reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
My sobie baraszkujemy co kilka dni :3 ale moj ma jakies chore obawy, biega po gumki w trakcie zabawy, bo "gdzies wyczytal, ze tak jest bezpieczniej". Ostatnio go przytrzymalam (nie wiem jakim cudem udalo mi sie powalic 100kg chlopa) i nim sie obejrzal to bylo po wszystkim. Wiem, ze takie opisy nadaja sie bardziej na forum po godz. 22:00 ;) aaa i jeszcze gada do brzucha i przeprasza synka, ze nabalaganil mu w domku... Ja pierdziele, pada mu na glowe :D

Ha ha, zabawnie u was!

Nasze przytulanki się skończyły wraz z infekcją, bo globulki, które dostałam są jakieś idiotyczne, suche i twarde, jakbym paracetamol sobie wpychała... boli to i generalnie nie wkładam wystarczająco głęboko, ale no kurde nie mogę, bo mam wrażenie, że się pokaleczę.
A aplikatora nie polecają używać.
Więc ochota na seks mi przeszła, ale mam wielką nadzieję, że jak skończę z tym świństwem to wróci [emoji846]

reklama
Siemanko cioteczki, po USG wszystko ok. Mamy 0,5 kg człowieka, dłuuugiego człowieka.
Lekarz zrobił nam 3D, wszystkie organy, parametry ok. Trochę miałam stres, bo serce oglądał bardzo długo, później przeszedł na 2D i powiększał i patrzył i patrzył... po to, żeby na koniec powiedzieć "serce anatomicznie prawidłowe", a ja kamień z serce.
W ogóle ten lekarz taki dosyć specyficzny jest, bardzo miły itd., ale mój ginekolog każe mi do niego chodzić na USG, bo ponoć specjalista. Tyle, że w trakcie badania fokusuje się już tylko na dziecku (i chwała mu za to ;) ), ale ogląda i komentuje wszystko jakby sekcję zwłok przeprowadzał. M się śmiał, że brakowało tylko dyktafonu i... "rana postrzałowa wlotowa nad lewym barkiem, wylotowa w pachwinie" "ślady sznura przy 4 kręgu odcinka szyjnego kręgosłupa" :D :D :D

Buzia śliczniusia, usteczka po mamusi :D Do zdjęcia zapozować nie chciała, ale... nóżki pokazała, jak mała Jaworowicz w Sprawie dla reportera :D

Załączniki

• IMG_20170904_1_12.jpg
    IMG_20170904_1_12.jpg
    109,2 KB · Wyświetleń: 88
  • IMG_20170904_1_15.jpg
    IMG_20170904_1_15.jpg
    113,4 KB · Wyświetleń: 91
Ja dzisiaj mimo porannej niedomogi dużo z M zalatwilam "w mieście". Między innymi zmieniliśmy rodzinnego jutro idę na wizytę po skierowania i już mnie babka zapisała do okulisty na 21 września. Kupiłam sobie też dwa cienkie golfiki na jesień i sweterek nie zapinany. Aaa i staniki...wiecie co miseczka mi nie urosła tylko obwód to raczej nie jest powód do radości [emoji53] Jaką akcję mieliśmy w sklepie...M do mnie mówi zobacz jaki zarabisty dywan za 25 zl (normalnie chodzą po 100, 200zl) mówię ok to weźmiemy tylko odlozylismy do sprzedawczyni bo miałam ubrania do zmierzenia. Przychodzę a jakaś baba się kłóci że ona miała ten dywan zarezerwowany [emoji54] ja mówię jak Pani miala zarezerwowany jak leżał ze wszystkimi na kupie! I sprzedawczyni nam odlozyla. Ona do mnie Kochanie ja się ze sprzedawczynia umawialam godzinę temu. Jak mnie wkurwi**** mówię do niej niech mi pani nie kochaniuje [emoji51] proszę sobie brac ten dywan nie bede się żreć o 25zl. Ewidentna wina tej sprzedawczyni...Nie ogarnia sytuacji. Ale mnie ta pinda wkurzyła niech jej myszy ten dywan zjedzą!

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Moja lekarka na punkcie infekcji ma fioła...Ale to dobrze[emoji5] super ze Maluch zdrowy. Nie myślałaś nad zmianą lekarza?

Nie, mojej doktor prowadzącej nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Przez ostatni miesiąc, kiedy działy się te sensacje ona była na urlopie, a ja w innym mieście u swoich rodziców i pod opieką innych lekarzy. W czwartek na czeka mnie wizyta u niej i powiedziała, że coś się poradzi

Nie, mojej doktor prowadzącej nie mam zbyt wiele do zarzucenia. Przez ostatni miesiąc, kiedy działy się te sensacje ona była na urlopie, a ja w innym mieście u swoich rodziców i pod opieką innych lekarzy. W czwartek na czeka mnie wizyta u niej i powiedziała, że coś się poradzi
aaa rozumiem

Siemanko cioteczki, po USG wszystko ok. Mamy 0,5 kg człowieka, dłuuugiego człowieka.
Lekarz zrobił nam 3D, wszystkie organy, parametry ok. Trochę miałam stres, bo serce oglądał bardzo długo, później przeszedł na 2D i powiększał i patrzył i patrzył... po to, żeby na koniec powiedzieć "serce anatomicznie prawidłowe", a ja kamień z serce.
W ogóle ten lekarz taki dosyć specyficzny jest, bardzo miły itd., ale mój ginekolog każe mi do niego chodzić na USG, bo ponoć specjalista. Tyle, że w trakcie badania fokusuje się już tylko na dziecku (i chwała mu za to ;) ), ale ogląda i komentuje wszystko jakby sekcję zwłok przeprowadzał. M się śmiał, że brakowało tylko dyktafonu i... "rana postrzałowa wlotowa nad lewym barkiem, wylotowa w pachwinie" "ślady sznura przy 4 kręgu odcinka szyjnego kręgosłupa" :D :D :D

Buzia śliczniusia, usteczka po mamusi :D Do zdjęcia zapozować nie chciała, ale... nóżki pokazała, jak mała Jaworowicz w Sprawie dla reportera :D
Piękna Dobrusia! Kochana dokładnie mój lekarz od genetycznych też mówi do nas jakby sekcję zwłok robił[emoji16] chyba mają taki styl....

Hehe super zazdro[emoji6] [emoji12] ale z prezerwatywa mąż ma rację my w ciąży jesteśmy bardziej narażone na infekcje Jemu może nie dawać objawów cos a Ty się możesz zarazić

Z tego powodu trochę się boję chodzić na basen. Ostatnio widziałam w decathlonie stron jednoczęściowy dla ciężarnych i tak się właśnie zastanawiam. Może jakbym aplikowala lactivaginal po basenie to bym zmniejszyła ryzyko. Chodzicie na basen teraz?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Świetne wieści!

A nóżki małej cudne, pełne gracji [emoji846]

reklama
Z tego powodu trochę się boję chodzić na basen. Ostatnio widziałam w decathlonie stron jednoczęściowy dla ciężarnych i tak się właśnie zastanawiam. Może jakbym aplikowala lactivaginal po basenie to bym zmniejszyła ryzyko. Chodzicie na basen teraz?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zaczęłam chodzić w tamtym tygodniu, wybieram się jutro albo w środę. Dobrze mi robi.
Po basenie od razu wracam do domu i biorę prysznic podmywając się szarym mydłem w płynie. Póki w tej ciąży wszelkie infekcje mnie omijają i mam nadzieję, ze tak zostanie. No i wybieram porę, w której na basenie jest bardzo mało osób.

Do góry