reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Fajnie się was czyta dziewczyny, śmiać mi się chce, bo ja pojęcia nie mam co dla dziecka potrzebne.
Wanienka ok, ale stelaż? Przewijak?
Jestem ciemnota, ale cieszę się, że tu jesteście to mnie doedukujecie. [emoji12]
Ale i tak planuje zająć się takimi zakupami po 20 tygodniu.
Np ja bez przewijaka bym się nie obeszła, tzn. miałam taki nakładany na łózeczko (a łóżeczko turytyczne), dla mnie super wynalazek, a natomiast moja siostra (ma córcię 1,5 miesiąca starszą od mojej młodszej) i ona nie znosiła przewijaka i pozbyła się go jak najszybciej ;)

reklama
Fajnie się was czyta dziewczyny, śmiać mi się chce, bo ja pojęcia nie mam co dla dziecka potrzebne.
Wanienka ok, ale stelaż? Przewijak?
Jestem ciemnota, ale cieszę się, że tu jesteście to mnie doedukujecie. [emoji12]
Ale i tak planuje zająć się takimi zakupami po 20 tygodniu.
Ja tez mialam taki ambitny plan ale hmm...nie mogę się powstrzymać [emoji23] Kejka jest pelno aplikacji stron z pelna rozpiska wyprawki...ja też jestem zielona w tym temacie [emoji5]

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

Ja jeszcze na wanienki nie patrzyłam konkretnie, ale myślałam, żeby miała stelaż, albo takie 3 w 1 - komoda, przewijak, wanienka :) Link do: CEBA SUZIE ZESTAW KOMODA WANIENKA PRZEWIJAK 3w1
Ale to jeszcze do przemyślenia :)
Kurcze tez mi sie to podoba, no ale z praktycznego punktu:
1. Zdejmujesz przewijak, kapiesz dziecko i ... wynmujesz na co ? Wyjmujesz dziecko z wanienki i druga osoba musi szybko klasc przewijam i rozwijac recznik ... malo praktyczne go rozwiazanie. Fajne sa takie z wysuwanym przewijakiem. Bo twj komody niw rozumiem

Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Czy cwiczycie cos? Spacery, basen, ćwiczenia na pilce? Wiadomo trzeba poczekać do konca 1 trymestru, ale praktykujecie cos takiego? Chciałabym byc aktywna, bo boje sie, ze juz po nie ogarne sie z waga, a przy Hashimoto zrzucanie wagi to koszmar. Podobno ruchliwe mamuśki lepiej znoszą poród. Macie jakies doświadczenia?

Jestem pewna że moja apka ciążowa ma taką opcję, ale jej jeszcze nie odkryłam. [emoji6]
Gdybym była w domu inaczej by to wyglądało, po pracy włączanie kompa jest ostatnią rzeczą jaką chcę zrobić.
Przegryzam suche herbatniki, jest mi trochę lepiej.
A, i znalazłam cukierki imbirowe, ale jeszcze ich nie wypróbowałam, czekają w torebce.

Powiem wam dziewczyny z doświadczenia ze nie warto się spieszyć i najlepiej szukać na internecie opini innych mam a w końcu znajdziecie coś dla siebie.
Ja na przykład bardzo żałuje bo w przypływie emocji kupiłam "wisiadlo" z baby bjorn i dobrze ze go nie użyłam ani razu.
Potem dużo czytałam i zmieniłam na ergobaby o to była najlepsza rzecz o najbardziej przydatna jaka kupiłam dla małej [emoji6]

Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Czy cwiczycie cos? Spacery, basen, ćwiczenia na pilce? Wiadomo trzeba poczekać do konca 1 trymestru, ale praktykujecie cos takiego? Chciałabym byc aktywna, bo boje sie, ze juz po nie ogarne sie z waga, a przy Hashimoto zrzucanie wagi to koszmar. Podobno ruchliwe mamuśki lepiej znoszą poród. Macie jakies doświadczenia?

Ja już zaczęłam spacery (staram się chodzić szybko, zawsze mnie kusi, żeby zacząć biec, no ale się powstrzymuję).
Od drugiego trymestru chcę się też zapisać na jogę lub pilates. Basen lubię, ale obawiam się infekcji przy zbyt częstym chodzeniu.

Jeśli chodzi o utrzymanie wagi to wydaje mi się, że spacery (powyżej 30 minut i z lekkimi górkami) i basen są najefektywniejsze.

reklama
Marta mamy ta sama karuzele ;)

Kejka stelaż do wanienki u nas za mało miejsca jest na stelaż wiec kapiemy sie na stole ;p

Przewijak super rzecz ale na pare pierwszych miesięcy,jak mała zaczęła sie przekręcać to stało sie niebepieczne- ja miałam taki na łóżeczko ;)

Jak ja sie cieszę ze większość rzeczy juz mam i nie muszę sie tym martwić :D

Guanta ja mam codzienny spacer z wozkiem, na dodatkowe ćwiczenia nie mam niestety czasu przy młodej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry