reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@ariska gratulacje!

@dreamscometrue też walczyłam z przeziębieniem, niby już przeszło ani kataru, ani bólu gardła ale czasem pokasłuje i chyba skończy się to wizytą u internisty :/
Ja spróbuje narazie sama powalczyć i tak siedzę w domu

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

reklama
Wczesniej w 9tygodniu jedno serducho bylo a dzis 12 tydz i dwie kijanki

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
Ariska Gratulacje!!!Ale numer!
Normalnie wczoraj na innym forum angielskim widzialam podobny wpis, dziewczyna pokazywala zdjecie usg z jednym serduszkiem w 8 tygodniu a w 11 juz dwa!! Cuda nad cudami!!! Super!

Hej dziewczyny. Odebrałam dzisiaj wyniki badan. Niestety mam podwyższone tsh Mój wynik to 2,505
Normy dla pierwszego trymestru to 0,01-2,32. Trochę to dziwne, bo jak robiłam tsh w 2014 to norma dla kobiet w ciąży dla I trymestru była od 0,33-4,59....

Może macie w tym jakieś doświadczenie?

A jeżeli chodzi o różyczkę to mam wynik wątpliwy: 8,60 w klasie Igg,

Martwię się czy wszystko będzie ok...:(
1497262419-aaaaaa.png

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Na wizycie wszystko dobrze na usg wyszla ciaza blizniacza do teraz jestem w szoku

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
Brawoooo gratulacje ja miałam szanse na blizniaki bo dwa jajeczka sie udalo wyhodować hihi ale bylam juz na 2 wizytach i lekarz widzi tylko jednego dzidziolka [emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Odebrałam dzisiaj wyniki badan. Niestety mam podwyższone tsh Mój wynik to 2,505
Normy dla pierwszego trymestru to 0,01-2,32. Trochę to dziwne, bo jak robiłam tsh w 2014 to norma dla kobiet w ciąży dla I trymestru była od 0,33-4,59....

Może macie w tym jakieś doświadczenie?

A jeżeli chodzi o różyczkę to mam wynik wątpliwy: 8,60 w klasie Igg,

Martwię się czy wszystko będzie ok...:(
Hej martyna111,

Normy dla TSH zmienily sie bodajze w kwietniu 2015. Ja przed ciaza mialam 2.88 ktore po 6 tygodniach brania levothyroxyny spadlo do 2.1 ale w ciazy wzroslo do 3,26 wiec podwojono mi dawke leku. Koniecznie podejdz do lekarza by przepisal Ci wlasciwa dawke hormonu I potem trzeba powtorzyc badanie krwi po 4-6 Tygodniach. Bedzie dobrze!

O rozyczce niestety nie mam pojecia..

Dziewczyny poradzcie coś, czuję, że bierze mnie przeziębienie boje sie mam pewnie osłabiony organizm bo bralam antybiotyk bo mi wyszły bakterie w posiewie...najpierw lekki bol gardlo potem kaszel suchy i drapanie w gardle i nos mi przytyka. Herbatę z cytryną wypilam ale co to moze pomóc...

Hej dreamscometrue! Wspolczuje samopoczucia ale tak jak dziewczyny pisza mleko i miod lub herbata z cytryna/ zurawina/malina pomoga tyle ze trzeba pic regularnie. Co do zapchanego nosa to wplyw ma na to wzrastajaca ilosc pogesteronu w organizmie I pewnie kazda ciezarna ma z tym problem na poczatku.

Wypoczywaj I sie nawadniaj plus witaninki I za pare dni bedzie lepiej!

Acha dopisalam sie do listy jako ostatnia a nie chronologicznie bo nie wiedzialam jak to przestawic by nie zrobic Ci balaganu!

Hej martyna111,

Normy dla TSH zmienily sie bodajze w kwietniu 2015. Ja przed ciaza mialam 2.88 ktore po 6 tygodniach brania levothyroxyny spadlo do 2.1 ale w ciazy wzroslo do 3,26 wiec podwojono mi dawke leku. Koniecznie podejdz do lekarza by przepisal Ci wlasciwa dawke hormonu I potem trzeba powtorzyc badanie krwi po 4-6 Tygodniach. Bedzie dobrze!

O rozyczce niestety nie mam pojecia..
Czy ja Cię mam w kalendarzu? [emoji57]

Hej dreamscometrue! Wspolczuje samopoczucia ale tak jak dziewczyny pisza mleko i miod lub herbata z cytryna/ zurawina/malina pomoga tyle ze trzeba pic regularnie. Co do zapchanego nosa to wplyw ma na to wzrastajaca ilosc pogesteronu w organizmie I pewnie kazda ciezarna ma z tym problem na poczatku.

Wypoczywaj I sie nawadniaj plus witaninki I za pare dni bedzie lepiej!

Acha dopisalam sie do listy jako ostatnia a nie chronologicznie bo nie wiedzialam jak to przestawic by nie zrobic Ci balaganu!
Spoczko zaraz zajrzę

reklama
Ariska gratuluje! Nie wiedziałam, że może pojawić się drugie serduszko skoro od początku go nie było! Ja już dwa razy słyszałam swoje, dzisiaj zaczynam 9 tydzien choć wlasnie... wytłumaczcie mi jak to jest z tymi tygodniami. Jak byłam na wizycie w czwartek to wg usg był to 8t4d ale lekarz mówi że to 9 tydzień. Dzisiaj zaczynam 9 tydzień a wg aplikacji to 10! Wariuje [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry