reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Marta mnie tsh z idealnego 1,5 spadło do 0,5, a endo kazała odstawić wszystkie leki. Ale dopóki ft4 jest w normie to nie ma co się martwić.
Ja w lidlu bardzo często kupuję t-shirty młodemu i często te ze smyka się skręcają po kilku praniach tak te z lidla nic nie rusza :) Jakoś biedronka mi nie po drodze i rzadko tak jestem.
dokładnie masz rację, chociaż ja ze smyka ubranka lubię bo są ładne i starczają na jakby dłużej te rozmiary są bardziej uniwersalne, ale tam kupuję raczej tylko na wyprzedażach
Ja mam lidla jakieś 500 m od domu a biedronkę jakieś 100 m dalej, ale też wolę Lidla

reklama
@AnnieQ. a zerkałaś w Jysk? Ja ostatnio kupowałam łazienkowe w dobrej cenie, była promocja. Jakość też OK. Może coś znajdziesz.

@mamaincogito wow, super! Mega wyglądasz choć nie widać buźki to mi się bardzo podoba! Ja mam właśnie nieco dłuższe niż Ty po ścięciu, a mąż krzyczy, że krótkie bo on to by chciał do pasa ;-)

@marta64 ja się obkupiłam jak głupia, 2 siaty warzyw i owoców. Dobrze, że tata był to mi pomógł ;-)

To masz faktycznie bliziutko :) Ja mam sporo dalej, bo mieszkam nie w samym mieście ale na odbrzeżach, na mojej ulubionej wsi :)

Ale naprodukowalyscie [emoji6] ja drzemalam caly czas, teraz wstalam wzielam leki sniadanie i zaszylam sie w sypialni. Tez mam w ciąży problemy ze skupieniem, wiec nie wiem czy uda mi sie cos odpisac [emoji13] Co do wlosow (widzialyscie) to ja farbuje raz na 1,5 roku[emoji13] duzo mi wypada, ale i tak mam w genach po mamie bardzo gęste takze spoko. Tez mam z M wspólna fryzjerke [emoji13] Jesli chodzi o ruchy miałam dzisiaj taki piękny sen, ze poczułam ruchy maleństwa [emoji6] ale to tylko sen [emoji6] przypuszczam, ze długo będę mieć problem, zeby skapnac sie, ze to TO, bo w moim brzuchu non stop cos burczy, przelewa sie itd. Jak mnie porzadnie kopnie to dopiero bede wiedzieć [emoji13] ahhh i te zakupy przypuszczam, ze polowe rzeczy bede dokupowac jak sie dziecko urodzi, bo nie o wszystkim pomyślę. Mamy maja juz doświadczenie. Ja Lidla jako sklepu nie cierpię uwielbiam biedronke, ale ze mam obok siebie to moge za ciuszkami popatrzec. Jak mi sie areszt domowy skonczy, jesli kiedykolwiek [emoji13]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Dream ja na zakupy po wyprawkę wzięłam moją siostrę cioteczną, która miała w tym doświadczenie i naprawdę bardzo mi pomogła. po łóżeczko i wózek pojechałam z moim m. Ale takie zakupy to robiłam chyba 2-3 mce przed porodem. A później allegro poszło w ruch.

Hej,

mocno się rozpisałyście, ale nadrobiłam :-)

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze!

Po weekendzie. W życiu bym nie pomyślała, że wzruszę tak własnego ojca. Napisałam mu jego życiorys, taki lekko zrymowany. Powiedział, że oprawi w ramkę i powiesi i że to najlepszy prezent na urodziny. Napompowaliśmy mu 50 kolorowych balonów i śmiał się, że robimy wiochę ;-) Zanim otworzył główny prezent zeszło się chyba z godzinę bo nie mógł ochłonąć po tym życiorysie :-) Byli dziadkowie, babcia i brat mojej mamy więc wąskie grono- grill/kolacja. Pogoda fajna więc na pewno miło spędził wieczór. W międzyczasie jeszcze byliśmy u dziadka w odwiedzinach.

Dziadka wczoraj wypisali. Karetka przywiozła go o 23.40 do domu... . Czekamy na wyniki i będziemy chcieli przetransportować go do Warszawy po konsultacjach z lekarzami.

Co do kleszczy. My mieszkamy w bliskim sąsiedztwie lasu. Zwierzaki maja obróżki i jest OK. Też uważam, kilka osób z bliskiego otoczenia choruje lub chorowało na bolerioze... to okropna choroba.

Co do teściów... najważniejsze dogadywać się z drugą połówką i mieć w niej wsparcie... choć wiem, że łatwiej mówić niż zrobić i się nie denerwować.

U nas kończą podbitkę, liczę, że na weekend odzyskam taras ;-)

Co do ruchów... trafiłyscie w 10, bo miałam pytać. Ogólnie czułam ostatnio takie przelewanie i bąbelki... a od wczoraj czuje momentami jakbym miała chomika biegającego w brzuchu na tym śmiesznym kółeczku xD takie hmm drgania i ciągnięcie czy smyranko. Ciężko mi to opisać, jest to bardzo delikatne. Nie wiem czy to nie za wcześnie (14t5d), ale nie wydaje mi się żeby to były jelita. I takie coś pojawia się co jakiś czas, tu bardziej pod pępkiem po lewej stronie.

Ja też się zapisuję dziś do fryzjera! :p
@dreamscometrue trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! Musi być! :*

Życzę Wam miłego dnia!

Chomika biegajacego hahahah wyobrazilam sobie dzidziulka :D :D :D

Uwielbiam takie wzruszajace prezenty dla bliskich! Moze zacytujesz chociaz w fragment ?
Ja po smierci mojego taty napisalam prace magisterska o jego dzialalnosci. Bylam wtedy w 2 ciazy wiec polowe przeryczalam. Praca jest wspaniala pamiatka i mam nadzieje ze moje dzieci beda rowniez mialy piekna pamiatke po swoim dziadku.

Dream ja na zakupy po wyprawkę wzięłam moją siostrę cioteczną, która miała w tym doświadczenie i naprawdę bardzo mi pomogła. po łóżeczko i wózek pojechałam z moim m. Ale takie zakupy to robiłam chyba 2-3 mce przed porodem. A później allegro poszło w ruch.
Ja też większość rzeczy przez neta głównie allegro.

Ja wszystkie zakupy uwielbiam robić z moim M. Ciuchowe tez [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
Mój m nie lubi jeździć po sklepach, Kuba ma tak samo niestety. Kiedyś byłam z nim w smyku i wybieraliśmy ubrania dla niego, już prawie wychodziliśmy kiedy ja chciałam coś jeszcze zobaczyć a on do mnie: Mamo nie rozglądaj się już na boki tylko prosto do wyjścia :)
Mamaincognito super fryzurka! Ja zawsze miałam krótkie włosy, teraz od pond roku zapuszczam, ale walczę z sobą zeby je znowu obciąć, teraz nawet jak latają mi koło szyi to mam odruch wymiotny.

Do góry