reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Współczuję przeżyć. Dobrze to znam, niby powinnam się już z tym pogodzić, ale za każdym razem widok plamienia to dla mnie kolejny zawał.
Kojarzę, że kiedyś na niewielką nadżerkę miałam przepisany Gynalgin i wszystko przeszło, ale w ciąży nie jest szczególnie wskazany. Mimo to lekarz mi go teraz przepisał i narobił mi nim większej szkody niż miało to miejsce wyjściowo. Od tego się właśnie zaczęły obecne przygody.
Jak u Ciebie z dług szyjki? Miałaś ją mierzoną?
Na temat szyjki nic nikt nie mowil. Nawet nie wiem czy mierzyli. Generalnie mowili ze szyjka twarda i trzyma mocno. Niemiec wskazal tylko na polozenie lozyska na tylnej scianie i krwawienie niewiadomego pochodzenia, niegrozace ciazy, prawdopodobnie z szyjki. Polozna powiedziala ze wszystko jest mega ukrwione na dole i nie powinnam sie przejmowac.

Nastepnego dnia pojechalam 60 km do Polaka i robil usg dopochwowe i zwykle, przeplywy itd. Mega dokladne badania na pewno. I wskazal na delikatna nadzerke ale tylko do obserwacji. I do tego niskoulozobe lozysko z nadzieja ze pojdzie do gory z wiekiem ciazy. Ja sobie tak mysle ze moze lozysko idzie mi do gory i dlatego podkrwawiam.

reklama
Z niewyspania mój poziom koncentracji w pracy jest zerowy.
Jest już chyba naprawdę kiepsko, bo szefowa na mnie dziś spojrzała i zapytała - znowu nie spałaś? Idź do domu się wyspać, nigdy tak zmęczonej cię nie widziałam.

Tak więc nie dyskutuję, tylko zwijam manatki i spadam do łóżka.

Ja zaczęłam chodzić w tamtym tygodniu, wybieram się jutro albo w środę. Dobrze mi robi.
Po basenie od razu wracam do domu i biorę prysznic podmywając się szarym mydłem w płynie. Póki w tej ciąży wszelkie infekcje mnie omijają i mam nadzieję, ze tak zostanie. No i wybieram porę, w której na basenie jest bardzo mało osób.
Taką mam właśnie nadzieję, że basen mnie odpręży i pomoże na bóle wszelakie ;). Odpukac też jeszcze nic wielkiego się nie przyplatalo. Na pewno będę musiała chodzić już przed 8.00 bo potem przychodzą dzieciaki z podstawówek i zapomnij o relaksie;). No i profilaktycznie będę łykac żurawinę, zakładać lactivaginal i mam nadzieję, że będzie ok :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Na temat szyjki nic nikt nie mowil. Nawet nie wiem czy mierzyli. Generalnie mowili ze szyjka twarda i trzyma mocno. Niemiec wskazal tylko na polozenie lozyska na tylnej scianie i krwawienie niewiadomego pochodzenia, niegrozace ciazy, prawdopodobnie z szyjki. Polozna powiedziala ze wszystko jest mega ukrwione na dole i nie powinnam sie przejmowac.

Nastepnego dnia pojechalam 60 km do Polaka i robil usg dopochwowe i zwykle, przeplywy itd. Mega dokladne badania na pewno. I wskazal na delikatna nadzerke ale tylko do obserwacji. I do tego niskoulozobe lozysko z nadzieja ze pojdzie do gory z wiekiem ciazy. Ja sobie tak mysle ze moze lozysko idzie mi do gory i dlatego podkrwawiam.

Przyczyn krwawień, plamień na tym etapie jest wiele, ale na szczęście większość jest niegroźnych. Dobrze, że dokładnie to sprawdziłaś u dwóch lekarzy, nie ma to jak dwie niezależne opinie, tym bardziej takie, które potrafią uspokoić :)

witam!
Gratuluje dobrych wiadomości po wizytach!
Dziewczyny jaki jest prawidłowy wynik glukozy po dwóch godzinach? mój wynosi 102,40mg/dl.
Dzis bede dzwonic do gin o przyspieszenie wizyty mam nadzieje ze się uda na srode, chce sprawdzić te twardnienia brzuszka, mam nadzieje ze to fizjologia. choc dziś rozmwailam z Pania która tez robila krzywa cukrzycowa i jest na podtrzymaniu, musi lezec mam bardzo kritka szyjke i jej lekarz powiedział ze zazwyczaj skracanie szyjki nie daje zadnych objawow, ona nie ma i nie miała twardnien brzuszka.

Znów weszłam do pepco przy okazji[emoji3]

1504529605-aaaaaa.jpeg
Ale ładne u mnie takich nie widziałam

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Z tego powodu trochę się boję chodzić na basen. Ostatnio widziałam w decathlonie stron jednoczęściowy dla ciężarnych i tak się właśnie zastanawiam. Może jakbym aplikowala lactivaginal po basenie to bym zmniejszyła ryzyko. Chodzicie na basen teraz?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie ze względu na ryzyko bakterii. Ale w Poznaniu jest specjalny basen dla ciężarnych ta woda nie jest chlorowana tylko jonizowana czy ozonowana jakoś tak[emoji16]

reklama
Ja zaczęłam chodzić w tamtym tygodniu, wybieram się jutro albo w środę. Dobrze mi robi.
Po basenie od razu wracam do domu i biorę prysznic podmywając się szarym mydłem w płynie. Póki w tej ciąży wszelkie infekcje mnie omijają i mam nadzieję, ze tak zostanie. No i wybieram porę, w której na basenie jest bardzo mało osób.
Szare mydło w płynie?! Rewelacja gdzie kupiłaś?

Do góry