reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A powiedzcie,czy któraś zna wózek Joolz i może wyrazić opinię? Ja jadę do Wrocławia w sobotę na targi Mamaville i mam nadzieję pierwsze dziecięce zakupy zrobić:)
A gdzie takie targi będą? W hali ludowej?

Moja córka się dziś nie wyspala i ma ciepła głowę. Oby mnie do wieczora nie trafił szlag [emoji6]

Aaa i ja mam w grudniu 32 lata [emoji6] więc łapie się w średnia [emoji3]

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,

1. Powodzenia na wizytach!

2. @dreamscometrue gratulacje z okazji rocznicy!

3. Z tym wiekiem to trochę na żarty było... to zupełnie nie ma znaczenia, ile mamy lat, tylko co mamy w głowie. I nie ma tu żadnego oceniania!
Ja przed 30-tką po prostu nie byłam gotowa na macierzyństwo. A po 30 okazało się, że mamą mogę nigdy nie zostać... los jest przewrotny bardzo.
Znam dziewczyny, które od małego marzą o własnej rodzinie i wieku 20 lat mają pod tym względem dużo dojrzałości.
Więc chciałam tylko podkreślić, że nie oceniam tu nikogo. Ani ze względu na wiek, ani cokolwiek innego.
Cieszę się, że jesteśmy taką różnorodną grupą wsparcia i niech tak zostanie! [emoji846]

A u nas dzisiaj rozpoczecie roku szkolnego! I pieknna pogoda, ale juz jesienna. W zeszlym roku jeszcze bylo 30 stopni i po szkole pojechalismy na otwarty basen. Dzisiaj slonce ale jesiennie i wszyscy w kurtkach.

U mojej starszej corci zaczela sie szkola srednia.. w wieku 11 lat [emoji33]
Mam mega stresa. Nowa szkola i musi dojerzdzac publicznym autobusem do innej miejscowosci ! Uaaa szok! Taki klimat. Ale to i tak tragedii nie ma. Jak rozmawialam z jedna mama. Jej syn dostal sie do ala liceum i musi dojechac miejskim autobusem do duzego miasta 20 km i tam na dworcu przesiasc sie na tramwaj! Chlopak ma 10 lat. Dla mnie to szok! Ja matka kwoka dzisiaj zawiozlam dziecko i spowrotem odbiore. Jutro zawioze na przystanek i bede jechala za autobusem [emoji5]

A tak po za tym odwiedzilam lidla i zostawilam zdecydowanie za duzo pieniedzy! Do wyprawki brakuje mi spiworka i welurowych spiochow i bedziemy mogli zamknac szafe na cztery spusty.

A u nas dzisiaj rozpoczecie roku szkolnego! I pieknna pogoda, ale juz jesienna. W zeszlym roku jeszcze bylo 30 stopni i po szkole pojechalismy na otwarty basen. Dzisiaj slonce ale jesiennie i wszyscy w kurtkach.

U mojej starszej corci zaczela sie szkola srednia.. w wieku 11 lat [emoji33]
Mam mega stresa. Nowa szkola i musi dojerzdzac publicznym autobusem do innej miejscowosci ! Uaaa szok! Taki klimat. Ale to i tak tragedii nie ma. Jak rozmawialam z jedna mama. Jej syn dostal sie do ala liceum i musi dojechac miejskim autobusem do duzego miasta 20 km i tam na dworcu przesiasc sie na tramwaj! Chlopak ma 10 lat. Dla mnie to szok! Ja matka kwoka dzisiaj zawiozlam dziecko i spowrotem odbiore. Jutro zawioze na przystanek i bede jechala za autobusem [emoji5]

A tak po za tym odwiedzilam lidla i zostawilam zdecydowanie za duzo pieniedzy! Do wyprawki brakuje mi spiworka i welurowych spiochow i bedziemy mogli zamknac szafe na cztery spusty.
Córcia sobie da radę [emoji6] szybko to wszystko tam idzie....Mam chrzesnicę w Niemczech

---23tc---

Zyrafka mam dla Zuzy ale bez szału średnio zainteresowana ta zabawka... ale chwile posłużyła przy pierwszych ząbkach.

