reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oooo widzę już tematy o wanienkach i wózkach [emoji3]
Ja jeszcze tym tematem się nie interesuje...
Chociaż dziś byłam w pepco i takie śliczne są te malutkie ciuszki [emoji3]

W ogóle koleżance pokazywałam zdjęcie usg z 12tc ... i powiedziała, że ona widzi siusiaka [emoji3] Hmmm... no nie wiem, tak się przyglądam i sama nie wiem...

1498485326-aaaaaa.jpeg

To chyba nie siusiak [emoji3] Co myślicie?
Ja tam na tych zdjeciach gie widzę [emoji16] podziwiam lekarzy ze to ogarniaja

p19u3e3kypv8wdqj.png
10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji172]

reklama
Oooo widzę już tematy o wanienkach i wózkach [emoji3]
Ja jeszcze tym tematem się nie interesuje...
Chociaż dziś byłam w pepco i takie śliczne są te malutkie ciuszki [emoji3]

W ogóle koleżance pokazywałam zdjęcie usg z 12tc ... i powiedziała, że ona widzi siusiaka [emoji3] Hmmm... no nie wiem, tak się przyglądam i sama nie wiem...

1498485326-aaaaaa.jpeg

To chyba nie siusiak [emoji3] Co myślicie?

też mam takie fotko *.* jutro 12 tydzień! Mdłości ustają! Waga wróciła do tej sprzed ciąży. Teraz podejrzewam już będzie tylko przybieranie :) niech tylko apetyt wróci :D A co do plamień, to mnie dwa razy w dniu okresu lekko sypało na twarzy i miałam ciemniejszą wydzielinę. Cera - bomba, nigdy nie miałam problemów, krost, trądziku - ale teraz to jest po prostu kosmos, nie pamiętam, żeby taka ładna była kiedykolwiek. Na zewnątrz nie jest już tak upalnie i można odetchnąć pełną piersią :) To zdecydowanie jeden z lepszych dni, jakie ostatnio mi się przydarzyły (poza tym, w którym wykonałam pierwszy test ciążowy).

Ja mam za duzego stracha ;) za duzo wokol mnie sie dzialo w mojej rodzinie wsrod kobiet ale to jest interesujacy temat oczywiscie ;)
A ja to właśnie robię na przekór. Mam dosyć ciągłego strachu i zamartwiania się. Chcę wreszcie uwierzyć ze musi być dobrze!

p19u3e3kypv8wdqj.png

też mam takie fotko *.* jutro 12 tydzień! Mdłości ustają! Waga wróciła do tej sprzed ciąży. Teraz podejrzewam już będzie tylko przybieranie :) niech tylko apetyt wróci :D A co do plamień, to mnie dwa razy w dniu okresu lekko sypało na twarzy i miałam ciemniejszą wydzielinę. Cera - bomba, nigdy nie miałam problemów, krost, trądziku - ale teraz to jest po prostu kosmos, nie pamiętam, żeby taka ładna była kiedykolwiek. Na zewnątrz nie jest już tak upalnie i można odetchnąć pełną piersią :) To zdecydowanie jeden z lepszych dni, jakie ostatnio mi się przydarzyły (poza tym, w którym wykonałam pierwszy test ciążowy).

@Ann90 a ja mam wrecz przeciwnie, tyle pryszczy na czole, podbrudku I ramionach jeszcze nie mialam! ;)

A ja to właśnie robię na przekór. Mam dosyć ciągłego strachu i zamartwiania się. Chcę wreszcie uwierzyć ze musi być dobrze!

p19u3e3kypv8wdqj.png

@dreams tak trzymaj!
Takie przyszłościowe rozmowy na forum pomagają być dobrej myśli.

Zjadłam jabłko, nie dość, że zaczęło mnie mdlić jeszcze bardziej to wzdęło mnie niemal natychmiast. [emoji849]
Ale ja tym mdłościom tak naprawdę jestem bardzo wdzięczna. Uspokajają mnie, he, he [emoji6]

@Lovi ja tam na zdjęciu nic nie widzę zdradzającego płeć.

@Ann90 a ja mam wrecz przeciwnie, tyle pryszczy na czole, podbrudku I ramionach jeszcze nie mialam! ;)
O nie! Jak widać każda z nas przechodzi ten wyjątkowy stan inaczej. Mnie np. nic nie kłuje i nie boli - a czytałam, że to często się zdarza w ciąży. Poranne mdłości to też jakiś mit, ja rano czułam się najlepiej, wieczorami była tragedia i rozpoczynało się to od ok. godz. 14:00. Dziś dochodzi 17:00 i odpukać NIC SIĘ NIE DZIEJE. Nie ma bekania, mulenia, odruchu wymiotnego (sorry za bezpośredniość). 12 tydz, cudownie, na to czekałam :) No i chyba można przestać się stresować, bo że tak powiem jest to okres "bezpieczny".

O nie! Jak widać każda z nas przechodzi ten wyjątkowy stan inaczej. Mnie np. nic nie kłuje i nie boli - a czytałam, że to często się zdarza w ciąży. Poranne mdłości to też jakiś mit, ja rano czułam się najlepiej, wieczorami była tragedia i rozpoczynało się to od ok. godz. 14:00. Dziś dochodzi 17:00 i odpukać NIC SIĘ NIE DZIEJE. Nie ma bekania, mulenia, odruchu wymiotnego (sorry za bezpośredniość). 12 tydz, cudownie, na to czekałam :) No i chyba można przestać się stresować, bo że tak powiem jest to okres "bezpieczny".
Ja zaczęłam 12tydzień niezlym bełtem [emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png

No to super!!! Tak trzymac I kazdej zyczyc takiej ciazy. Mnie niestety cos tam podkluje lub zaboli ale zero mdlosci czy wymiotow ale mam tez dni jak dzis ze zapominasz na chwile o wszystkim bo czujesz sie b dobrze. Jutro ja z kolei zaczynam 13 tydzien I mam nadzieje ze im dalej tym kazda z nas poczuje sie lepiej I pewniej ;)

Ja zaczęłam 12tydzień niezlym bełtem [emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png
Ja też dziś zaliczylam pierwszy raz porcelane, dziś 13t1d [emoji3] mam nadzieję, że to tylko z powodu gorzkiej nospy [emoji3] A nie,że... mój organizm zorientował się że jest w ciąży [emoji23] szybko strasznie [emoji23]

reklama
Ja też dziś zaliczylam pierwszy raz porcelane, dziś 13t1d [emoji3] mam nadzieję, że to tylko z powodu gorzkiej nospy [emoji3] A nie,że... mój organizm zorientował się że jest w ciąży [emoji23] szybko strasznie [emoji23]
Pierwszy?! Ja sto pierwszy chyba[emoji16]

p19u3e3kypv8wdqj.png

Do góry