reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witam dziewczyny !
Jestem tu nowa mam 23 lata i to bedzie moje pierwsze dziecko.
Bardzo sie obawiam wizyty poniewaz nigdy jescze nie bylam u gin. :) a jestem z obliczen na necie w prawie 5 tygodniu
Najlepiej bedzie jak pojde prywatnie ? Jak myslicie dziewczyny

Dziekuje i pozdrawiam :*:*
Ja chodzę na NFZ i dodatkowo raz w miesiącu prywatnie do lekarza który potem będzie mi CC robil,
Wtedy w ramach wizyty mam USG [emoji4]

m3sx3e3k3kg0z09h.png

reklama
Spokojnie wizyty nie są złe. Ważne by trafić do fajnego lekarza co zna się ma rzeczy :) najlepiej z polecenia jakiegoś.

Ja będę chodzić prywatnie bo na NFZ nie mam szans się dostać niestety :(

Jezu mój facet straszy mnie bliźniętami [emoji23] chodzi i bez przerwy gada, że on robił dwójkę. Ja zejdę na zawał jak będzie miał racje :/ u nas już ciąża mnoga się trafiła, ale niestety poroniłam między 8/9tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No u mnie duza mozliwosc jest tez ciazy mnogiej ale po cichu mam nadzieje ze jedno ale jak beda dwa to tez super <3
A w którym tygodniu najlepiej na wizyte sie wybrać 6,7,8?

Ineska wręcz jest pewne ze jeszcze moze byc nic nie widać ;) ja jak byłam u gina w 4tc 4d to mi mówił żebym sie nie nastawiała bo na usg moze nie byc nic widać;* trzymam za Was kciuki

Monmon mi sie wydaje ze nie musisz czekać w koncu jakby nie testy to byś nie wiedziała nawet ze jesteś w ciazy. Bardzo mi przykro ;(

MamaAlusia gratuluje ;) tez mam córeczkę z 2016 roku ;)

Ilona u mnie mdłości sa codziennie nie tylko rano ale wieczorem tez i w nocy...

Ja zadzwoniłam do męża jak był na szkoleniu i mu powiedziałam [emoji23]potem nie mógł sie skupić ;p

Rudamagda gratuluje, nie słuchaj go ... masakra współczuje ... nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz...

Kate haha i na dodatek ja tez do mojej mówię Zu [emoji23][emoji23][emoji23]

Blair super zdjęcie gratuluje. [emoji173]

Ania gratuluje i witam ;)
W poprzedniej ciazy prawie do końca chodziłam państwowo do lekarza niestety pod koniec mojej ciazy otworzył praktykę prywatna i juz do końca chodziłam do niego.
Teraz nadal będe chodziła do niego prywatnie. Na szczęście zastrzyki i leki będe miała refundowane bo miesięczny koszt mojego leczenia w ciazy to ok 1000zl. Cieszę sie bo poszedł mi na rękę, a bardzo nie chciałam zmieniać lekarza...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ineska wręcz jest pewne ze jeszcze moze byc nic nie widać ;) ja jak byłam u gina w 4tc 4d to mi mówił żebym sie nie nastawiała bo na usg moze nie byc nic widać;* trzymam za Was kciuki

Monmon mi sie wydaje ze nie musisz czekać w koncu jakby nie testy to byś nie wiedziała nawet ze jesteś w ciazy. Bardzo mi przykro ;(

MamaAlusia gratuluje ;) tez mam córeczkę z 2016 roku ;)

Ilona u mnie mdłości sa codziennie nie tylko rano ale wieczorem tez i w nocy...

Ja zadzwoniłam do męża jak był na szkoleniu i mu powiedziałam [emoji23]potem nie mógł sie skupić ;p

Rudamagda gratuluje, nie słuchaj go ... masakra współczuje ... nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz...

Kate haha i na dodatek ja tez do mojej mówię Zu [emoji23][emoji23][emoji23]

Blair super zdjęcie gratuluje. [emoji173]

Ania gratuluje i witam ;)
W poprzedniej ciazy prawie do końca chodziłam państwowo do lekarza niestety pod koniec mojej ciazy otworzył praktykę prywatna i juz do końca chodziłam do niego.
Teraz nadal będe chodziła do niego prywatnie. Na szczęście zastrzyki i leki będe miała refundowane bo miesięczny koszt mojego leczenia w ciazy to ok 1000zl. Cieszę sie bo poszedł mi na rękę, a bardzo nie chciałam zmieniać lekarza...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No ciaza troche kosztuje szczególne testy na hiv hcv itp. Wizyty co miesiąc, USG dobrze chociaż ze lekarz rodzinny dawal skierowania na mocz morfologię cukier i tsh no i ze insulina tania. Bo miałam cukrzyce ciazowa. Tez uważam ze lekarzowi trzeba nie tylko ufac ale i lubić.

@MamaAlusia miałaś cukrzycę? A jak teraz, widzisz już jakieś oznaki? Ja mam kiepski cukier ns czczo i wczoraj po obiedzie miałam duże przekroczenie. Nie spodziewałam się, że tak szybko...
@RudaMagda z całym szacunkiem ale nie rozumiem... palant i tyle
@blair piekne zdjęcie. Gratulacje
@Ania witaj i gratulacje. Ja chodzę zawsze na nfz mam super lekarza
@Kate u nas też "zagrożenie" bliźniacze w rodzinie były. Mój dziadek był z bliźniaków i u mojego brata były choć niestety jeden z nich nie przeżył.

@MamaAlusia miałaś cukrzycę? A jak teraz, widzisz już jakieś oznaki? Ja mam kiepski cukier ns czczo i wczoraj po obiedzie miałam duże przekroczenie. Nie spodziewałam się, że tak szybko...
@RudaMagda z całym szacunkiem ale nie rozumiem... palant i tyle
@blair piekne zdjęcie. Gratulacje
@Ania witaj i gratulacje. Ja chodzę zawsze na nfz mam super lekarza
@Kate u nas też "zagrożenie" bliźniacze w rodzinie były. Mój dziadek był z bliźniaków i u mojego brata były choć niestety jeden z nich nie przeżył.

Aga agi szczerze to jeszcze nie mierzyłam cukru ale zwykle mam problem z tym porannym dlatego miałam insulinę na noc. Poczekam z tym do 2 trymestru. Zreszta oprocz pilnowania ilości porcji jadlam nawet słodycze chyba ze cukier zbyt sie pidnosil. W pierwszej ciazy bardziej wkurzalo mnie ciągle mierzenie cukru

No pewnie też bym o tym nie pomyślała ale zaczęłam się źle czuć i dlatego to sprawdzam -dzięki za odp

reklama
No pewnie też bym o tym nie pomyślała ale zaczęłam się źle czuć i dlatego to sprawdzam -dzięki za odp

Zwykle próbę cukrzycowa robi sie kolo 24 tyg ale regularne jedzenie w malych ilosciach służy kazdemu. Dzieki temu w ciazy przytylam tylko 8 kg xD

Do góry