reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
1505140984-aaaaaa.jpeg
1505140996-aaaaaa.jpeg

Zdjecia z gazetki bo ja mam w kartonach to jeszcze[emoji2]

Agi.agulka [emoji8]

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Mooms własnej nie mam, obydwa są zmiennoogniskowe. Korzystałam czasem ze stałki od znajomego fotografa, 50 mm/f 1.8, ale tylko w studio :)
Niektórzy mi doradzili, żebym ustawiła na sztywno 35, albo 50 i kilka dni tylko w ten sposób robiła zdjęcia, ale np. ten podstawowy obiektyw Canona nie ma takiej jasności, więc myślę, że ten pomysł jest bez sensu. Z resztą sama wiesz :D Kadr, kompozycja i światło to dla mnie coś intucyjnego, w sumie wiem, czego szukam i raczej skłaniam się ku 50 właśnie. Tylko też w temacie obiektywów jestem nieco zielona, nie chce kupić byle czego, a sprzedawcy w sklepie są nastawieni na konkretny cel sprzedażowy i nie polecą mi czegoś odpowiedniego, tylko sprzedadzą mi tak, żeby się zgadzała ich premia :D Dlatego nadrabiam i pytam, czytam i męczę znajomych fotografów :)

@aqatam dziękuję Ci bardzo :*

@Ola1986 nie przejmuj się aż tak :) Wybrałaś najlepsze wyjście dla Was obydwoje, nie czuj wyrzutów sumienia.
Mój pies lubi pluszaki, ale woli gumowe zabawki :) Pluszaki ma swoje. Chlopaki mu ich nie zabierają, więc jest spokój :)
Czytam was i normalnie jakbym czytala o jakimś innym świecie :D normalnie czarna magia ;)

Dziewczynki kiedy robi się krzywą cukrową? 24tc? Ostatnio jem bardzo dużo słodyczy dużo pije wody i drugi dzień z rzędu musiałam położyć się w dzień mimo przespanej w miarę nocy i zaczynam się obawiać co z cukrem. Sama muszę sobie radzić, moja lekarka kazała mi iść w pt na wyniki morfologii i krwi na pół zgieta pojechalam, wyslalam jej wyniki zero odzewu dzisiaj wyslalam wynik posiewu, bo mówiła, żeby wysłać i cisza wrrrr. Ja rozumiem, ze jest zajęta, ale info, że otrzymała mogłaby chociaż wysłać....

---23tc---
CC zaczyna się zazwyczaj po 24 tygodniu więc dlatego dopiero wtedy jest zalecane badanie, chyba że wcześniej coś źle naczczo Wychodzi. Info od diabetolog

Jednak stwierdzam, że nie mogę za dużo tego internetu czytać bo w końcu nic temu mojemu biednemu dziecku nie kupię:oo::-D

Patrzę na te żyrafę Sophie jakie ma cudowne opinie i już się cieszę, że znalazłam gryzak idealny po czym otwieram to i znowu nie wiem.
Link do: Przekroiła popularną zabawkę dla dzieci. To, co znalazła w środku, nie jest zabawne

Ależ to życie przyszłej matki jest ciężkie :errr:

Niestety z kaczuszkami do kąpieli jest podobnie a w sumie nawet gorzej.

Choć nie wiem jak stara musiała być ta zabawka ze aż tak spleśniała. Domyślałem się ze wilgoć,ślina dziecka dostawała się przez otwor na dole i to było powodem.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Ale naskrobalyscie [emoji3]

My dziś zrobiliśmy sobie wypad dzieciowy , chciałam odwiedzić jeden sklep z wozkami i lozeczkami... Ale nic ciekawego w nim nie było, wózki jakieś chinszczyzny, fotelik jeden za 190 zł.. tandetny jak dla mnie. Takie przebitki, nawet na zwykłym kocyku... na allegro 50zl ,a w sklepie 80zl.

Ale za to w pepco znalazłam jak zwykle coś [emoji3]

1505142877-aaaaaa.jpeg

1505142885-aaaaaa.jpeg

1505142893-aaaaaa.jpeg

Dziękuję za podpowiedź o aptece, na pewno się przyda :*

Roczny fotelik maxi Cosi to super, też bym się pewnie w takiej sytuacji zdecydowała wziąć od rodziny

Dzięki :* w wolnej chwili pooglądam :)

Misia szumisia kupimy pewnie jeśli okaże się, że dziecko lubi jakieś szumiące dźwięki z apki w telefonie [emoji14]

O żyrafie pierwsze słyszę :o na pewno się jej poprzygladam, dzięki ;)

A na jaki wózek się zdecydowaliście ? :)

No właśnie nie pomyślałam o tych rozmiarach :o

A ile w ogóle tych koszul zamierzacie zabierać do szpitala?

Dzięki :* w ogóle śmiesznie , że takie misie, kwiatki dla dorosłych kobiet są sprzedawane :D

Co do materacykow to też jeszcze totalnie się nie zastanawiałam bo na pierwsze miesiące chcemy kupić tę dostawkę Chicco, ale widziałam kiedyś na Facebooku jakieś robale w gryczanych i kokosowych materacach :o
Robaki w gryczanych się legna, w kokosowych nie.
Też mam problem z koszulami ile wziąć ale ze trzy chyba na pewno bo ostatnio to zmieniałam Codziennie bo jak po prysznicu założyć stara po całym dniu i nocy...

A na jaki wózek się zdecydowaliście ? :)

Co do materacykow to też jeszcze totalnie się nie zastanawiałam bo na pierwsze miesiące chcemy kupić tę dostawkę Chicco, ale widziałam kiedyś na Facebooku jakieś robale w gryczanych i kokosowych materacach :o

Espiro next. Też coś kiedyś czytałam na temat robaków w gryczanych materacach ;)

reklama
Robaki w gryczanych się legna, w kokosowych nie.
Też mam problem z koszulami ile wziąć ale ze trzy chyba na pewno bo ostatnio to zmieniałam Codziennie bo jak po prysznicu założyć stara po całym dniu i nocy...
W zaleceniach szpitalnych mam chyba dwie ale możesz mieć rację. A do porodu mogę mieć szpitalną i z jednej strony ma to sens bo nie wiem czy poporodowa nadaje się do prania czy raczej tylko do wyrzucenia ;). Z drugiej strony słyszałam, że te koszule szpitalne potrafią być strasznie kuse i sama nie wiem. Może jakoś tak psychicznie lepiej w swojej ;).

Do góry