reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Byłam dzisiaj u dentysty. Cieszę się, że poszłam. Mam już spokój na całą ciążę to jedno (bo nie kazał więcej w ciąży przychodzić). Dwa to myślałam, że przegląd i narka do domu. Niestety miałam dużo kamienia i próchnicę. Musiał mi plombę wstawić. Pytał o znieczulenie trochę się obawiałam, ale powiedział, że to nowoczesne i jest skoncentrowane i dał mi tylko pół ampułki. Mówił, że żonie w ciąży też dawał. Także miałam zapłacić nic a wyszło 110zł (plomba biała i znieczulenie). Ale sprawa załatwiona!

Próbowałam coś dziś załatwić ze szkołą rodzenia. U mnie w miejscowości zamknęli przychodnię, gdzie była szkoła rodzenia. Znalazłam bezpłatną w miejscowości obok. Dzwoniłam, babka mi wysłała sms o 13.00 - zadzwonię później. Chyba o 22.00 ;/ No więc pojechaliśmy tam. Oczywiście zamknięte. Wrrr. W drugim miejscu proponują od 27tc to sobie odpuściłam. I tyle załatwiłam. Jedyne co M mi dzień zepsuł o wszystko ma problem, że trzeba wyjść zaparkować, coś załatwić. 10 razy mówiłam Mu co ma kupić w aptece (dwie rzeczy). Przed jego wejściem do apteki spytałam czy pamięta co ma kupić...kurw...przyszedł mi z jedną rzeczą. Ręce opadają. I jeszcze się obraża jak dziecko. A co będzie jak będzie nas trójka i dużo więcej obowiązków nieporównanie :|

Teściową mam do rany przyłóż. Czasami aż za bardzo. Nie lubię nadopiekuńczości, ale cóż lepsze to chyba jednak ;)

Ja też już mam z głowy denstyste ;) których nie lubie ale obyło się bez wiercenia brrr... ;)
Haha faceci im trzeba 3 razy powtarzać ;p najlepiej kartkę napisać i dac do ręki ;p ja tak muszę robić ;) ehhh;)

reklama
@Guanta jakbym o swojej teściowej czytała, na nic pieniędzy nie ma ale fajeczki 14zł/paczka i 2 piwa dziennie to ma.
Aż mi się nie chce wierzyć, że ktoś jest na tyle bezczelny, że potrafi komuś źle życzyć. Ja problemów z zajściem nie miałam i czasem jak czytam Wasze historie to aż mi głupio.
Jak już byłam w ciąży to dowiedziałam się, że moja kuzynka ma problemy z zajściem. Ostatnio się spotkałyśmy na weselu to głupio mi było do niej zagadać, tak mi jej szkoda.

M wrócił z przeprosinami i smutny ze nigdzie kwiatów nie dostał[emoji12]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Każdemu zdarzy się gorszy dzień. Ale widzisz, Twój M romantyk Cię uwielbia [emoji846]
Ja za kwiatami ciętymi nie przepadam, więc sama sobie zamknęłam tę ścieżkę romantyzmu, he, he.
Poza tym mój M do romantyków nie należy, miłość okazuje poprzez robienie zakupów i gotowanie mi obiadów [emoji12]

Tak mnie naszła ochota na bułkę z pieczarkami, że w drodze z pracy skoczyłam do sklepu - właśnie się obżarłam, i leżę na sofie, i wspominam bułki z pieczarkami z dzieciństwa, które sprzedawał pan w budce w niedzielę, w drodze z kościoła... to był smak! Zwłaszcza zimą uwielbiałam.

@Guanta jakbym o swojej teściowej czytała, na nic pieniędzy nie ma ale fajeczki 14zł/paczka i 2 piwa dziennie to ma.
Aż mi się nie chce wierzyć, że ktoś jest na tyle bezczelny, że potrafi komuś źle życzyć. Ja problemów z zajściem nie miałam i czasem jak czytam Wasze historie to aż mi głupio.
Jak już byłam w ciąży to dowiedziałam się, że moja kuzynka ma problemy z zajściem. Ostatnio się spotkałyśmy na weselu to głupio mi było do niej zagadać, tak mi jej szkoda.
Moja jara 2-3 paczki dziennie. Obiadu nie ugotuje, bo jej nie stać, żywi sie frytkami z biedry, ale na fajki musi miec. Jak je powiedziałam, ze mammograf jest w mieście to stwierdzila, ze ona sie sama bada. U giną nie byla 7 lat. Nie mam słów. Może i dobrze, ze ona sie nie chce dzieckiem opiekować :D :D Ja w przypływie 30 minutowego szalu energii umylam gary, zrobiłam zrazy i wstawiłam pranie. Jeszcze wysikam psa i mogę dalej leżeć jak ameba :D

reklama
Wspolczuje wam tych glupich tekstwo i docinek. Ja nie mialam z tym problemu poza tekstami, ze teraz to musi byc chlopak, bo jak mamy dziewczynke i trafi sie kolejna to sie nie liczy i nie bedzie pelnej rodziny. A najbardziej na tym chlopaku zalezalo mojej siostrze. Mi bylo obojetne, mezowi tez, a ona przezyc nie mogla. Raz sie nawet z nia troche poklocilam, bo wkurzala mnie tymi tekstami. A jak sie okazal, ze faktycznie chlopak to nagle wszyscy zaczeli gratulowac mojemu, ze teraz to sie spisal itp. Cos w stylu, ze teraz jest prawdziwym facetem, bo chlopaka zrobila. Porazka.

Tesciowa mam nienajgorsza. Ma swoje wady ale ujdzie [emoji6]

A jeszcze mialam pytac o tego dentyste. Bylam jakis miesiac przed ciaza. Powinnam isc jeszcze raz czy nie ma potrzeby?

Do góry