reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Powodzenia wszystkim wizytującym :)
U nas dziś coś pogoda się psuje, takie dziwne chmurki na niebie i mi to jest duszno, niby chłodniej niż wczoraj ale jakoś tak dziwnie

Coś chciałam ważnego napisać i kurcze zapomniałam... a taką myśl miałam :D oj na serio ta ciąża zjada mi mózg :D
Mi też mega duszno...
Jadę zaraz z tatą na ryneczek po pomidory i maliny i borówki :-)
A co do tego mózgu to mam to samo. Mój mąż mówi, że ma nadzieje, że po ciąży wrócę do normy ;D

U nas lekka burza była tak ok.20, do tego mega deszcz.

reklama
Z tymi kieszonkowymi to prawda ;)

Moj maz sie smieje ze dzidzior jeszcze sie nie urodzil a juz tyle pieniedzy i zdrowia z niego wydusil ze az sie boi co dalej bedzie :-D :-D :-D :-D

Dzieki dziewczeta za kciukasy. Juz mi sie wizyta snila dzis kilka razy ;) ale Oczywiscie czekam z przerazeniem bo we snie trafilam na jakiegos oszoloma ktory dziecka nie potrafil zmierzyc nawet :-D :-D :-D. Takze tego do 12.30 drze jak osika :-D :-D :-D :-D

@mamaincogito pochwal sie gdzie to ten fryzjer bo sama juz musze sie zaczac rozgladac :-D. Odrost na glowie az placze zeby cos z nim zrobic :-D :-D :-D

SM Hair Design w Tomaszkowicach :)
Tutaj ta moja metamorfoza :D Link do: SM hair design
Włosy mi ostatnia fryzjerka tak spaliła, że już myślałam, że nic się z nich nie da zrobić.
Nawet mój mąż jest zachwycony ;) chociaż nie lubi krótkich włosów

Ostatnia edycja:
Mi też mega duszno...
A co do tego mózgu to mam to samo. Mój mąż mówi, że ma nadzieje, że po ciąży wrócę do normy ;D

Ja po ciąży jeszcze długo miałam czarne dziury, w sumie to chyba z niewyspania już nie wróciłam do wcześniejszej mózgowej sprawności :D
Zobaczymy czy po drugiej ciąży cokolwiek mi zostanie w głowie czy już tylko odpieluszkowe zapalenie mózgu po wieki :D

Wizytę mam dopiero 14.40, strasznie późno, ale pojadę wcześniej, może się rozgladne za jakimiś dzieciowymi pierdolkami :)

Co do ręczniczkow, ja kupowałam dla córki na Allegro za... 10 zł i używamy do dziś, czyli 2 lata ;)

Mi też mega duszno...

Rano wyszłam wcześniej przed pracą bo leciałam do bankomatu po kasę żeby na targ skoczyć i się okazało że dzisiaj nie ma... tzn były ze dwa stoiska

SM Hair Design w Tomaszkowicach :)
Tutaj ta moja metamorfoza :D Link do: SM hair design
Włosy mi ostatnia fryzjerka tak spaliła, że już myślałam, że nic się z nich nie da zrobić.
Nawet mój mąż jest zachwycony ;) chociaż nie lubi krótkich włosów

Ja miałam długie prawie do pasa rozjaśniane no i taka jedna mi właśnie popaliła tak że po myciu jak miałam je czesać to płakać mi się chciało, więc pewnego dnia jak już mnie wkurzyły to po myciu poleciałam do pierwszej lepszej fryzjerki i ściełam na krótko i tak chodziłam z irokezem :D a teraz już rok zapuszczam i czekam aż odrosną...

Ja po ciąży jeszcze długo miałam czarne dziury, w sumie to chyba z niewyspania już nie wróciłam do wcześniejszej mózgowej sprawności :D
Zobaczymy czy po drugiej ciąży cokolwiek mi zostanie w głowie czy już tylko odpieluszkowe zapalenie mózgu po wieki :D

Wizytę mam dopiero 14.40, strasznie późno, ale pojadę wcześniej, może się rozgladne za jakimiś dzieciowymi pierdolkami :)

Co do ręczniczkow, ja kupowałam dla córki na Allegro za... 10 zł i używamy do dziś, czyli 2 lata ;)

