reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Powodzenia na wizytach!

No i z tego co czytam to pościel do łóżeczka przez pierwsze miesiące nie jest potrzebna. Dodatkowo ponoć jest jeszcze ryzyko naciągnięcia kołderki, kocyka na buzie. W planach mam rożek ale zobaczę co synek na to :p albo śpiworek taki do spania. Nie wiem czy tak to sie nazywa. Takie na szelkach z jedna noga ;). Na prześcieradle tylko, bez żadnej poduszki.
Ja używałam takiego śpiworka jak córcia zaczęła być bardziej ruchliwa i bałam się, że nakryje się kocykiem. Miałam 2 rozmiary i używałam chyba do 10 mc. Super się sprawdzało. Dziecko nie jest skrępowane, bo ta część na nóżki jest luźna i ma pełną swobodę ruchów.

U mnie dziś zarwana nocka. Córa obudziła się w nocy i było jej niedobrze. Od 3 do 5 wierciła się w łóżku i stękała. No i oczywiście chciała żeby przy niej siedzieć. W końcu zwymiotowała i zasnęła. Mam nadzieję, że to nie żaden wirus, bo ja od razu się zarażam. Jeszcze w dodatku coś mnie w gardle drapie i pokasłuje :/ Chyba muszę zastosować terapię czosnkową.

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie czy któraś z was ma jakies ^problemy z sercem?
Ja od 2 lat mam blok przedsionkowo komorowy 2 stopnia, kardiolog mówi ze nie koliduje to z ciaza i bez problemu z porodem itp. Ale meczy mnie osytanio coraz bardziej, uczucie jak by człowiek mial miec zawal i czuc przerwy w biciu serca.
Zastanawiam się czy moze któraś z was bierze jakieś tabletki i jest pod opieka kardio?
Ja od 2 lat mam blok przedsionkowo komorowy 2 stopnia, kardiolog mówi ze nie koliduje to z ciaza i bez problemu z porodem itp. Ale meczy mnie osytanio coraz bardziej, uczucie jak by człowiek mial miec zawal i czuc przerwy w biciu serca.
Zastanawiam się czy moze któraś z was bierze jakieś tabletki i jest pod opieka kardio?

Hej, Mobitz? A pytałaś może o to omdlenie którego doświadczyłas? Pewnie duże znaczenie miałoby znieczulenie ogólne, w przypadku porodu to chyba bbb rzadkie.

Hej, Mobitz? A pytałaś może o to omdlenie którego doświadczyłas? Pewnie duże znaczenie miałoby znieczulenie ogólne, w przypadku porodu to chyba bbb rzadkie.
Mobitz 1 z epizpdami Mobitz 2,
Dala mi przed ciaza skierowanie do poradni leczenia zaburzen rytmu serca, później okazalo sie ze jestem w ciazy i nie poszlam.
Dala mi bo ona mowi ze wszystkie badania wychodza ok, hotler widzi te bloki ale akurat jak mam ataki to holtera nie mialam... a w poradni maja lepsze sprzety i holtery na dłużej niz 24h. Jak mam taki atak czasem 2h to mam ochote jechac na pogotowie ale boje sie ze mnie wysmieja i nie zrobia ekg...
No wlasnie czekam az mnie umowi na wizytę i jej powiem o tym. Na szczęście wiecej mi sie nie zdarzyło az tak ze upadlam.

Mobitz 1 z epizpdami Mobitz 2,
Dala mi przed ciaza skierowanie do poradni leczenia zaburzen rytmu serca, później okazalo sie ze jestem w ciazy i nie poszlam.
Dala mi bo ona mowi ze wszystkie badania wychodza ok, hotler widzi te bloki ale akurat jak mam ataki to holtera nie mialam... a w poradni maja lepsze sprzety i holtery na dłużej niz 24h. Jak mam taki atak czasem 2h to mam ochote jechac na pogotowie ale boje sie ze mnie wysmieja i nie zrobia ekg...
No wlasnie czekam az mnie umowi na wizytę i jej powiem o tym. Na szczęście wiecej mi sie nie zdarzyło az tak ze upadlam.