Fotelik i nosidło to to samo, chyba ze mowa o nosidle dla dziecka np na spacer taki zamiennik chusty w czasie gdy juz dziecko siada.
Fotelik do samochodu jak najlepszy a do wózka gondola- dziecko nie powinno byc przewożone na wózku w foteliku samochodowym bo to nie jest odpowiednia pozycja dla niemowlaka na dłuższa metę.
Zawsze w bagażniku miałam wózek z gondola wyciągałam mała z fotelika i bach do wózka chyba ze to było z parkingu do przychodni to brałam w foteliku ;)

Parolka spokojnie chamów jest nie wiele w większości sa dobzi ludzie :) ja trafiłam na przemiła obsługę w szpitalu nikt złego słowa nie powiedział i każdy był wyrozumiały ;) każdej życzę takiego personelu ! ;)

Magiczna ściskam mocno :*

Jkocia kciuki

Karla90 moja dokładnie tak jeździła w gondoli tylko ze moja jest z października i te największe mrozy miła juz te 2-3 miesiące. Ja wychodzę z założenia ze lepiej dziecka nie przegrzewać bo wtedy najłatwiej o chorobę.
Właśnie ja miałam taki puchowy.

Lovi to ja rok więcej jeszcze 24 a w grudniu 25 ;) Jolen czyli my jeden rocznik :)

Ika078, MarM, Janka80 powodzenia !

Dreamscometrue wszystkiego najlepszego w rocznice ślubu dalszych szczęśliwych lat dla Was ! ;)

Tak apropo ciazy i wieku i jeszcze złego personelu, to miałam taka historie.
Jak po poronieniu trafiłam do szpitala (miałam wtedy 22 lata) juz po zabiegu obchód miał sam ordynator na patologii oczywiście zamieszanie wielkie każdy chodził jak w zegarku. Ja zestresowana przerażona, pogłębiona w smutku zostałam dobita jeszcze niżej choć myślałam ze sie nie da. Wyjechał do mnie z tekstem " uu... (cisza) Pani po zabiegu to teraz trzeba sie spieszyć z zajściem w ciąże bo do 24 roku życia ma pani czas" ja patrzę na niego nie wiem o co chodzi " wie Pani to najlepszy wiek rozrodczy a pózniej to juz pani w ciąże nie zajdzie"
Wiec nie ma to jak pocieszyć kobietę...

Mój maz rok starszy ode mnie i zachowuje sie bardzi dojrzale jak na swój wiek. Czasem mam wrażenie ze zginęliby bez niego w ciemnej mgle ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja młoda po tygodniu znów wczoraj wymiotowała, nie moge juz psychicznie, wyniki z krwi i moczu ma wporzadku czekamy do piątku na usg brzuszka ja chyba ocipieje juz nie wiem od czego to moze byc ;( jeszcze ta dzisiejsza pogoda dobija mnie całkiem.

Moja młoda po tygodniu znów wczoraj wymiotowała, nie moge juz psychicznie, wyniki z krwi i moczu ma wporzadku czekamy do piątku na usg brzuszka ja chyba ocipieje juz nie wiem od czego to moze byc ;( jeszcze ta dzisiejsza pogoda dobija mnie całkiem.

Kochana nie martw się ! Na pewno wszystko dobrze.

Współczuję przeżyć wcześniejszych ;( przykro mi. I jeszcze ten durny lekarz wrrr....

Dziewczyny co myślicie o pojsciu tak na tydzień czy dwa przed porodem na depilacje okolic intymnych ?
Oczywiście wiadomo że można urodzić i tydzień wcześniej jak i tydzień później.

To chyba nie jest jakieś niewskazane ?

Na męża nie mam co liczyć haha a nie pójdę jak małpa ;p
Wiem ze dla niektórych to nie ma znaczenia ale ja się źle czuje jak tam mam mi za dużo rośnie haha. Przepraszam za taki temat

reklama
ja bym się wstydziła i bala wejść , wole M zmolestować. A jak już padają takie odważne pytania to czy Wam też tak pępek obrósł?

Do góry