Lovi23
Fanka BB :)
No pięknie! [emoji16]Dziewczyny... szyjka 35mm, w posiewie flora fizjologiczna! Chce mi się płakać ze szczęścia [emoji16]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No pięknie! [emoji16]Dziewczyny... szyjka 35mm, w posiewie flora fizjologiczna! Chce mi się płakać ze szczęścia [emoji16]
Usg dopochwowe jest ponoć pewniejsze I bardziej dokładne jeżeli chodzi o mierzenie szyjkiNie wiem co się na to złożyło. W piątek miałam mierzona przez brzuch a dzisiaj przezpochwowo, ale nie wiem czy może być aż taka różnica w pomiarach? Chyba nie. W każdym razie pani dr pomierzyła kilka razy i nijak nie wychodziło 22mm [emoji4]
No właśnie tak się zastanawiam czy pomiar za pomocą USG jest konieczny, jeżeli poprzedni pomiar był ok. Ja w sumie tylko raz miałam badaną szyjkę i ręcznie i poprzez USG i nie wiem czy upierać się na USG przy kolejnej wizycie czy wystarczy ręcznie?Mi mierzy przy badaniu "recznie" na każdej wizycie ale ostatnio poprosilam tez o pomiar usg dopochwowym. Nie było z tym najmniejszego problemu. Chodzi Ci o pomiar za pomocą usg?
Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie tak się zastanawiam czy pomiar za pomocą USG jest konieczny, jeżeli poprzedni pomiar był ok. Ja w sumie tylko raz miałam badaną szyjkę i ręcznie i poprzez USG i nie wiem czy upierać się na USG przy kolejnej wizycie czy wystarczy ręcznie?
No właśnie tak się zastanawiam czy pomiar za pomocą USG jest konieczny, jeżeli poprzedni pomiar był ok. Ja w sumie tylko raz miałam badaną szyjkę i ręcznie i poprzez USG i nie wiem czy upierać się na USG przy kolejnej wizycie czy wystarczy ręcznie?
A mnie dziś Pani z kasy w biedronce wyprosiła z kolejki, bo Ona idzie na przerwę to sobie poszłam postać, a miałam 3 rzeczy...Ja czuje sie ostatnio (odpukac) rewelacyjnie. Dzis narzeczony zawiozl mnie rano na badania, w poczekalni 6 osob. Panowie od razu poderwali sie z miejsc (predzej z uprzejmosci, niz ze wzgledu na ciaze, ktorej wciaz nie widac). Mowie: "okej bede po panu" i czekam. Zaraz przede mna wpadla do gabinetu babka bez zajetej kolejki. Panowie, ktorzy juz mieli pobrana krew i dociskali sobie gaziki podniesli glos, ze jak tak mozna, ta pani tu byla - wskazuja na mnie. Babka wystraszona mowi, ze chciala tylko o cos zapytac po pobraniu krwi zeszlam na przystanek, zeby zobaczyc jak dziala u nas komunikacja miejska, poniewaz nigdy z niej nie korzystalam, a narzeczony nie mogl mnie odebrac. Mezczyzna, ktory wyszedl po mnie z gabinetu, zaproponowal mi podwozke, ale oczywsie odmowilam i zrobilam sobie dluuugi spacer. Dzis jest chyba dzien uprzejmosci
Ja wiem, ale akurat u Nas w biedronce nie ma jakiejś tragedii szczególnie z rana. Dlatego też sobie poszłam.Rozumiem Cie, ale tez te kobity na kasach to przesrane maja...