocham tak samo, czy będę potrafiła poświęcić czas każdemu dziecku sprawiedliwe i tak po przemyśleniach już wiem że niestety nie dam rady, bo najstarsza była jedna więc cała uwaga była poświęcona dla niej, pojawiła się młodsza i też jakoś daliśmy radę, a teraz pojawi się trzecia dzidzia i nie będzie miała już tak fajnie jak miały starsze siostry, a starsze siostry niestety też będą miały mniej mamy niż mają teraz. Tak to mnie męczyło okropnie i męczy nadal tylko już dużo mniej bo na szczęście oswajam się już z tą myślą. Myślę że ze wszystkim trzeba czasu na oswojenie się. Narazie to wszystko wydaje się takie mało realne, ale potem jak już będziemy czuć dzidzię w brzuszku i będziemy mieć te wielkie brzuchy to wtedy dotrze do człowieka wszystko ;)
I tak w sumie pisałam i nie wiem czy ujęłam to w słowa tak jak chciałam, żeby być dobrze zrozumianą

reklama
Do góry