My kupiliśmi w biedronce jakoś też za grosze i są fajne mięciutkie i grube i też do tej pory używane, no i zostaną dla następnej dzidzi bo wogóle nie zniszczone

Rano wyszłam wcześniej przed pracą bo leciałam do bankomatu po kasę żeby na targ skoczyć i się okazało że dzisiaj nie ma... tzn były ze dwa stoiska

Ja miałam długie prawie do pasa rozjaśniane no i taka jedna mi właśnie popaliła tak że po myciu jak miałam je czesać to płakać mi się chciało, więc pewnego dnia jak już mnie wkurzyły to po myciu poleciałam do pierwszej lepszej fryzjerki i ściełam na krótko i tak chodziłam z irokezem :D a teraz już rok zapuszczam i czekam aż odrosną...

Aż tak drastycznie nie ścięłam, ale myślałam, że dalej siano będzie, a ona mi zrobiła jakiś zabieg regenerujący, przed farbowaniem ochronna keratynę czy coś.
Ogólnie to mam włosy w dotyku jak mojej córki :D do tego ułożyła je i nadal się trzymają, a mam bardzo ciężko włosy do ułożenia. Naprawdę jestem kurde zachwycowana i do tego cena atrakcyjna, już będę do niej tylko chodzić :)
W ogóle nie stosowała rozjaśniaczy a i tak uzyskała taki efekt jaki chciałam, tzn lekko szare refleksy.

My kupiliśmi w biedronce jakoś też za grosze i są fajne mięciutkie i grube i też do tej pory używane, no i zostaną dla następnej dzidzi bo wogóle nie zniszczone

jak trafię w Biedrze, to biorę w ciemno. Przejrzałam wczoraj z 10sklepów internetowych i allegro i serio - nie ma tańszych niż trzydzieści parę za mały rozmiar, a większe to własnie od 50 w górę. W Pepco sa po 30, ale jakość mocno średnia, takie ścierki jak dla mnie. Najwyżej kupie dwa mniejsze,a potem takie juz bez kaptura - są tańsze.

Hej dziewczyny, u nas mega duchota a to dopiero rano.
Nigdy nie miałam ręcznika z biedry, aż się skuszę :) nam długo służy ręcznik z ikea, taki zielony z kapturkiem. Dla młodego miałam ręcznik firmy flexi ale odbarwił się po używaniu emolium.
Piórko jakie masz tsh? ja walczę z nadczynnością tarczycy i lada chwila będę robić tsh i ft4. Do endo chodziłam prywatnie a teraz kazała wziąć sobie skierowanie od ogólnego i już w sierpniu mam na nfz. Też na gina fajnego trafiłam, o czym nawet nie wiedziałam wcześniej że wszystkie badania robi na fundusz, za nic nie płacę a chodzę prywatnie, za wizytę płacę 150zł.

Hej dziewczyny, u nas mega duchota a to dopiero rano.
Nigdy nie miałam ręcznika z biedry, aż się skuszę :) nam długo służy ręcznik z ikea, taki zielony z kapturkiem. Dla młodego miałam ręcznik firmy flexi ale odbarwił się po używaniu emolium.
Piórko jakie masz tsh? ja walczę z nadczynnością tarczycy i lada chwila będę robić tsh i ft4. Do endo chodziłam prywatnie a teraz kazała wziąć sobie skierowanie od ogólnego i już w sierpniu mam na nfz. Też na gina fajnego trafiłam, o czym nawet nie wiedziałam wcześniej że wszystkie badania robi na fundusz, za nic nie płacę a chodzę prywatnie, za wizytę płacę 150zł.

Ogólnie ubranka dla dzieci są dobrej jakości w biedronce i w lidlu (moim zdaniem zdecydowanie lepsze niż w Pepco)

Ja też chyba w tym tygodniu zrobię TSH bo po zajściu w ciąże miałam spadek do około 1,5 (dwa razy już robiłam i w dwóch różnych miejscach) i obstawiam że lada moment może mi wystrzelić w górę

reklama
Marta mnie tsh z idealnego 1,5 spadło do 0,5, a endo kazała odstawić wszystkie leki. Ale dopóki ft4 jest w normie to nie ma co się martwić.
Ja w lidlu bardzo często kupuję t-shirty młodemu i często te ze smyka się skręcają po kilku praniach tak te z lidla nic nie rusza :) Jakoś biedronka mi nie po drodze i rzadko tak jestem.

Do góry