Kochana koniecznie powiedz o tym, ja przyznam szczerze że leki typu fenoterol, ispotin znałam tylko z kardiologii z pracy, nie miałam pojęcia że są używane w położnictwie u człowieka. Więc lepiej dmuchać na zimne, trzeba wiedzieć w razie czego jakich leków używać żeby nie pogłębiać/indukowac tych bloków.
U nas też psiaki chodziły z holterem 24 h :)
Kochana, nie myśl o tym że Cię wyśmieja, bo samo podejrzenie Bloku p-k to podstawa do monitorowania i zapisu ekg. W ogóle się nie wahaj. Przy mobitzach z tego co pamiętam to głównym objawem są omdlenia więc proszę nie lekceważ tego.

Dziewczyny powodzenia na wizytach! [emoji4] samych dobrych wiadomości i pięknych widoków [emoji7]

Co do szpitala to trzeba naprawdę zrobić dobre rozeznanie. Pytałam ostatnio znajomej która rodziła w wybranym przeze mnie szpitalu i powiedziała, że właściwie żadnych ubranek dla malucha nie musiała mieć. Także dopytajcie dziewczyny [emoji4] ja zamierzam mieć dosłownie kilka sztuk w rozm 56, pozbierane od znajomych, więc te 12 kompletów to mnie też mocno zaskoczyło [emoji28]

Heh, dalej nie wiem jak moje dziecka będzie spało [emoji16] pomysł z poduszką ciążowa jako kokon w sumie dobry, tylko w dostawce mi się nie zmieści... poza tym czymś go chyba i tak trzeba wtedy przykryć? Najoptymalniejszy wydaje się faktycznie spiworek, tylko jakoś nie mogę się do niego przekonać. Cały czas myślę o tym, że jakby mnie ktoś w taki włożył to byłoby mi strasznie niewygodnie [emoji53] także mimo wielu cennych uwag nie jestem ani krok dalej [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy Franku przez pierwsze trzy- cztery miesiące miałam śpiworek. Przestrzeń dla nóżek była spora, przyjemny był też materiał (bardzo dobrej jakości bawełna). Ale z tego co słyszałam, to różnie dzieci reagują [emoji12]
Dziękuję, ja mam dopiero na 20:00, powodzenia na wizytach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana koniecznie powiedz o tym, ja przyznam szczerze że leki typu fenoterol, ispotin znałam tylko z kardiologii z pracy, nie miałam pojęcia że są używane w położnictwie u człowieka. Więc lepiej dmuchać na zimne, trzeba wiedzieć w razie czego jakich leków używać żeby nie pogłębiać/indukowac tych bloków.
U nas też psiaki chodziły z holterem 24 h :)
Kochana, nie myśl o tym że Cię wyśmieja, bo samo podejrzenie Bloku p-k to podstawa do monitorowania i zapisu ekg. W ogóle się nie wahaj. Przy mobitzach z tego co pamiętam to głównym objawem są omdlenia więc proszę nie lekceważ tego.

No właśnie a obecnie nie dostałam żadnych lekow. Od 3 dni mam codziennie takie ataki po 1-2 h, jak dzis mi sie powtórzy to pojadę bo nie jest to przyjemne doznanie.
Dziękuję Ci za odpowiedz;*;*, teraz wiem troche jak podejść do rozmowy z kardio.
Ooo matko piesio z holterem?;) chcialabym to zobaczyć ;) bidulki kochane

Tak odnośnie innych dziewczyn z dzisiaj i innych połówek, który macie tydzień na połówkowym? Ja mam dziś 20+4 ;) bo zastanawiam się czy nie za szybko(?).

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi dwie daty wychodzą. Jak będę na połówkoeym, to z USG wyjdzie mi 20 t.c., z OM 21.6. Dlatego wybraliśmy taki termin, żeby się wystrzelić w 2 terminy. Ma któraś z Was podobną sytuację?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tachykardie, zanim zaszlam w ciążę odstawilam wszystkie leki bo działałyby źle na dzidzie. Na chwilę obecną jest ok. Endo chciała mi przepisać jakieś leki ale ja nie chciałam

reklama
Do góry