reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Kejka no właśnie dlatego zamierzam spacerować z psem. Chociaż póki co po powrocie z pracy jedyna rzecz o jakiej marze to sen ;)

To tak jak ja.
Spaceruje w weekendy a w tygodniu różnie to bywa, ale liczę na poprawę formy wkrótce.
Czasem po drzemce mam energię na spacer, to idę. Ale częściej zjem coś i wracam spać [emoji6]

reklama
Ja staram się dużo spacerować, ale różnie to wychodzi. Są dni kiedy nie jestem w stanie podnieść się z łóżka. A tak to byłam dwa razy na basenie i raz na rowerze, ale rower to był głupi pomysł, wytrzęsło mnie jak nie wiem. Zapisałam się na pilates dla ciężarnych, ale dopiero od połowy lipca [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przewijak nakładany na łóżeczko dostałam gratis właśnie jak kupowałam łóżeczko :) Kupiliśmy też łóżeczko turystyczne, bo jak będziemy zjeżdżać do Polski do rodziców na urlopy to się przyda, a mało miejsca zajmuje w samochodzie i tam też był przewijak w zestawie :) Także w przewijaki jestem zaopatrzona :D
Ja dzisiaj mam mega dużo energii! Nareszcie!!! Posprzątałam, poprałam, pogotowałam i mi mało! :)
Czekam na męża, spacer dziś obowiązkowo :)
Co do ćwiczeń - ja już powoli mam zamiar wprowadzać - właśnie jakieś spacerki, basen (położna moja mi polecała), na yt znalazłam też zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, również mam zamiar spróbować. :)

Ja mam doświadczenia. Chodziłam między 10 a 15km dziennie w pierwszej ciąży - przez wszystkie trymestry dzień w dzień. Nie zaszkodziło mi ani trochę, wręcz przeciwnie - jako jedyna mama jaką znam do końca nie miałam żadnych obrzęków, nogi mi nie puchły w ogóle i zawiązywałam sobie sznurówki sama do końca. Potrafiłam bez problemy wbiec na czwarte pietro bloku w 9tym m-cu. Poród przeszedł bardzo szybko i sam gin powiedział, że to dlatego, ze przez całą ciążę byłam aktywna; jest tylko jedno ale...przed ciążą ta aktywnośc powinna była być taka sama. Nie może byc tak, że przed nie robiło sie nic i zaczyna się dopiero w ciąży, bo wtedy faktycznie jest to za duże obciażenie dla organizmu. Obecnie ćwiczę, bo ćwiczyłam intensywnie juz rod roku przed oraz przez pierwszy miesiąc gdy jeszcze nie wiedziałam o ciąży i nie wyobrażam sobie teraz przestać. Zaprzestanie ćwiczeń teraz nie jest konieczne, w momencie gdy cialo mam przyzwyczajone do regularnych treningów, poczytałam sobie o tym. Tylko wszytsko z umiarem.

Czy takie delikatne czerwone niteczki krwi w jasnym, mlecznym śluzie to powód do zmartwień? :( (wybaczcie doslownosc) Nic mnie nie boli, podczas wizyty u gina w piatek bylo ok, ale troche sie zestresowalam teraz.

Mam cztery strony do nadrobienia... od wczoraj! Rozpisałyście się jak nie wiem! Niestety nie mam siły dziś nadrobić tego, czuje się jak zombie, nie jestem w stanie stać, siedzieć, rozmawiać, patrzeć... nic. Jestem ultra słaba i zmęczona, a do 18 w pracy... i strasznie mnie to denerwuje bo już czułam się tak fenomenalnie, cały weekend tak odpoczęłam i zrelaksowalam się, ledwo zaczął się nowy tydzien, a ja już mam dosc :((

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przewijak nakładany na łóżeczko dostałam gratis właśnie jak kupowałam łóżeczko :) Kupiliśmy też łóżeczko turystyczne, bo jak będziemy zjeżdżać do Polski do rodziców na urlopy to się przyda, a mało miejsca zajmuje w samochodzie i tam też był przewijak w zestawie :) Także w przewijaki jestem zaopatrzona :D
Ja dzisiaj mam mega dużo energii! Nareszcie!!! Posprzątałam, poprałam, pogotowałam i mi mało! :)
Czekam na męża, spacer dziś obowiązkowo :)
Co do ćwiczeń - ja już powoli mam zamiar wprowadzać - właśnie jakieś spacerki, basen (położna moja mi polecała), na yt znalazłam też zestawy ćwiczeń dla ciężarnych, również mam zamiar spróbować. :)

my mamy turystyczne łóżeczko i byłam bardzo zadowolona, ale my często śmigaliśmy na weekendy więc się przydało a stwierdziliśmy że nie ma sensu kupować dwóch i zainwestowaliśmy w porządniejsze

Ćwiczenia dla ciężarnych ma fit mom Ania Dziedzic

W pierwszej ciąży byłam bardzo aktywna (zresztą byłam młoda to jest mega różnica) i mimo że pierwsze trzy miesiące ciągle wymiotowałam to śmiałam się że w ciąży mogę chodzić cały czas i jestem do niej stworzona ale poród masakra więc tu aktywność mi nie pomogła :p
Druga ciąża mimo spacerów całą ciąże i innych aktywności puchłam cały czas, ale wtedy wykryto u mnie niedoczynność tarczycy która ponoć do tego się bardzo przyczyniała
Teraz jak narazie jest ok, mam nadzieję że skoro miałam unormowane hormony to nie będzie takich niespodzianek i będę mogła ćwiczyć (mimo że nie wierzę że akurat mi coś pomorze aktywność przy porodzie), na chwilę obecną mogę stwierdzić że jak młodsza byłam to o wiele łatwiej było być w ciąży :D

@marta64 ile masz lat?

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

reklama
Do góry