reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja uzywalam kosz mojzesza. Corka spala w nocy z nami w sypialni w koszu, a w dzien u siebie w pokoju w lozeczku. Jak miala 3 mc poszla do swojego pokoju na stale, bo wyrosla z kosza.

Ja tez uwielbiam bob ale w pierwszej ciazy w ogole mi nie smakowal :-( ciekawe jak bedzie teraz. Mloda kapuste robilam w sobote i jadlam 2 dni :-) wczoraj naszlo mnie na nalesniki z truskawkamk, a teraz mam smaka na kalafiora z bulka i wyslalam meza do sklepu.

reklama
@MałaFuksja witaj!
Ja jestem mama dwoch dziewczynek 10 i 6 lat. Nooo w czerwcu 12 i w lipcu 7 :-) teraz jestem w 6 tyg. I 3 dc ❤

Dziewczyny smaki robicie ....
Mi wczoraj przyjechala prosto z Polski mloda kapustka a ze czesciowo dzisiaj wolne mialam o z mlodsza do dentysty szlysmy to od razu sciachalam 3 glowki mniammm. Jutro w pracy Niemcom dam na sprobowanie :-) a reszte zamroze.

Co do mdlosci to od rana niestety mialam straszne, a zaczelo sie od porannych wymiotow ... wywinelo mnie na lewa strone. Teraz troche lepiej ale pepek zaklejony, litr heraty imbirowej wypite i co rusz imbirowego cukierka .... mogloby to siie skonczyc .

Jutro o 9 mam pierwsza wizyte

Ja dzisiaj miałam pomidorówkę - jedyne na myśl o czym mnie nie mdli. Na kawę i herbatę w ogóle nie mam ochoty, mimo ze przed ciąża nie wyobrażałam sobie życia bez kawy i wypijałam 3 dziennie

dziewczyny ja dzis patrzylam wynikow badan krwi o pokazuje mi ze w morfologii krwii MCHC wynosi 35,8 czyli jest podwyzszony co to jest moze ktoras z mam wie ?:)

Dziewczyny od kiedy zaczelyscie miec mdlosci? Zazdroszczę zachciewajek mnie w sumie wszystko obojętne. Jedynie jak zjem większą kolecje to uciska mnie brzuch.

Torunianka93 ja tez jeszcze nie mialam wizyty dopiero po 5tym czerwca... i też mnie boli w podbrzuszu... ale mam nadzieję że wszystko ok..

mój mąż też pojechał z pomocą po imbir co spróbuję zjeść to ląduje w wc...

agiAgulka jutro czekam na wieści po wizycie ;)

tita ja od 2 dni mam mdlosci i wymioty.. jestem w 6 tyg.

A ja dzisiaj od rana z synkiem w łóżku, złapał infekcje i chce żebym z nim leżała. I o dziwo nie mam dzisiaj mdlosci i nie boli mnie brzuch, Moze powinnam się więcej oszczędzać...

reklama
Ano ale to już starszak a sens ubezpieczać 7 miesięcznego malucha? Niewiem nie rozumiem. Wydaje mi się że i tak przez te 52 tyg jest ubezpieczony

Uważam ze jest sens.
Większość ubezpieczeń zastrzega sobie na przykład ze nie pokrywa kosztów leczenia raka w przeciągu pierwszego roku.
Nikomu oczywiście nie życzę ale żyjemy w takich czasach ze rodzą się zdrowe jak ryba dzieci a potem nagle się okazuje na przykład ze taki maluch ma siatkówczaka. Dreszcze mnie przechodzą na myśl o tym... ale czasem nic nie zrobisz.
Wiec gdyby się głębiej zastanowić ma to sens.

Do góry