Ja kupuję w Polsce, my często jeździmy do Polski, a nawet jak się niespodziewanie popsuje to też będzie bardzo dobry powód, żeby pojechać.. do Polski Ja nie patrzę na 3 w 1 wózki, biorę pod uwagę tylko 2w1 lub osobno gondola, a osobno spacerówka@monia_123 to tak jak ja. Chata wysprzatana, obiad upichcony, matka przy kompie oglada wozki :-) sama nie siem juz co mam myslec .... w Polsce sa juz 3w1 od 1000 zl ... z kolei jak kupie w Polsce to co z gwarancja ... zastanawiam sie czy nie kupic jednak w Niemczech.
reklama
No akurat ja mam taką wygodę w Niemczech, że wszystkie rachunki same mi się płacą - podpisując umowę o mieszkanie, prąd, Internet czy cokolwiek innego podajesz numer konta i oni sami sobie ściągają pieniądze. W przypadku kredytu płacąc ratę, wiem, że mam ileś tam tysięcy jeszcze do spłaty i mnie to przeraża- mogę stracić pracę, czy tfu, tfu cokolwiek innego i będzie klops. Wolę sobie odłożyć i mieć głowę spokojna.Rachunków też zapominacie płacić? Tak mi tylko przyszło do głowy... czytając Twój wpis
Agi.aguullka
Fanka BB :)
Najlepsze jest to ze tak na prawde w gadoli dziecko pojezdzi 6mcy... zastanawiam sie czy wlasnie nie kupic samej gondoli w pinanym fotelikiem.
michasia30
Co do wózków zdecydowaliśmy się na maxi cosi Mura.
Nie będzie dylematu z dobrym fotelikiem samochodowym bo można taki zestaw kupić 3 w 1.
Maja może mały wybór kolorystyczny ale tym razem stawiamy na jakoś [emoji6]
Ja dziś wyjątkowo złe się czuje. Pobolewa mnie podbrzusze. Staram się nie brać żadnych leków ale po południu już nie wytrzymałam i połknęłam nospe.
Co alergii ja tez mam ogromny problem, kicham prycham, oczy mi łzawią, zatoki bolą, głowa pęka o tak już od miesiąca.
Podobno można sobie pomoc witamina C ale j zapomniałam zapytać lekarza czy mi wolno także nie mogę potwierdzić ze pomaga.
Nie będzie dylematu z dobrym fotelikiem samochodowym bo można taki zestaw kupić 3 w 1.
Maja może mały wybór kolorystyczny ale tym razem stawiamy na jakoś [emoji6]
Ja dziś wyjątkowo złe się czuje. Pobolewa mnie podbrzusze. Staram się nie brać żadnych leków ale po południu już nie wytrzymałam i połknęłam nospe.
Co alergii ja tez mam ogromny problem, kicham prycham, oczy mi łzawią, zatoki bolą, głowa pęka o tak już od miesiąca.
Podobno można sobie pomoc witamina C ale j zapomniałam zapytać lekarza czy mi wolno także nie mogę potwierdzić ze pomaga.
marta64
Ten sam dylemat mam i jeszcze nie znalazłam dobrego rozwiązania.Najlepsze jest to ze tak na prawde w gadoli dziecko pojezdzi 6mcy... zastanawiam sie czy wlasnie nie kupic samej gondoli w pinanym fotelikiem.
Agi.aguullka
I oczywiscie w wersji spacerowej od wozkow wielofunkcyjnych dziecinka pojezdzi pewnie do ok 14 mcy a potem kazda z nas kupi lekka spacerowke - parasolke, ktora jak sie kopnie to sama sie zlozy, zeby do auta wrzucic, nie dzwigac itd. A dzieciatko jak tylko zacznie biegac to bedsie wiecej czasu spedzalo po za wozkiem :-) i tak mozna utopic w ciagi 14 mcy 2 tysie ... a po roku zakup nowego fotelika znowu hehehe masakra z tymi wozkami.... serio.
Parkolka
Matko Święta dobrze, że dostane wózek 2w1 w spadkuI oczywiscie w wersji spacerowej od wozkow wielofunkcyjnych dziecinka pojezdzi pewnie do ok 14 mcy a potem kazda z nas kupi lekka spacerowke - parasolke, ktora jak sie kopnie to sama sie zlozy, zeby do auta wrzucic, nie dzwigac itd. A dzieciatko jak tylko zacznie biegac to bedsie wiecej czasu spedzalo po za wozkiem :-) i tak mozna utopic w ciagi 14 mcy 2 tysie ... a po roku zakup nowego fotelika znowu hehehe masakra z tymi wozkami.... serio.
marta64
Dokładnie, chociaż ja ostatni wielofunkcyjny wykorzystałam może 7 miesięcy, chyba nawet nie. Spacerówka mnie w nim denerwowala zresztą wiadomo wygodniej z lekkim wózkiem i przerzucilismy się na babydesign mini leciutka spacerówka ale nie parasolka. Do tej pory w sumie korzystamy czasemI oczywiscie w wersji spacerowej od wozkow wielofunkcyjnych dziecinka pojezdzi pewnie do ok 14 mcy a potem kazda z nas kupi lekka spacerowke - parasolke, ktora jak sie kopnie to sama sie zlozy, zeby do auta wrzucic, nie dzwigac itd. A dzieciatko jak tylko zacznie biegac to bedsie wiecej czasu spedzalo po za wozkiem :-) i tak mozna utopic w ciagi 14 mcy 2 tysie ... a po roku zakup nowego fotelika znowu hehehe masakra z tymi wozkami.... serio.
marta64
Mamy kredyt na mieszkanie, nie opłacało nam się wynajmować i płacić tyle samo co tu nam wyjdzie rata kredytu i czynsz. Jak kupowalismy to zrobiliśmy od razu generalny remont. Na chwilę obecną szukamy domku, mieszkanie będziemy sprzedawać i przy sprzedaży na szczęście jesteśmy bardzo dużo na plusie ;-)
reklama
Parkolka
Moja koleżanka właśnie buduje dom. Rata kredytu na kupno działki i budowę domu (ok. 120mkw) + utrzymanie wyjdzie ją mniej miesięcznie niż wynajem mieszkania na blokowisku (ok.40 mkw) wcale nie w centrum miasta. Często wzięcie kredytu wychodzi dużo mniej niż wynajmowanie mieszkania. Za dwa pokoje w Łodzi trzeba spokojnie liczyć min. 1200 zł (wynajem+opłaty).Mamy kredyt na mieszkanie, nie opłacało nam się wynajmować i płacić tyle samo co tu nam wyjdzie rata kredytu i czynsz. Jak kupowalismy to zrobiliśmy od razu generalny remont. Na chwilę obecną szukamy domku, mieszkanie będziemy sprzedawać i przy sprzedaży na szczęście jesteśmy bardzo dużo na plusie ;-)