reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@kass.es ja latam do łazienki właściwie od samego początku ciąży, a w nocy to mam jakąś kumulacje. Budzę się 3-4 razy i zawsze muszę wstawać na siku...

W nocy nie budzę się w ogóle, śpię jak padnięta, dopiero o 4 moja kocica zaczyna swój poranny rytuał darcia mordy, wiec mnie to budzi, wtedy wstaje na siku. A tak to gdyby nie futrzak, to spałabym do 8/9 ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Parkolka ja mam to samo, w nocy przynajmniej 3 razy wstaję na siku.. Oszaleć można. Najgorzej jest jak budzę się koło 4 to później nie mogę już zasnąć i męczę się baaaardzo..

W nocy nie budzę się w ogóle, śpię jak padnięta, dopiero o 4 moja kocica zaczyna swój poranny rytuał darcia mordy, wiec mnie to budzi, wtedy wstaje na siku. A tak to gdyby nie futrzak, to spałabym do 8/9 ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zazdroszczę! Ja zawsze miałam problem ze spaniem, muszę być naprawdę mocno padnięta żeby przespać całe 8h, ostatnio całą noc nie spałam, bo padało i deszcz walił po parapetach...
@monia_123 łączę się w bólu :(

Monia , Parkolka, dla mnie problemy ze snem są najbardziej dokuczliwe. Mam strasznie irytujące kurcze nóg, muszę nimi ruszać, żeby to uczucie kurczy odeszło, przez to zasypianie jest męką. Kilka razy wstaję w nocy, a jak się robi jasno przed 5 to już zasnąć nie mogę.
Dziś dostałam śniadanie do łóżka po czym - zasnęłam [emoji16]. Obudziłam się dopiero w południe. Bosko! [emoji6]

Hej! Ja dzisiaj czuje sie w koncu lepiej, ale zajadam migdaly. Obiadek praktycznie zrobiony a zaraz biore sie za ciasto bo urodziny m i jutro widzimy sie z rodzinką.
Co do domow, majątków i kredytów. Co tu duzo mowic , u każdego zycie uklada sie inaczej, i wychodze z zalozenia ze kazdy ozrze tak jak moze. Nie zgodze sie jedynie z kwestia ze nigdy bym kredytu nie wziela. Czasami jest tak ze innego wyjscia nie ma. My mamy kredyt nieduży na dom który wlasnymi rekami postawilismy i wykonczylismy. Ja dziadkow ani rodzicow nie mam wiec wiem jak to jest zarabiac na cos. Nie bierzemy sprzetow , aut na raty bo tu wole odlozyc i po prostu piczekac. Mamy duze wsparcie cie u teściów, pomagaja jak moga przy naszym synku, wlasna pracą na budowie.
Tzofiya w ogole nie rozumiem oceniania Twojej osoby przez innych, kazdy robi jak uwaza. My nie jesteśmy tu od oceniania Ciebie nie po to zalozony jest ten wątek.

A ja wolę na coś poczekać dłużej i odłożyć, niż płacić potem odsetki. Nasi rodzice przez całe życie nie mieli żadnego kredytu i nam to po prostu wbili do głowy. Ja dziś czuję się fatalnie, dowaliła mnie alergia. Coś musi pylić, już miałam jechać do lekarza, ale temperatury nie ma więc muszę to wyleżeć według jego zaleceń telefonicznych. No to leżę.

Ja też nie bardzo się nadaję do kredytów.. Strasznie mnie to stresuję, raty, zapomnę zapłacić, zapłacę dwa dni po terminie i będą mnie ścigać.. Panikara jestem. Wolę zarobić, spiąć poślady, odłożyć i kupić.
Dzisiaj siedzę pół dnia przy wózkach! Jest ich tyle, że już sama nie wiem! Mam kilka upatrzonych, nie mogę się doczekać wizyty w sklepach, żeby mogła je sobie dotknąć, pomacać, złożyć, rozłożyć, pojeździć.. :)

reklama
@monia_123 to tak jak ja. Chata wysprzatana, obiad upichcony, matka przy kompie oglada wozki :-) sama nie siem juz co mam myslec .... w Polsce sa juz 3w1 od 1000 zl ... z kolei jak kupie w Polsce to co z gwarancja ... zastanawiam sie czy nie kupic jednak w Niemczech.

Do góry